Død mands kiste

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

           orangecdon                    

Død mands kiste

Pirates of the Caribbean - Død mands kiste er en amerikansk Disney film fra 2006 - nr. 2 i den populære serie. Filmen er udkommet på dvd og blu ray. Køb den eller hele serien gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden. Her finder du også mange andre produkter fra Pirates of the Caribbean universet.

 

Resume:

Det ostindiske handelskompagni optrapper jagten på pirater i Caribbien. Få minutter før deres bryllup arresteres Will og Elisabeth af kompagniets nye leder, Beckett. Han truer med at hænge dem og den afskedigede Norrington for at have hjulpet Jack Sparrow med at flygte. For at redde Elisabeth indgår Will en aftale med Beckett om at skaffe Jack Sparrows magiske kompas. Kompasset viser retningen mod det, som den der holder det, begærer mest i verden. Will finder Sparrow og Den sorte perle's mandskab på kanibaløen Pelegosto. De indfødte vil ofre Sparrow til guderne og spise resten af mandskabet. Det lykkedes Will at befri dem alle og de flygter fra øen ombord på Den sorte perle. Men Sparrow er ikke glad for at være ude på åbent hav. For 13 år siden hævede kaptajnen på Den flyvende hollænder, Davy Jones, nemlig Den sorte perle fra havets dyb og gjorde Sparrow til kaptajn. Som betaling for dette skulle Sparrow tjene Jones i 100 år ombord på Den flyvende hollænder. Sparrow er nu blevet opsøgt af sin tidligere ven, Bootstrap Bill Turner, som nu er i tjeneste på Den flyvende hollænder. Bootstrap Bill har mærket Sparrow, da det nu er tid for at hans gæld til Jones skal betales tilbage. Hvis han ikke gør det, vil han blive opslugt af det gigantiske søuhyre, Kraken, som er under Jones' kontrol.

pirates 2

Will og Sparrow indgår en aftale: Will får kompasset, hvis han vil hjælpe Sparrow med at få fat i en bestemt nøgle. For at finde nøglen opsøger de spåkonen, Tia Dalma. Hun fortæller, at nøglen kan åbne Død mands kiste, som indeholder Davy Jones' stadigt bankende hjerte, som Jones' skar ud, da en ulykkelig kærlighed blev for meget at bære. Han låste hjertet inde i kisten og gemte det væk. Den som får fat i kisten, får magten over Davy Jones, Den flyvende hollænder og de 7 have. 

Den sorte perle bliver indhentet og bordet af besætningen på Den flyvende hollænder. Det lykkedes Sparrow at få overtalt Jones til at tage Will med ombord istedet for Sparrow selv mod, at Sparrow skaffer Jones yderligere 99 sjæle inden for de næste 3 dage. 

Imens har guvernør Swann befriet Elisabeth fra fængslet. Hun konfronterer Beckett med en lagt pistol og tvinger ham til at underskrive benådninger, som hun vil give til Will. Herefter flygter Elisabeth til havnebyen Tortuga. Hun finder Sparrow og Gibbs i færd med at samle mandskab nok til at indfri Sparrow's gæld på 99 sjæle til Davy Jones. Under et værtshusslagsmål startet af den tidligere admiral Norrington, som vil hævne sig på Sparrow, lykkedes det Elisabeth at slå Norrington bevidstløs og slæbe ham med til Den sorte perle. Her fortæller Sparrow elisabeth om kompasset, at det peger mod det, som den der holder det, begærer mest i verden. Sparrow overbeviser Elisabeth  om, at hvis hun bruger kompasset til at finde Død mands kiste, vil hun kunne redde Will fra Den flyvende hollænder og Davy Jones. Sparrow selv kan ikke bruge kompasset, da det for hans vedkommende bliver ved med at pege i regning af Elisabeth.

pirates 1

Det lykkedes Elisabeth at finde kisten. Ombord på Den flyvende hollænder har Will mødt sin far, Bootstrap Bill. Det lykkedes Will at stjæle nøglen fra Jones og flygte fra Den flyvende hollænder. Will vil dolke hjertet i kisten, men Sparrow vil kontrollere de 7 verdenshave og Norrington vil have sit gamle job tilbage. Det kommer til kamp mellem de 3. Norrington flygter med Jones' hjerte og de benådelsespapirer, han har stjålet fra Elisabeth. Jones' mandskab flygter med Død mands kiste ude at vide, at den er tom. Sparrow, Elisabeth og Will flygter ombord på Den sorte perle med Den flyvende hollænder lige i kølvandet. På grund af god vind i sejlene, lykkedes det Sparrow at slippe fra Davy Jones. Denne tilkalder nu Kraken, det mægtige søuhyre, og sender det efter Sparrow. Sparrow når lige ud på åbent hav, fra Kraken finder ham og Den sorte perle. Sparrow beordrer besætningen fra borde, inden Kraken overmander dem. Elisabeth finder ud af, at Kraken kun er ude efter Sparrow og ved at kysse ham lidenskabeligt, distraherer hun ham længe nok til at kunne lænke ham til stormasten på Den sorte perle. Hun siger til mandskabet, at Sparrow har valgt at blive ombord og tage kampen op mod Kraken. Men Will har set dem kysse og tror, at han har mistet Elisabeth's kærlighed. Ombord på Den sorte perle lykkedes det Sparrow at befri sig fra lænken, men Kraken trækker både ham og Den sorte perle med sig i dybet. Davy Jones ser det hele fra sit skib og anser nu Sparrow's gæld for indfriet. Han åbner Død mands kiste og ser til sin rædsel, at skrinet er tomt. Hjertet er væk.

I mellemtiden er Norrington tilbage i Port Royal. Her afleverer han benådningspapirerne og Davy Jones' hjerte til Beckett i håb om, at få sit gamle job tilbage. 

Elisabeth, der har fortrudt sit forræderi, Will og resten af mandskabet fra Den sorte perle opsøger troldkvinden Tia Dalma for at få hjælp til at redde Sparrow. Dalma fortæller, at de kan finde Sparrow ved Verdens Ende. Hun har også en kaptajn, der kender vejen - Barbossa!

 

Filmen er udkommet på dvd og blu ray 

 

Billeder: 

Copyright: Walt Disney Studios Motion Pictures

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

            orangecdon                    

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1629
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4362
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3405
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1920
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3970

Antal Besøgende

2640900