Klokkeblomst

Glæd en du kender!

Køb bogen, filmen eller et af de mange spændende

produkter i serien i dag via vores samarbejdspartnere 

 

orangecdon                                       redlekmer

 

Hvad er Klokkeblomst?

 

Klokkeblomst er en amerikansk Disney film fra 2008. Klokkeblomst er den lille fe fra Peter Pan universet (læs mere her Peter Pan) og en del af Disney Faries (læs mere her Disney Faries). Køb filmen, figurer, tøj og meget andet fra feernes univers gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden.

 

Klokkeblomst

 

Resume af filmen:

Når en baby griner for første gang, bliver en fe født. Latteren driver afsted gennem rummet, direkte mod den anden stjerne til højre og Ønskeøen. Her finder den vej til midten af Ønskeøen, til det magiske sted: Drømmehaven, feernes hjem.

 

klokkeblomst 2

 

En ny fe ankommer på denne måde. Latteren bliver overhældt med tryllestøv og en fe er født. Feernes dronning, Clarissa hjælper den nye fe med at folde hendes vinger ud og giver hende navnet Klokkeblomst. Dronningen får nu en række små svampe til at skyde op og på disse anbringer feerne forskellige ting: vandfeerne en dråbe, havefeerne en blomst, lysfeerne en lampe, dyrefeerne et lille æg, hurtigflyvende feerne en hvirvelvind, pot og pande feerne en lille hammer og så videre.

 

klokkeblomst 10

 

 

Dronning Clarissa forklarer Klokkeblomst, at disse ting vil vise hende, hvor hendes virkelige talent ligger. Klokkeblomst går langsomt frem, men gløden i de forskellige ting falmer, når hun nærmer sig. Pludselig løfter hammeren sig, lyser kraftigt og flyver lige hen foran hende, hvor hun kan tage den. De andre feer er overraskede, aldrig har nogle af tingene lyst så kraftigt. Denne nye fe må have et helt særligt talent.

De andre pot og pandefeer kommer frem og tager deres nye familiemedlem med sig til deres specielle område i Ønskehaven. De fortæller hende alt om haven og den store begivenhed, der snart skal ske – foråret komme. De sætter Klokkeblomst af ved hendes nye hus midt i Flikkerkrogen – pot og pande feernes hjem.

 

klokkeblomst 7

 

Klokkeblomst tager andet tøj på og begiver sig herefter ned til værkstedet. Her møder hun Maria, der styrer Flikkerkrogen, der er begejstret over at der er kommet et nyt medlem til familien.

Hun sender Klokkeblomst med feerne Bobble og Klang ud med forårsforsyninger. På vejen skal de igennem en mark med tidsler og det gælder om at være meget stille, for ikke at forskrække dem.

Men pludselig begynder en tidsel at løbe og snart er en masse tidsler lige i hælene på pot og pandefeerne. De styrter afsted med vognen med forårsforsyningerne og det ender med at de kører galt og ender i et blomsterbed på Foråret Plads.

Feerne Rosetta, Iris, Faunia og Silvia skynder sig hen for at hjælpe dem. Heldigvis er der ikke sket noget med hverken feerne eller forsyningerne. Der er regnbuetuber til Iris, tasker til frugt og nødder til Faunia og pensler til at male blomsterne til Rosetta. Klokkeblomst er meget fascineret af, hvad de andre feer skal bruge tingene til og de forklarer hende, at feerne gør alt klart til forårets komme, hvorefter de tager det hele med til fastlandet for at bringe foråret dertil.

 

klokkeblomst 5

 

 

På Blomsterengen møder Klokkeblomst Vidia, en hurtigflyvende fe. Faktisk er Vidia den af alle feerne, der kan flyve hurtigst. Vidia var ved at suge pollen ud af blomsterne med sine hvirvelvinde og samle det i store krukker. Klokkeblomst og Vidia kommer op at skændes om, hvem der har det mest betydningsfulde talent.

