101 dalmatiner

Glæd en du kender!

Køb bogen, filmen eller et af de mange spændende

produkter i serien i dag via vores samarbejdspartnere 

 

orangecdon                                       redlekmer

 

101 dalmatiner

Disneys 101 Dalamatiner

 

Ethundredeogen dalmatiner var oprindeligt en bog skrevet af Dodie Smith under titlen "Hund og hund imellem". Dodie Smith skrev også en fortsættelse af historien; "Den mystiske søvn". Den første bog inspirerede Disney til at lave 101 Dalmatinere i 1961. Efterfølgende kom til at hedde 101 Dalmatinere II: Plet's eventyr i London" og er en hel ny historie og således ikke baseret på Dodie Smith's efterfølger. Derudover er der lavet to spillefilm med de elskede dalmatinere med Glen Close i hovedrollen som den onde Cruella De Ville.

Alle filmene er udkommet på dvd og nogle af dem på blu ray og kan købes hos vores samarbejdspartnere via linket ovenfor.

 

Resume:

Dalmatineren Pongo lever en ungkarletilværelse i London sammen med sin ejer, Robert. Pongo beslutter sig for at hjælpe Robert med at finde en kæreste - gerne èn med en sød hun-hund.

Gennem stuevinduet får Pongo øje på en køn, ung kvinde (Anita), der er på vej ind i parken med sin dalmatiner (Perle).

Pongo slæber straks Robert med i parken, hvor han laver så mange kunster for at få opmærksomhed, at både Robert og Anita ender i parkens sø. Uheldet får dem til at grine og de forelsker sig. Det sammen gør Pongo og Perle. Både mennesker og dyr bliver gift og flytter sammen.

Efter et stykke tid føder Perle 15 hvalpe. Netop som alle glæder sig over en veloverstået fødsel, dukker en af Anita's gamle skolekammerater, den onde, storrygende, pelselskende Cruella De Ville, op. Hun vil købe de nyfødte hvalpe, men Robert afviser hende. Hvalpene er ikke til salg, uanset prisen.

Cruella er ikke vant til afslag og hyrer et par tyveknægte, Harry og Jesper, til at stjæle hvalpene.

tumblr ljvqrkQtPw1qcrxoho1 500 thumb

En aften, hvor Pongo og Perle er i parken med Anita og Robert, bryder de to tyve ind og stjæler alle hvalpene.

Selvom både Robert og hundene mistænker Cruella for at stå bag tyveriet, kan de ikke bevise noget. Politiet gør hvad de kan, men kan ikke arresterer Cruella uden beviser.

Pongo forsøger sig med Hundelinjen, der ellers kun bruges til sladder.

Råbet om hjælp til at finde hvalpene går fra hund til hund og kommer Obersten, en gammel fårehund, for ører. Han bor langt ude på landet i en lade sammen med katten, Sergant Tips.

Tips mener, at han har hørt hvalpegøen på det nærliggende Hell Hall - familien De Ville's gods. De tager derover og undersøger sagen. Ud over Perle og Pongo's 15 stjålne hvalpe, er der en masse andre dalmatinerhvalpe, som Harry og Jesper enten har købt eller stjålet til Cruella, så hun kan lave pelse af dem.

Gennem Hundelinjen får de sendt besked afsted til Pongo og Perle, der begiver sig ud på en lang og farefuld færd for at nå ud til deres hvalpe.

Pongo og Perle når frem i sidste øjeblik og mens de går løs på Harry og Jesper, hjælper Obersten og Sergant Tips alle hvalpene med at flygte.

I nogenlunde sikkerhed i Oberstens lade ser Pongo og Perle, at der er 84 hvalpe, udover deres egne 15. Da de hører, at det var Cruella's mening at lave pelse ud af hvalpene, beslutter de sig for at tage alle hvalpene med til London. 

Imellemtiden har Cruella sluttet sig til Harry og Jesper og sammen begynder de at lede efter hvalpene. Da det har sneet for nylig, er det let for Cruella at følge hvalpene.

Men Pongo, Perle og alle hvalpene ankommer sikkert til en nærliggende by, hvor en af byens hunde har arrangeret, at de kan komme med en flyttevogn hele vejen til London.

Ude i byens gader lurer Cruella, Harry og Jesper. To af hvalpene kommer op at slås i en sodbunke og bliver sværtet helt til. Pongo får den ide, at de alle kan forklæde sig som sorte labradorhunde, hvis de ruller sig i soden.

Det lykkedes og de kommer sikkert forbi Cruella og op i den ventende flyttevogn. Men lige inden de  sidste hvalpe er oppe i bilen, begynder det at tø. En af hvalpene bliver ramt af vand, så hans sande farver kommer frem. Cruella ser det og regner ud, at hundene alle er i flyttevognen.

Rasende følger hun og Harry og Jesper efter bilen. Cruella prøver at køre flyttevognen af vejen. Harry og Jesper prøver at hjælpe hende i deres bil, men det ender med at de to tyveknægte rammer Cruella's vogn og de ender alle nede i en grøft, mens flyttevognen kører videre mod London.  

101-Dalmatians

Tilbage i huset i London prøver Robert og Anita at komme i julestemning, men julen er ikke det samme uden deres elskede hunde.

Pludselig hører de gøen og så vælter det ind ad døren med sorte labradorhunde. Pongo beordrer hundene til at rulle sig på gulvet og straks efter genkender Robert og Anita deres hunde.

Selvom 101 hunde er mange, nænner Robert og Anita ikke at sende de 84 ekstra hunde væk. De beslutter sig for at købe et stort hus på landet, hvor alle hundene og de selv kan bo.

XwO3

 

Billeder: 

Copyright: Walt Disney Studios Motion Pictures

Glæd en du kender!

Køb bogen, filmen eller et af de mange spændende

produkter i serien i dag via vores samarbejdspartnere

 

orangecdon                                    redlekmer

 

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1630
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4368
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3406
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1920
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3970

Antal Besøgende

2642249