Den sorte forbandelse

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

           orangecdon                    

Den sorte forbandelse

Pirates of the Caribbean: Den Sorte forbandelse er en amerikansk Disney film fra 2003 og den første film i den populære serie. Filmen er udkommet på dvd og blu ray. Køb filmen eller en af de mange andre ting man kan få i Pirates of the Caribbean universet gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden. 

 

Resume:

På deres vej mod Port Royal støder guvernør Swann's skib på et skibsvrag. Den eneste overlevende er en ung dreng, Will Turner. Guvernørens datter, Elisabeth bliver sat til at passe drengen. Hun finder en pirat-medaljon om halsen på ham, og for at redde ham fra mistanke om pirateri, der straffes med døden, gemmer hun medaljonen væk.

8 år senere skal den nu 18 årige Elisabeth med sin far til en forfremmelses-ceremoni for flotille-admiral Norrington. Denne frier til Elisabeth efter ceremonien. Hun når ikke at svare ham, men besvimer og styrter i havet. Piratmedaljonen, som hun bærer skjult under kjolen, udsender en voldsom puls, da hun synker under havoverfladen. Den flamboyante pirat, kaptajn Jack Sparrow redder Elisabeth op af vandet, men bliver kort efter anholdt af Norrington for pirateri. KAptajn Sparrow slipper væk og gemmer sig i den lokale smedie. Her møder han den nu voksne Will, der er i lærer hos smeden og en meget dygtig sværdmager. De to indleder en duel med sværd, men netop som Sparrow har overtaget, vågner den fordrukne smed op og slår ham bevidstløs. Sparrow bliver anholdt og sat i fængsel. Om aftenen bliver byen angrebet af pirater fra skibet Den sorte perle. De er blevet tiltrukket af medaljonen. De tager Elisabeth til fange, men hun indgår en aftale med kaptajnen, Barbossa. Hun vil give dem medaljonen, hvis de forlader byen og aldrig vender tilbage. For at beskytte sig selv, fortæller hun Barbossa, at hun hedder Turner til efternavn og arbejder for guvernøren. Kaptajn Barbossa går ind på aftalen, men da Elisabeth ikke har aftalt selv at blive sejlet tilbage til byen, beholder piraterne hende og sejler væk. Barbossa vil bruge Elisabeth og medaljonen til at hæve den forbandelse, der hviler over piraterne og Den sorte perle. De er levende døde, dømt til at sejle og plyndre til evig tid. 

Tilbage i byen forsøger Will Turner, der er forelsket i Elisabeth, at få guvernøren og Norrington til at hjælpe ham med at redde hende. De afviser ham, da han foreslår, at de slår en handel af med Sparrow, da han som pirat måske vil kunne lede dem til Den sorte perle. Will opsøger Sparrow i fængslet. De aftaler, at hvis Will kan få Sparrow ud af fængslet, vil Sparrow hjælpe ham med at befri Elisabeth. Det lykkedes dem at slippe ud af fængslet og kapre Inceptor, det hurtigste skib i Port Royal. De sejler til byen Tortuga for at finde en besætning. Det viser sig, at Sparrow kendte Will's far, en pirat ved navn Bootstrap Bill Turner. Will vil i første omgang ikke accepterer, at hans far var pirat, men må til sidst erkende at Sparrow taler sandt. I Tortuga finder de en af Sparrow's gamle venner, Gibbs og en besætning til skibet, hvorefter de sætter kurs mod Isla de Muerta - en mystisk ø, hvor Sparrow mener, at piraterne er taget hen med Elisabeth for at bryde forbandelsen. Under turen til Isla de Muerta får Will at vide, at Den sorte perle engang var Sparrow's skib. Sparrow havde engang sammen med de andre af besætningen fundet en kiste fyldt med aztekisk guld. Men Barbossa begik mytteri og sammen med resten af besætningen, sætter han Sparrow af på en øde ø. Tre dage efter slipper Sparrow dog væk fra øen. Barbossa og resten af besætningen bruger nu løs af guldskatten, men noget er galt. Intet kan mere stille dem tilfreds. De er blevet levende døde. Om dagen ser de normale ud, men i måneskin ser man deres rette fremtoning som omvandrende døde. Forbandelsen kan kun ophæves, hvis alle mønterne bliver returneret til kisten sammen med et par dråber af hver pirat's blod. Bootstrap Bill havde været imod af afsætte Sparrow og havde sendt en mønt til sin eneste søn, Will, så piraterne ville forblive forbandede. Barbossa smider Bootstrap overbord bundet til en kanon. Først senere finder han ud af, at han skulle bruge Bootstraps blod til at hæve forbandelsen.

