Klokkeblomst og vingernes hemmelighed

Klokkeblomst og vingernes hemmelighed.

 

Klokkeblomst og vingernes hemmelighed er en amerikans Disney film fra 2012. Filmen er udkommet på dvd og blu ray og kan købes gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden.

Resume:

I Flikkerkrogen, pot og pande feernes hjem i Drømmehaven, er der travlhed. Kurvene til vinterfeerne skal være færdige. Den sidste kurv når lige at blive flettet færdig, inden de hvide sneugler kommer flyvende og samler dem op for at bringe dem til Vinterskoven.

  

Samtidig afleverer sneuglerne endnu en ordre på flere kurve, der skal bruges den næste dag. Pot og pande feerne får igen travlt.

Klokkeblomst er meget betaget af Vinterskoven og da hendes veninde, Faunia skal følge nogle dyr derover, tager hun med og hjælper. De kommer til grænsen mellem Efterårsskoven og Vinterskoven. Glade hopper dyrene afsted og skifter til deres vinterham.

 

klokkeblomst vinger 4

 

 

Klokkeblomst kan ikke modstå fristelsen – selv om det er strengt forbudt for feer at flyve over i Vinterskoven – og hun krydser forsigtigt grænsen. Hun betages af de flotte snefnug, der falder omkring hende og pludselig begynder hendes vinger at lyse i et fantastisk farveskær.

Faunia ser sin veninde inde på forbudt område og river hendes tilbage til Efterårsskoven. Og det er lige i sidste øjeblik. Klokkeblomsts vinger er frosne og hun kan ikke mærke dem.

De skynder sig afsted til feernes hospital, hvor Klokkeblomst kommer under behandling.

Hun bliver hurtigt rask igen og fortæller opstemt sine venner om, hvordan hendes vinger pludselig var begyndt at skinne ovre i Vinterskoven. De forklarer hende, at det er strengt forbudt for feerne at tage over i Vinterskoven. Deres vinger kan ikke klare kulden og fryser til is og knækker. Og der er ingen kur for en brækket vinge.

Men Klokkeblomst er opsat på at finde ud af, hvorfor hendes vinger pludselig gav sig til at lyse. Hun leder på biblioteket og finder en bog om vinger, men desværre har en bogorm ædt netop den side om lysende vinger, som hun skulle bruge.

Hun får at vide, at den eneste, der kan fortælle hende hvad der stod på siden er Forfatteren – og han bor i Vinterskoven. Klokkeblomst vil have besked og forbereder sig på at tage til Vinterskoven. Hun laver sig en varm frakke og varme støvler, pakker en taske med bogen, vanter og ekstra tryllestøv.

 

klokkeblomst vinger 11

  

Hun kravler ned i en af kurvene, som står klar til at uglerne kommer og henter dem. Klang og Bobble opdager hende, men hun overtaler dem til ikke at sige noget.

Planen lykkedes og uglen tager kurven – og Klokkeblomst med til Vinterskoven.

Klokkeblomst er fascineret af det flotte syn, der møder hende. Sne og frost overalt. Og vinterfeer.

 

klokkeblomst vinger 3

 

 

Det lykkedes hende at finde vej til Forfatteren uden at blive opdaget. Her møder hun en frostfeen, Vinterlilje og pludselig begynder begge feers vinger at lyse.

Forfatteren (Thoralf) forklarer dem, at det er fordi de er søstre, født af den samme latter. De to piger bliver mægtig begejstrede og Vinterlilje viser Klokkeblomst rundt i Vinterskoven. Men de må passe på ikke at blive opdaget af Vinterskovens leder, Mester Milori.

 

klokkeblomst vinger 2

 

 

De to har en herlig dag og Klokkeblomst møder endda nogle af Vinterliljes venner. Men da natten falder på må hun tilbage til sin egen del af Drømmehaven. Men inden hun krydser grænsen lover de to feer hinanden at mødes der næste dag.

 

klokkeblomst vinger 5

 

 

Klokkeblomst får sine venner til at hjælpe sig med at lave en maskine, der kan lave sne, så det er muligt for Vinterlilje at bevæge sig rundt udenfor Vinterskoven.

Det lykkedes og Klokkeblomst, Klang og Bobble henter Vinterlilje ved grænsen. De viser hende rundt i Drømmehaven og vennerne viser hende de smukke ting, de laver derovre.

 

klokkeblomst vinger 7

 

 

Men pludselig får Vinterlilje det dårligt. Hendes vinger er blevet for varme og er ved at smelte. Snemaskinen er ved at løbe tør for is. De når lige at få Vinterlilje over på den anden side af grænsen, hvor Vinterskovens leder, Mester Milori venter hende. Han hjælper hende med at køle hendes vinger igen, men det var i sidste øjeblik. Hun havde nær mistet sine vinger for altid.

