Klokkeblomst og den forsvundne skat

Glæd en du kender!

Køb bogen, filmen eller et af de mange spændende

produkter i serien i dag via vores samarbejdspartnere 

 

orangecdon                                       redlekmer

 

Klokkeblomst og den forsvundne skat.

Klokkeblomst og den forsvundne skat er en amerikansk Disney film fra 2009. Filmen kan købes via vores samarbejdspartnere ovenfor.

 

klokkeblomst og den forsvundne skat 1

 

Resume af filmen:

Feerne fra Drømmehaven havde travlt. Naturfeerne var taget til fastlandet for at forvandle sommeren til efterår. Og trykkestøvsfeerne havde travlt med at samle tryllestøv fra Tryllestøvstræet. Det var dette støv, der gjorde at feerne kunne udføre deres magi. Især tryllestøvsfeen Tristan havde travlt. Da han var færdig med sit arbejde, fløj han afsted for at hjælpe sin gode veninde, Klokkeblomst med hendes seneste opfindelse.

Denne dag er Klokkeblomst ved at teste sin båd, Tryllestøvsekspressen. Det går fint og båden ræser ned ad floden i hæsblæsende fart. Men pludselig kolliderer båden med nogle store sten i floden og båden ender i stumper og stykker inde på bredden. Men inden Klokkeblomst når at hidse sig alt for meget op over sit uheld, kommer et bud og beder hende følge med op til Dronning Clarissa.

 

klokkeblomst og den forsvundne skat 3

 

Da Klokkeblomst ankommer, venter både dronningen, efterårsministeren og lederen af pot og pande feerne, Maria på hende. Årets høstfest falder sammen med den sjældne blå høstmåne, der kun kommer hvert ottende år og for at fejre dette, skal der lavet et nyt scepter til den yderst sjældne og helt unikke månesten. Lederne har udvalgt Klokkeblomst til at lave dette års scepter.

Efterårsministeren forklarer hende, at når den blå månes stråler skinner gennem månestenen, vil de skabe blåt tryllestøv. Dette specielle støv giver Tryllestøvstræet styrke og gør det i stand til at producere tryllestøv.

Månestenen er meget skrøbelig og er blevet givet videre gennem flere generationer af feer. Klokkeblomst lover at passe rigtig godt på den og begiver sig afsted for at finde på ideer til sceptret. Tristan besøger Klokkeblomst om aftenen og ønsker hende tillykke med at være blevet udvalgt til at lave årets scepter. Han ved en hel masse om månestenen og tilbyder Klokkeblomst sin hjælp, hvilket hun glædeligt tager imod.

 

klokkeblomst og den forsvundne skat 8

 

 

I løbet af de næste mange dage arbejder Klokkeblomst på designet til sceptret. Tristan hjælper hende alt hvad han kan, men som tiden går begynder han at gå Klokkeblomst på nerverne. Hun kan ikke rigtigt koncentrere sig, når han vimser rundt og konstant rydder op.

En dag hvor Klokkeblomst har sendt Tristan ud for at finde en spids genstand, får hun endelig fred nok til at blive færdig med sceptret. Hun har netop lagt sidste hånd på værket, da Tristan kommer trillende med et kompas, han har fundet.

Klokkeblomst bliver irriteret op ham, det var jo en spids og ikke rund genstand, hun havde haft brug for. Hun kommer i sin irritation til at ramme kompasset og det triller lige mod det færdige scepter, vælter og lander oven på det. Sceptret bliver helt smadret.

Rasende smider Klokkeblomst Tristan ud, da det var ham, der var kommet med det åndssvage kompas. Da Tristan er gået, sparker hun rasende til kompasset, låget går op og knuser den uerstattelige månesten. Klokkeblomst er sønderknust og prøver forgæves at samle den ødelagte månesten.

I det samme dukker hendes venner, Klang og Bobble op for at tage hende med i fe-teatret. Klokkeblomst tager modvilligt med.

 

Klokkeblomst og den forsvundne skat 9

 

Forestillingen handler om Det Fortryllede Spejl fra Incanta. Spejlet var magisk og kunne opfylde tre ønsker. Piraterne, der havde stjålet det fra feerne, havde brugt to af ønskerne, men ifølge legenden var der stadig et ønske tilbage.

Teaterfeerne læser et digt op med vage beskrivelser om, hvor spejlet ifølge legenden skal befinde sig. Det er lige noget for Klokkeblomst. Med det sidste ønske kan hun reparere månestenen. Hun hører dog kun halvt efter digtet og forestillingen er kun lige færdig, da hun forlader teatret og skynder sig hjem for at forberede rejsen ud for at finde spejlet.

Men for at komme så langt væk fra Drømmehaven, må hun have tryllestøv nok. Hun prøver forgæves at få fat i noget mere hos sine venner, men de kan ikke hjælpe hende. Til sidst må hun spørge Tristan, men det ender med et nyt skænderi mellem de to. Så Klokkeblomst må rejse med det lille lager af tryllestøv, hun selv har haft gemt. Hun bygger sig en luftballon og drager afsted.

