Planes/Flyvemaskiner

Glæd en du kender!

Køb bogen, filmen eller et af de mange spændende

produkter i serien i dag via vores samarbejdspartnere 

 

orangecdon                                       redlekmer

 

Planes/Flyvemaskiner

Planes, eller på dansk Flyvemaskiner er en amerikansk Disney film fra 2013. Filmen foregår i luften over Cars universet. Filmen er udkommet på dvd og blu ray. Køb den gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden. 

 

Handling:

Den lille markflyver, Dusty Markhopper, har en drøm. Han vil med i det verdensomspændende racerløb i luften, Vinger Rundt om Jorden og bevise, at han er en racerflyver. Hver eneste dag efter arbejde træner han til løbet. Hans gode ven, Tørstig, er hans træner og guider ham via radiokontakt gennem forskellige manøvre i luften. Træningen går fint indtil den dag, hvor Dusty begynder at lække olie. Dusty må hen til mekanikeren, Molly. Hun har repareret ham temmelig mange gange i løbet af den senere tid og prøver forgæves at forklare ham, at han ikke er bygget til ræs. Men Dusty ville med i løbet.

 

planes1

 

Tørstig prøver at spørge Skipper, et gammelt kampfly fra flåden, om hjælp til træningen. Alle i byen havde hørt om de farefulde missioner, Skipper havde været på med De Gæve Gutter. Men nu fløj han ikke længere, men blev skubbet rundt af Sparky. Men svaret var negativt. Skipper ville ikke hjælpe til med at træne Dusty.

Men Dusty fortsætter med at træne og snart er det tid for kvalifikationsløbet til Vinger Rundt om Jorden. Ved kvalifikationen ser Dusty den tredobbelte vinder Ripslinger, der ankommer med sine to holdkammerater, Ned og Zed. Ripslinger er på forhånd kvalificeret til løbet og er mødt op for at se, hvem der ellers kvalificerer sig.

 

planes 6

 

Men da det bliver Dustys tur, griner Ripslinger ad ham og snart har han fået publikum til også at grine med. Men Dusty koncentrerer sig  om sit løb. Han skal have en femteplads for at komme med i løbet. Dusty flyver rigtig godt, men bliver desværre kun nummer seks. Dusty tager modløs hjem og beslutter sig for at droppe racerflyvningen for altid. 

Nogle dage senere dukker der pludselig en løbsofficial op i landsbyen. Flyveren, der var blevet nummer fem, havde snydt og var blevet diskvalificeret. Dusty var nu med i Vinger Rundt om Verden.

 

Planes5

 

Dusty træner videre, denne gang med Skipper som træner. Men da Skipper vil have Dusty til at flyve op over skyerne for at fange de lynhurtige luftstrømme deroppe, nægter Dusty og må fortæller Skipper sin store hemmelighed: Han har højdeskræk! Da Skipper ikke kan få ham til at flyve højt, må han flyve endnu hurtigere. Efter en masse træning er Dusty helt klar til det store løb.

Dusty tager afsted til løbsstarten i New York. Dusty er meget imponeret over alle de andre fly, men ingen vil være venner med en markflyver. "Man klarer sig selv" forklarer en engelsk mester ved navn Bulldog. Kun en, mexicaneren El Chupacatora vil være venner med Dusty.

Dagen efter starter løbet.

 

el chu 1

 

Første etape er fra New York til Island. Dusty fløj ind i en voldsom snestorm. De andre fly fløj op over uvejret, men på grund af sin højdeskræk var Dusty nødt til at flyve igennem det. Han ankom til Island flere timer efter alle de andre og måtte derfor starte sidst næste dag. 

Anden etape er en natflyvning til Tyskland. Undervejs begynder den engelske Bulldog pludselig at lække olie og får de ud over hele forruden. Han bliver helt blændet, men Dusty kommer ham til hjælp, så Bulldog kan lande sikkert. På grund af det ender Dusty igen på en sidsteplads. 

 

planes2

 

Om aftenen møder Dusty og El Chu en lille tysk bil ved navn Franz. Han kan transformere sig fra bil til fly. Han er glad for, at Dusty er med i løbet og repræsenterer de små flyvemaskiner verden over. Franz foreslår Dusty, at han får fjernet sit tunge markflyverudstyr. Det vil gøre ham meget hurtigere. Dusty følger rådet og føler sig meget anderledes. Han er i sandhed blevet meget lettere og i tredje etape overhaler han mange af flyene. Han er nu oppe på ottendepladsen og pressen flokkedes om ham på grund af hans flotte flyvning. 

Dette passer absolut ikke Ripslinger, der plejer at være løbets midtpunkt. Hjemme i Propellerslev ser Skipper i tv at Dusty roser ham overfor journalisterne. Skipper beslutter, at han vil prøve at flyve igen. Men da han kommer ud på banen, mister han modet og vender hjem igen.

