Ved verdens ende

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

           orangecdon                    

Ved verdens ende

Pirates of the Caribbean - Ved verdens ende er en amerikansk Disney film fra 2007 - nr. 3 i den populære serie. Filmen er udkommet på dvd og blu ray. Køb den eller hele serien gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden.

 

Resume:

Beckett sætter hårdt ind mod pirateri og henretter alle, der har haft noget med det at gøre. Han kontrollerer også Davy Jones og Den flyvende hollænder og bruger disse i kampen mod pirateri.

Barbossa, Will, Elisabeth, Gibbs, Tia Dalma og resten af mandskabet fra Den sorte perle drager ud for at redde Sparrow, der er i en slags limbo mellem liv og død. De opsøger Dao Feng, sørøverherre over Singapore, som ved hvordan de kommer til Verdens Ende. Barbossa og Elisabeth prøver at forhandle sig til kortet over blandt andet Verdens Ende, Will prøver at stjæle det, men begge dele slår fejl. Pludselig angribes Feng af Beckett's soldater. I kampens hede slår Will en handel af med Feng: Hvis Feng hjælper dem med at finde Sparrow, vil Will give Feng Sparrow, mod at han selv får Den sorte perle. Will skal bruge skibet til at angribe Davy Jones og redde sin far fra Den flyvende hollænder. Feng vil give Sparrow til Beckett mod at han selv og hans pirater får frit lejde.

Will får kortet af Feng og de begiver sig afsted. På vej mod Verdens Ende fortæller Gibbs om det grønne lys, som viser sig i det sidste glimt af en solnedgang. Lyset betyder, at en person vender tilbage til livet. De sejler gennem kulde og hede og ud over et enormt vandfald for at komme til Verdens Ende. Her finder de Sparrow og Den sorte perle. Deres eget skib er væk, men med hjælp fra en stor mængde små krabber får de Den sorte perle i vandet og begiver sig afsted for at finde en vej tilbage til de levendes verden. Undervejs støder de på en flåde af små både med døde i. Den ene af dem er Elisabeth's far, der er blevet skudt af Beckett, da han forsøgte at dolke Davy Jones' hjerte. Elisabeth er fortvivlet og sværger, at hævne sin far.

Tia Dalma fortæller, at Davy Jones var blevet udvalgt af Kalypso, gudinde over havet og Jones' store kærlighed, til at føre de døde sjæle videre til den næste verden. Til gengæld for evigt liv, kunne Jones en dag hvert 10. år være sammen med sin elskede. Men da Kalypso en da ikke er der og venter på ham, bliver Jones dybt ulykkelig og skærer sit hjerte ud og gemmer det væk i kisten, så det ikke kan såret længere. Langsomt bliver Jones forvandlet til det uhyre, han er nu. 

Den sorte perle og dens besætning er fanget ved Verdens Ende. Ved at tyde kortet, de fik af Sao Feng finder Sparrow ud af, at de skal vende skibet med bunden opad i selve solnedgangen, hvorefter de vil dukke op i den levende verden som et grønt glimt og med skibet den rette vej op. Det lykkedes og de vender alle tilbage til de levendes verden. De vender tilbage til Feng som aftalt. Men Feng har forrådt Will og lavet en aftale med Beckett om, at Beckett får hele besætningen mod at Feng selv får Den sorte perle. pirates 3

Sparrow afhøres af Beckett om, hvor Piraternes Broderskab skal mødes, så han kan udradere alle piraterne en gang for alle. Sparrow nægter at oplyse, hvor de skal mødes, men han laver en aftale med Beckett om, at lokke Broderskabet i baghold mod at Beckett beskytter Sparrow mod Davy Jones.

Feng får Elisabeth løslagt fra beckett's fængsel, da han tror, at hun er selveste Kalypso fanget i sin menneskelige form. Feng fortæller Elisabeth, at det var det første Broderskab, der fangede Kalypso i hendes menneskelige skikkelse, men at han ønsker at befri hende. Feng angribes af Davy Jones og Den flyvende hollænder. Feng bliver dødeligt såret, men inden han dør, udnævner han Elisabeth  til kaptajn på sit skib og ny sørøverherre over Singapore. Elisabeth og hendes nye mandskab taber kampen til Davy Jones og de bliver smidt i briggen på Den flyvende hollænder. Hermøder hun Will's far, Bootstrap Bill, der fortæller hende, at den der dolker Davy Jones' hjerte bliver den nye kaptajn på Den flyvende hollænder. Elisabeth møder også admiral Norrington ombord. Han fortryder sine tidligere handlinger og af kærlighed til Elisabeth befrier han hende og hendes mandskab og hjælper dem med at flygte. Han bliver selv opdaget af et af besætningsmedlemmerne på Den flyvende hollænder og dræbt.