 

klokkeblomst og den forsvundne skat 7

 

Undervejs støder hun ind i en sværm af ildfluer, og da hun lidt senere skal have noget at spise, opdager hun at en af ildfluerne har tømt hendes madpose. For at få ildfluen til at forsvinde, kaster hun en pind ud af ballonen, men ildfluen vender bare tilbage med pinden. Da Klokkeblomst kaster pinden ud igen, er hendes pose med tryllestøv uheldigvis viklet ind i pinden og ryger med ud af ballonen. Klokkeblomst får fat i posen igen og glæder sig over at være sluppet af med den irriterende ildflue. Men da hun vil kigge på sit kort for at se, om hun er på rette vej, det det blevet så mørkt, at hun intet kan se. Men pludselig kommer der en lysende plet på kortet. Det er ildfluen, der er vendt tilbage. Klokkeblomst lader ildfluen blive og finder ud af, at den hedder Blus.

 

klokkeblomst og den forsvundne skat 4

 

 

Den næste morgen er Klokkeblomst så opsat på at følge et bestemt spor, at hun helt glemmer at holde øje med ballonen. Blus prøver at gøre hende opmærksom på ballonen, men da det endelig lykkedes, er det for sent. Klokkeblomsts kompas, forsyninger og tryllestøv er svævet væk med ballonen.

Hun sætter efter den, men glemmer at se sig for og flyver lige ind i et træ og mister bevidstheden. Blus får nogle af de andre biller til at komme med mad og vand, og Klokkeblomst kommer snart på benene igen. Men hun er nu løbet tør for tryllestøv og må gå i stedet for at flyve.

På vejen finder hun sit kompas, som er faldet ud af ballonen. Kompasset minder hende om Tristan og det går op for hende, at hun savner sin ven.

I mellemtiden hjemme i Drømmehaven savner Tristan også Klokkeblomst, men da han tager hjem til hendes hus, finder han kun hendes tegninger til ballonen og nogle små rester af den knuste månesten.

 

klokkeblomst og den forsvundne skat 6

 

Klokkeblomst er med lidt held kommet forbi to trolde, der bevogter en del af vejen til sørøvernes gamle skib og har fundet skibet. Hun har godt nok en fornemmelse af, at der er andre til stede på det gamle skib, men fortsætter alligevel ned i lasten.

Her finder hun en stor sæk med stjålne skatte og heriblandt Det Fortryllede Spejl. Men netop som hun skal til at ønske månestenen hel igen, forstyrres hun af Blus. Irriteret udbryder hun, at hun ville ønske, at Blus ville være stille bare et lille øjeblik så hun kan koncentrere sig.

 

klokkeblomst og den forsvundne skat 2

 

Og pludselig bliver alt omkring hende stille. Hun er ved et uheld kommet til at bruge det sidste ønske, spejlet kunne opfylde. Grædende kigger hun på spejlet, hvor Tristans ansigt pludselig kommer til syne. Hun siger, at hun er ked af det og vil ønske, at han var hos hende. ”Jamen det er jeg”, siger spejlbilledet og da hun vender sig om, står Tristan der. Han fortæller, hvordan han har snuppet noget ekstra tryllestøv og har fløjet hele natten og hele dagen for at finde hende, og at han kun lige havde haft tryllestøv nok tilbage til at nå til skibet.

De to venner genforening bliver brat afbrudt, da en stor flok rotter kommer farende efter dem i håb om, at feerne kan blive en lækker aftensmad. Det er lige ved at lykkedes for rotterne, men ved fælles hjælp slipper Tristan, Blus og Klokkeblomst væk og i sikkerhed.

 

klokkeblomst og den forsvundne skat 5

 

Tristan havde fundet Klokkeblomsts ballon og fører nu hende og Blus hen til den. Han har også taget resterne af Klokkeblomsts ødelagte scepter med. Pludselig får Klokkeblomst en ide, og mens ballonen svæver hjem mod Drømmehaven, arbejder de tre venner på livet løs.

Tilbage i Drømmehaven er Maria og Efterårsministeren bekymrede. Den blå måne står allerede højt på himlen og er snart i den helt rigtige position. Men i samme øjeblik kommer Tristan, Klokkeblomst og Blus svævende ind på pladsen. Klokkeblomst sætter det færdige scepter i en særlig holder og fjerner bladet, som det er pakket ind i. Alle feerne er målløse. Sceptret er lavet med stykkerne fra den knuste månesten og et meget usædvanlig.

 

Blue Harvest Moon

 

Og til Klokkeblomsts store glæde virker det efter hensigten – og meget mere til. Sceptret genererer mere blåt tryllestøv end de nogensinde har oplevet før i Drømmehaven. Da Dronning Clarissa takker Klokkeblomst, gør hun opmærksom på, at hun aldrig kunne have klaret det uden sine venner, Tristan og Blus. Sammen med dem får Klokkeblomst lov til at føre optoget an og en ny fe-legende er skabt – en legende om en evig skat – nemlig et stærkt venskab.

 

Billeder: Copyright: Disney 

Glæd en du kender!

Køb bogen, filmen eller et af de mange spændende

produkter i serien i dag via vores samarbejdspartnere

 

orangecdon                                    redlekmer

 

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1633
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4377
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3409
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1924
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3974

Antal Besøgende

2645127