Mester Milori forklarer de to feer, at det er farligt for sommerfeer at være i Vinterskoven og omvendt, da begge vil miste deres vinger.

Der var engang to feer, en fra Sommerlysningen og en fra Vinterskoven, der blev forelskede. De ville gerne se hinanden hver dag, men en dag gik det galt og den ene af dem knækkede sin vinge. Og en knækket vinge kan ikke heles igen.

Klokkeblomst prøver at forklare, men Dronning Clarissa dukker op og fortæller, at det er hende, der har lavet reglen og den vil ikke blive ændret. De to søstre må skilles. Mester Milori skubber pot og pandefeernes snemaskine ned ad floden for at den kan blive ødelagt og synke til bunds. Men det gør den ikke. Den sætter sig fast ved at vandfald og uden at Mester Milori ser det, begynder den at lave sne i massevis.

 

klokkeblomst vinger 12

 

 

Den næste dag er temperaturen i Drømmehaven faldet dramatisk. Dronning Clarissa og hendes vejledere tager ud til grænsen og ser, at frosten har bredt sig fra Vinterskoven over i Efterårsskoven. Det er et stort isslag og det breder sig for hvert minut. Snemaskinen har dannet isslaget og selv om det lykkedes for Klokkeblomst, Klang og Bobble at skubbe maskinen fri og ødelægge den, er isslaget stadig i fremmarch mod de andre dele af Drømmehaven.

Feerne gør hvad de kan, for at samle tæpper og varmt tøj sammen. Dyrene genner de sammen og skjuler dem i hytter og huler, så isslaget ikke kan nå dem.

Klokkeblomst kommer til at se, at den blomst hun og vennerne gav Vinterlilje og som Vinterlilje svøbte i et tyndt lag af frost, stadig er i live.

 

klokkeblomst vinger 14

 

 

Hun skynder sig at drage afsted til Vinterskoven. Her finder hun Vinterlilje og hendes venner samt forfatteren Thoralf. Hun forklarer dem om frosten og at den måske kan beskytte Drømmehaven og endnu vigtigere Tryllestøvstræet.

Vinterlilje, Klokkeblomst og vennerne tager straks afsted mod Drømmehaven. De forklarer Dronning Clarissa sagen og begynder at svøbe Tryllestøvstræet ind i frost. Men isslaget kommer hastigt nærmere og de er ikke frostfeer nok.

Men i det samme dukker Mester Miloni og alle de andre vinterfeer op og hjælper. Det lykkedes dem at svøbe Tryllestøvstræet og flere andre steder i Drømmehaven ind i frost, inden isslaget når frem. Alle feerne – på nær vinterfeerne – søger skjul for isslaget og venter for at se, om deres redningsaktion vil virke. Efter nogen tid ser Klokkeblomst solen skinne ind gennem frostlaget til hulen. Langsomt bevæger feerne sig ud igen. Temperaturen er ved solens hjælp ved at stige igen og isen ved at smelte. Tryllestøvstræet er reddet.

Men som det bliver varmere, må vinterfeerne igen forlade Drømmehaven og tage tilbage til Vinterskoven. Vinterlilje vil have, at Klokkeblomst flyver med hende, men Klokkeblomst kan ikke. Turen over til Vinterskoven for at søge hjælp mod isslaget har frosset hendes vinger og den ene er knækket. De to søstre krammer hinanden og da deres vinger mødes skinner de med et magisk lys. Langsomt bliver Klokkeblomsts knækkede vinge hel igen. Feerne kommer på den ide, at hvis frosten kunne beskytte Tryllestøvstræet mod kulden og isen, så kan frosten måske også beskytte Drømmehavens feer mod kulden, så de kan tage til Vinterskoven. Det lykkedes.

Men ikke uden problemer. Klokkeblomsts ene vinge er knækket, da hun fløj ind i Vinterskoven, for at skaffe hjælp. De to søstre må for altid sige farvel til hinanden. Men idet de to omfvner hinanden, begynder deres vinger at lyse på magisk vis. De lader deres vinger røre hinanden og Klokkeblomsts vinge genskaber sig og heles.

 

klokkeblomst vinger 6

 

Feerne finder ud af, at hvis de beskytter vingerne med et tyndt lag frost, så kan de besøge hinanden på tværs af årstiderne. Alle feerne kan nu hygge sig sammen og nye venskaber opstå på tværs af årstiderne og gamle kærester genforenes. 

 

Klokkeblomst vinger 1

 

Billeder: Copyright Disney

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1629
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4364
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3405
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1920
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3970

Antal Besøgende

2641620