I ukendt farvand

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

           orangecdon                    

I ukendt farvand

Pirates of the Caribbean: I ukendt farvand er den fjerde film i serien. Film havde premiere i 2011, er udkommet på både dvd og blu ray. Køb filmen, hele serien og flere andre ting fra Pirates of the Caribbean universet gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden.

 

 

Resume:

Da hans første styrmand, Gibbs, bliver anholdt i London, prøver kaptajn Jack Sparrow at befri ham. Men forsøget mislykkedes og Jack bliver selv fanget og ført i lænker til kong Georg II, der vil have ham til at være guide på en ekspedition til Ungdommens Kilde inden spanierne finder den. Lederen af ekspeditionen er ingen ringere end Jacks gamle ærkefjende, kaptajn Barbossa. 

i ukendt farvand 2

Det lykkedes Jack at flygte fra kongen og Barbossa, men bliver fundet af sin far, kaptajn Teaque. Denne advarer Jack om prøvelserne ved Ungdommens Kilde og han fortæller Jack, at der er en i Tortuga, der udgiver sig for at være Jack. Jack opsøger denne svindler og finder ud af, at det er hans tidligere kæreste, Angelica, datter af den legendariske pirat, Sortskæg.

Angelica tager Jack med ombord på sin fars skib, Dronning Annes hævn og Sortskæg tvinger ham til at føre dem til Ungdommens kilde. Når de kommer dertil, skal de først finde to drikkebægre af sølv tilhørende Juan Ponce de León. To personer skal drikke vandet fra kilden på samme tid, og den person, der drikker fra det bæger, der indeholder en havfrues tårer, vil få forlænget sig liv, mens den anden dør og derved "donerer" sine resterende år til den anden. Sortskæg er blevet spået et fatalt møde med "en etbenet mand" og vil bruge magien fra kilden til at gøre sine odds bedre og overleve mødet.

I mellemtiden er det lykkedes Gibbs at undslippe bødlens reb i London ved at studere Jacks kort over vejen til Ungdommens Kilde og derefter destruere det. Barbossa er så nødt til at redde ham, da den eneste, der nu kender vejen - udover Jack - er Gibbs.

Sortskæg sætter kurs mod Whitecap Bay. Da de ankommer, bliver de overfaldet af en gruppe havfruer, der er alt andet end venligsindede. Det lykkedes dog Sortskæg at fange en af dem. En anden medfange, missionæren Philip Swift, forelsker sig i havfruen og kalder hende for Syrena.

Sortskæg sender Jack afsted til de Leóns skib for at få fat i de to sælvbægre. Da Jack finder skibet, venter Barbossa på ham. Spanierne er kommet først og har de to sølvbægre. Det viser sig, at Barbossa kun søger hævn over Sortskæg, der angreb Den Sorte Perle og tvang Barbossa til at hugge sit eget ben af, for at undslippe druknedøden. Han og Jack slår sig sammen mod Sortskæg. De starter med at stjæle de to sølvbægre fra spanierne. Jack vender derefter tilbage til Sortskæg med sølvbægrene og Gibbs, som han fandt sammen med Barbossa.

i ukendt farvand 1

I mellemtiden er det lykkedes Sortskæg at fremtvinge en tåre fra havfruen Syrena, da hun indrømmer at gengælde Philips kærlighed. Sortskæg efterlader hende bundet og til den sikre død og tvinger Philip til at følge med sig.

Da Jack vender tilbage med de to sølvbægre og Gibbs, begynder han en forhandling med Sortskæg. De enes om, at Jack giver Sortskæg de to sølvbægre og leder ham til Ungdommens Kilde mod at Gibbs går fri med Jacks gamle, konfiskerede kompas.

Da de når til Ungdommens Kilde møder de først Barbossa og hans mænd og kort efter spanierne, som er der for at destruere kilden, da kongen af Spanien mener, den er en hån imod Gud. Det kommer til en voldsom kamp, hvorunder det lykkedes Barbossa at stikke et forgiftet sværd i Sortskæg. Da Angelica vil trække sværdet ud af sin far, kommer hun til at skære sig på klingen.

Som kompensation for sit ben og Den Sorte Perle kræver Barbossa at få Sortskægs magiske sværd, Dronning Annes hævn og hele dens besætning under sin kommando.

Den hårdt sårede Philip løber tilbage til Syrena for at befri hende. Jack hjælper til og Syrena giver ham de to sølvbægre, som spanierne i kampens hede har snuppet fra Sortskæg og smidt fra sig i det dybe vand. Derefter tager hun den døende Philip, kysser ham og forsvinder med ham under vandet.

Da både Angelica og Sortskæg er døende, prøver Jack at få Angelica til at drikke af bægret med havfruetåren og derved overleve. Men Sortskæg presser sin datter til at ofre sit liv og hun giver ham bægret med havfruetåren. Men Jack, der var sikker på, at den egoistiske Sortskæg uden at blinke, ville ofre sin datter, havde løjet om hvilket bæger, der indeholdte havfruetåren. Så Sortskæg dør og Angelica overlever. 

Til trods for at Angelica indrømmer, at hun stadig elsker Jack, vælger han at strande hende på en øde ø, fuldt ud klar over, at hun på et eller andet tidspunkt vil hævne sin far.

Barbossa, der nu er kaptajn på Dronning Annes hævn, træder ud af kongens tjeneste og bliver pirat igen.

Jack finder Gibbs, der ved hjælp af Jacks magiske kompas har fundet Den Sorte Perle. Gibbs er nu i besiddelse af Sortskægs magiske samling af flaskeskibe - alle skibe han selv har skudt i skænk. For evigt viet til livet som pirater, drager de to venner ud for at se, om de på en eller anden måde kan restaurere Den Sorte Perle til sin normale størrelse.

 

 

pirates 4

Billeder: Copyright: Walt Disney Studios Motion Pictures

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

            orangecdon                    

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1633
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4380
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3410
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1924
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3974

Antal Besøgende

2645756