pirates 7

Det er derfor, at piraterne har taget Elisabeth med til øen. De tror, at hun er Bootstraps datter og at hendes blod til kunne ophæve forbandelsen. Piraterne er ankommet til øen og kisten med aztekerguldet. Da han tror, at Elisabeth er Bootstraps datter, skærer Barbossa en flænge i hendes hånd, smører hendes blod på medaljonen og smider den ned i kisten med resten af guldet. Men til hans overraskelse bliver forbandelsen ikke hævet. Will og Sparrow er også nået frem til øen. Will får den mistanke, at Sparrow vil forråde ham, og han slår Sparrow ned. Herefter befrier han Elisabeth og sammen flygter de tilbage til Inceptor. Sparrow kommer til sig selv omringet af piraterne og indgår en aftale med Barbossa, der ellers troede at Sparrow var død på øen. De aftaler, at hvis Sparrow kommer med Bootstraps rigtige barn, vil han få lov at være kaptajn på Den sorte perle. Piraterne indhenter og border Inceptor. De overmander besætningen og sænker skibet. Will truer Barbossa med at skyde sig selv, hvis ikke Elisabeth og besætningen på Inceptor frigives. Da han som Bootstraps eneste barn er den, der kan hæve forbandelsen, går Barbossa ind på aftalen. Han sætter Sparrow og Elisabeth af på den samme øde ø, som han havde sat Sparrow af på tidligere. Besætningen smides i fangehullet på Den sorte perle og piraterne vender tilbage til Isla de Muerta.

pirates 6

Tilbage på den øde ø finder Elisabeth og Sparrow et stort lager af rom. Elisabeth drikker Sparrow fuld og mens hans sover, laver hun et kæmpebål. Norrington, der er ude at lede efter Elisabeth, ser bålet og Sparrow og Elisabeth bliver dettet. Norrington gentager sit frieri til Elisabeth og hun indvilliger, hvis han først vil redde Will fra piraterne. Sparrow overtaler Norrington til at lade ham sejle ind til øen og forhandle med piraterne. Men Sparrow laver i stedet en aftale med Barbossa om at angribe Norrington og dennes besætning. Imens piraterne overfalder Norrington og kæmper mod soldaterne, viser Sparrow sand kulør og kæmper mod Barbossa. Sparrow har taget en aztekermønt og er nu udødelig ligesom Barbossa. Kampen er derfor lige. Men pludselig har Sparrow smurt sit eget blod på den sidst tagne mønt, smidt den over til Will og skudt Barbossa. Will smører sit eget blod på mønten og smider den i kisten. Forbandelsen hæves i samme øjeblik som Sparrow skyder Barbossa og denne dør. De andre pirater er nu også dødelige igen og må derfor overgive sig til Norringtons mænd.

Tilbage i Port Royal fængsles Sparrow, da han jo er pirat. På den dag, hvor Sparrow skal hænges, fortæller Will endelige Elisabeth, at han elsker hende, hvorefter han befrier Sparrow fra galgen. Will og Sparrow bliver dog hurtigt omringet. Elisabeth hæver sin forlovelse med Norrington og erklærer Will sin kærlighed. Will bliver på stedet benådet af guvernør Swann for at have befriet Sparrow, og i forvirringen herefter lykkedes det Sparrow at springe ud fra klippen og ned i havet, hvor han bliver samlet op af besætningen på Den sorte perle. Sparrow bliver igen kaptajn på Den sorte perle. Norrington erkender sig overgået af Sparrow og sætter efter ham dagen efter. Elisabeth og Will har kun øje for hinanden.

 

Filmen er udkommet på dvd og blu ray. Køb den eller hele serien gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden. 

 

Billeder: 

Copyright: Walt Disney Studios Motion Pictures

 

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

            orangecdon                    

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1627
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4362
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3401
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1919
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3969

Antal Besøgende

2639416