 

planes 9

 

Den næste etape i løbet er over Himalayabjergene til Tibet. Men da Dusty ikke kan flyve højt, vil han flyve ind mellem bjergene. Det indiske fly, den smukke Ishani fortæller Dusty, at hvis han flyver langs med jernbaneskinnerne, kan han flyve gennem dalen og holde sig ved jorden. Dusty følger glad hendes råd, men pludselig fører skinnerne gennem en tunnel i bjergene. Men Dusty vover det hele og flyver gennem tunnellen. Pludselig ser han et tog forude. Han sætter farten endnu mere op og når lige at komme ud af tunnellen inden toget kom susende. Han fortsætter og lander i Nepal. Her får han at vide, at han er den første, der er ankommet og dermed på førstepladsen. Da de andre lander, ser Dusty at Ishani har fået en ny propel. Den slags Ripslingers hold bruger. Dusty bliver vred på hende, da han finder ud af, at hun har narret ham med "genvejen" for at hjælpe Ripslinger. 

 

planes3

 

Nu er Dusty for alvor løbets stjerne og alle hepper på ham under den næste etape til Kina. Løbet skal nu fortsætte til Mexico. Afsted gik det hen over stillehavet. Dustys højdeskræk gør, at han bliver nede ved vandoverfladen hvor der er temmelig tåget. Pludselig sniger Zed sig ind på ham og brækker hans antenne af. Nu har Dusty pludselig ingen radiokontakt og farer vild på det store ocean. Lige inden Dusty løber tør for brændstof, møder han to jægerfly, der tager ham med til deres hangarskib. Det viser sig at være Skippers gamle skib, Flysenhower. Men da Dusty ser De Gæve Gutters ærestavle, står der kun en mission under billedet af Skipper. Forvirret ringer Dusty til Skipper og spørger, om det virkelig kan passe at han kun fløj en mission. Skipper bekræfter, at det er rigtig men har ikke tid til at forklare sig. Et uvejr nærmer sig skibet og Dusty må afsted. Da han har fået en ny antenne og brændstof på, fyrer de ham af sted med katapult. 

Imen er alle de andre fly landet sikkert i Mexico. Ripslinger bliver interviewet og udtrykker bekymring for Dusty. Men ingen af de andre fly tror ham.

Dusty er blevet fanget i uvejret og styrter i havet. En mexikansk helikopter redder ham op i sidste øjeblik og transporterer ham til løbslejren i Mexico. Her venter han venner hjemmefra og Skipper på ham. Dusty konfronterer Skipper med kun at have fløjet den ene mission. Skipper fortæller, at det er rigtigt, at hun kun fløj den ene mission. Det havde være så frygtelig en tur, at han var blevet bange for at flyve. Dusty er ked af det og skuffet over, at Skipper har løjet. Men Molly trøster ham og fortæller, at hun havde taget fejl af ham. Han er virkelig en racerflyver, og han har bevist det overfor hele verden. Desværre kan Molly ikke reparere Dusty. Hun mangler en masse dele. Dustys konkurrenter viser god sportsånd og kommer med alle de reservedele, som han og Molly har brug for. Molly arbejder hele natten, men om morgenen er Dusty klar til den sidste etape. Mens Molly har repareret Dusty, har Tørstig analyseret Ripslingers manøvrer og fundet noget, der kan være til Dustys fordel.

Den sidste etape fra Mexico til New York går i gang. Dusty startede sidst men er hurtigt forbi de andre og lige i hælene på Ripslinger. Men Ripslinger, Ned og Zed snyder. De prøver at presse Dusty ind i klipperne og ned i jorden.

 

Disney Planes Racing

 

Men pludselig kommer Skipper flyvende og redder Dusty. Mens Skipper tager sig af Ned og Zed, jagter Dusty nu Ripslinger. Men Ripslinger har et godt forspring og der er kun en måde, hvorpå Dusty kan nå at indhente ham. Han må flyve højt op over skyerne og bruge de hurtige luftstrømme deroppe til at indhente Ripslinger. Dusty overvinder sin skræk og flyver højt. Snart har han indhentet Ripslinger. Idet Ripslinger læner sig mod højre over mod kameraerne for at tage sig bedst mulig ud på billederne, dykker Dusty ned og overhaler ham på venstre side lige inden målstregen.

Da Dusty efter løbet bliver interviewet takker han alle, der har hjulpet ham til sejr, men især takker han Skipper, der overvandt sin skræk for at komme ham til hjælp. På grund af Skipper, var Dustys drøm nu gået i opfyldelse.

 

Legetøj, tøj og andet fra universet kan købes på nettet Køb her rød 

 

planes ver10

 

 

Billeder: 

Copyright: Walt Disney Studios Motion Pictures

Glæd en du kender!

Køb bogen, filmen eller et af de mange spændende

produkter i serien i dag via vores samarbejdspartnere

 

orangecdon                                    redlekmer

 

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1629
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4362
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3405
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1920
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3970

Antal Besøgende

2640852