Ombord på Den sorte perle slår Sparrow og hans venner de ombordværende soldater ned. Will efterlader et spor af soldater efter skibet, så Beckett kan finde dem og følge efter. Sparrow opdager, hvad Will laver og smider ham overbord med det magiske kompas, så han og Beckett kan finde vej til Skibbrudsbugten, hvor Broderskabet skal mødes. Will bliver samlet op af Beckett's skib. Han finder der ud af, at det var Davy Jones, der fortalte Broderskabet, hvordan de skulle fange Kalypso i hendes menneskelige skikkelse. 

Imens er de andre sørøverherrer nået til Broderskabets stormøde. Ingen af de andre sørøverherrer vil sætte Kalypso fri. Elisabeth bliver valgt til Piratkonge og giver ordre til, at de skal gøre sig klar til kamp mod Beckett. Barbossa får franarret sørøverherrerne deres pjastre (specielle genstand), som han skal bruge til at befri Kalypso med. Han ved, at det er Tia Dalma, der i virkeligheden er Kalypso i menneskelig form. Da Barbossa har sluppet Kalypso fri, fortæller Will hende, at det var hendes elsker, Davy Jones, der i sin tid forrådte hende og fortalte Broderskabet, hvordan man bandt hende i hendes menneskelige skikkelse. Rasende udløser Kalypso en kæmpe malstrøm netop som Beckett's flåde dukker op i horisonten. Det lykkedes Sparrow at få fat i Død mands kiste og det lykkedes Davy Jones at få nøglen til kisten tilbage. Kort efter får Sparrow stjålet nøglen fra Jones. Den flyvende hollænder og Den sorte perle er fanget i kamp i malstrømmen. Midt i kampens hede vier Barbossa Will og Elisabeth, der endelig har fået reddet misforståelserne af vejen. Will går herefter ombord på Den flyvende hollænder for at få fat i kisten. Davy Jones sårer Will under kampen, hvorefter han bliver angrebet af Bootstrap Bill. Sparrow, der egentlig ville have hjertet for at beskytte sig selv, giver Will kisten med hjertet. Will åbner kisten og dolker hjertet og dræber derved Davy Jones. Men Will er selv døende. Bootstrap skærer sin søns hjerte ud og kommer det i kisten. Sparrow får den grædende Elisabeth væk fra sin mand og ombord på Den sorte perle lige inden Den flyvende hollænder bliver suget ned i dybet af malstrømmen. Beckett går nu til angreb på Den sorte perle. Pludselig skyder Den flyvende hollænder frem af bølgerne, flot og ny med Will som kaptajn og et mandskab, der er blevet til mennesker igen. Sammen kæmper Will og Sparrow mod Beckett's skibe, dræber Beckett og tvinger de sørgelige rester af hans flåde til at overgive sig. 

pirates

Da Will nu er kaptajn på Den flyvende hollænder, skal han tilbringe de næste 10 år på havet, uden at kunne komme i land. Han og Elisabeth får en dag sammen, førend Will må afsted. Will giver Elisabeth Død mands kiste som forsikring om sin evige kærlighed.

Barbossa kaprer endnu engang Den sorte perle fra Sparrow og efterlader ham og Gibbs i Tortuga. Sparrow, der aldrig har stolet på Barbossa, har stjålet midterstykket af det kort, der viste dem vej til Verdens Ende. Den stjålne del viser vejen til Ungdommens Kilde.

10 år senere står Elisabeth og hendes og Will's 10 årige søn på stranden og ser mod solnedgangen, hvor Will kommer sejlende ombord på Den flyvende hollænder for at være sammen med sin familie en enkelt dag.

 

Filmen er udkommet på dvd og blu ray. Film, udklædningstøj, bøger og meget andet fra Pirates of the Caribbeans universet kan købes på nettet.

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

            orangecdon                    

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1634
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4397
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3412
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1926
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3977

Antal Besøgende

2649260