Klokkeblomst forlader hende stærkt besluttet på at bevise, at pot og pandefeerne er de mest betydningsfulde i Ønskehaven.

Mens hun flyver hen over stranden, får hun øje på noget der glimter i sandet.

Hun finder en masse flotte skatte, tandhjul, rangle, fjeder og en mønt. Hun skynder sig at tage det hele med til Klang og Bobble for at vise dem de fantastiske ting. Men vennerne mener ikke at disse ting kan bruges til noget særligt. De kalder dem for Tabte ting. Maria er enig med Klang og Bobble og tager tingene fra Klokkeblomst.

Om aftenen skal Dronning Clarissa inspicere forårsforberedelserne og der er stadig meget at lave, så Maria sætter Klokke i gang med forberedelserne. Klokke ved, at denne aften er hendes store chance for at vide Vidia og alle de andre, hvor vigtige pot og pandefeerne egentlig er i forberedelserne. Hun ignorerer Marias instrukser og laver sine egne ting: En malersprøjte, en nøddeknuser og meget andet.

Hun præsenterer det hele for de andre for at vise, at der er brug for pot og pandefeerne på turen til fastlandet. Men det hele går galt og ingen af tingene virker helt som planlagt. Dronning Clarissa forklarer hende, at det kun er naturfeerne, der kommer med til fastlandet.

 

klokkeblomst 9

 

 

Klokkeblomst bliver meget ked af det og synes, at det er noget møg at være en pot og pande fe. Hun beslutter sig for at skifte talent og blive en naturfe, så hun kan komme med til fastlandet. Vennerne Silvia og Iris prøver at hjælpe hende, men det lykkedes ikke Klokkeblomst at blive hverken en vandfe eller en lysfe.

 

klokkeblomst 11

 

Til sidst er der kun Faunia tilbage. Klokkeblomst er fast besluttet på at blive en dyrefe. Faunia prøver at vise Klokkeblomst hvad hun skal gøre, for at få en lille fugleunge til at flyve for første gang.

Men uheldigvis er Klokkeblomsts fugleunge skrækslagen og Klokkeblomsts utålmodighed hjælper ikke. Klokkeblomst kommer ved et uheld til at tiltrække sig opmærksomhed fra en af feernes fjender, en stor høg, der straks sætter afsted efter både Klokkeblomst og alle de andre feer. Det ender med at de andre feer få skræmt høgen væk.

Klokkeblomst søger tilflugt på stranden. Her finder hun en yndig spilledåse og uden at tænke helt over, hvad hun egentlig gør, sætter hun den i stand. Hendes venner dukker op og prøver at forklare hende, at det er der hendes talent ligger, men Klokkeblomst vil med til fastlandet, koste hvad det vil.

Hun søger til sidst hjælp hos Vidia. Hun beder hende om råd og forklarer, at havefeen Rosetta ikke engang vil prøve at hjælpe hende. Vidia, der ikke kan lide Klokkeblomst, råder hende til at forsøge at indfange sprint-tidslerne, for at bevise at hun sagtens kan være en havefe.

Klokkeblomst bygger en indhegning og bevæbnet med to lassoer og med musen Ost som ganger, begiver hun sig afsted for at indfange tidslerne. Det er lige ved at lykkedes for hende, men Vidia som ikke vil have at Klokkeblomst får succes, blæser indhegningen op og tidslerne slipper ud igen. Pludselig er der en hel horde af tidsler og de stormer afsted mod Forårets plads, hvor alle forårsforsyningerne er samlet, klar til afgang. Alt bliver ødelagt og flere måneders forberedelser gået tabt. Klokkeblomst kommer ridende ind på pladsen i samme øjeblik som Dronning Clarissa dukker op for at inspicere forberedelserne. Klokkeblomst indrømmer straks at det er hendes skyld og dybt ulykkelig forlader hun pladsen.

 

klokkeblomst 12

 

 

Tidligt næste morgen tager Klokkeblomst til Festøvbrønden for at få lidt ekstra støv. Hun vil rejse væk for altid. Men støvfeen Tristan får hende til at tænke lidt over, at hun egentlig burde være stolt af sit talent – uanset hvad det er. Da hun flyver forbi Flikkerkrogen en sidste gang er det noget glimtende, der fanger hendes opmærksomhed. Det er en af de Tabte Ting, som Maria havde smidt over i et hjørne. Klokkeblomst tager det hele med hen på sit arbejdsbord. Måske kan hun bruge noget af det til at hjælpe de andre med.  

 

klokkeblomst 3

 

Samme aften samledes alle feerne på Forårets Plads. Dronning Clarissa fortæller dem, at de er nødt til at udsætte foråret og prøve at genskabe nogle af tingene. Klokkeblomst flyver op til dronningen og beder hende om lov til en sidste gang at demonstrere nogle af hendes opfindelser, så de måske kan redde foråret.

Og denne gang virker de. Vidia bliver rasende over Klokkeblomsts succes og mumler, at hun burde have sendt hende efter høgen i stedet for tidslerne. Dronning Clarissa hører dette og som straf bliver Vidia sendt ud for at genne tidslerne sammen og tilbage på Engen.

Sammen med de andre feer får Klokkeblomst har lavet en hel masse ting, der hurtigt kan reparere de ting, som tidslerne trampede i stykker.

Dagen efter var det lykkedes dem alle at genskabe de tabte forårsforsyninger og meget mere til. Da Dronning Clarissa og hendes ministre dukker op for at inspicere fremgangen bliver de meget overraskede og dronningen ønsker Klokkeblomst tillykke med det flotte resultat.

Klokkeblomsts venner spørger dronningen, om Klokkeblomst kan få lov til at komme med til fastlandet. Men Klokkeblomst har det helt fint med at blive tilbage.

Pludselig dukker Maria op sammen med Klang og Bobble. De har fundet den spilledåse, som Klokkeblomst reparerede nede på stranden og gjort den fint i stand. Klokkeblomst får nu den opgave at returnere den til dens ejer – på fastlandet.

Feerne begiver sig afsted til fastlandet og de går straks i gang med at skabe forår.

 

klokkeblomst 4

 

Lysfeerne smelter frosten, dyrefeerne vækker de dyr, der har ligger i hi og havefeerne får blomsterne til at gro i fuldt flor. Klokkeblomst kigger med og betages over den skønhed, som hendes venner er i stand til at lave.

Men nu skal hun selv på arbejde. Hun skal have afleveret spilledåsen. Hun flyver lidt rundt på må og få, men pludselig kommer hun forbi et vindue og spilledåsen begynder at lyse. Da hun kigger ind gennem ruden ser hun et børneværelse fyldt med legetøj. Hun stiller forsigtigt spilledåsen ude på vindueskarmen og da døren til værelset i det samme går op, banker hun på ruden og flyver hurtigt i skjul. Et øjeblik efter dukker en lille pige ved navn Wendy op og stikker hovedet ud af vinduet. Da hun får øje på spilledåsen oplyses hendes ansigt af glæde. Hun tager en lille nøgle frem fra en kæde, hun har om halsen og sætter den i nøglehullet på spilledåsen og drejer den rundt. Spilledåsen går straks i gang med at spille.

 

klokkeblomst 8

 

 

Klokkeblomst er lykkelig og sammen med de andre feer vender hun glad tilbage til Ønskeøen. Hun er en pot og pande fe – og stolt af det!

 

Billeder: Copyright: Walt Disney Studios Motion Pictures

Glæd en du kender!

Køb bogen, filmen eller et af de mange spændende

produkter i serien i dag via vores samarbejdspartnere

 

orangecdon                                    redlekmer

 

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1629
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4362
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3405
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1920
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3970

Antal Besøgende

2640852