Big Hero 6

Big Hero 6.

 

Big Hero 6 er en amerikansk animeret Disney film fra 2014.

 

Big hero 6 filmplakat

Billede: Copyright Disney

 

Resume:

14 årige Hiro er et geni til at opfinde og konstruere robotter. Han bruger en stor del af sin tid på at deltage i robotkampe på gaden. Han storebror, Tadashi, synes at Hiro spilder sit talent og overtaler ham til at søge ind på Universitetet, hvor Tadashi selv går. Tadashi tager ham med til skolen laboratorium, hvor Hiro møder Tadashi’s venner, GoGo, Honey Lemon, Fred, Wasabi og ikke mindst Baymax, som er en personlig omsorgsrobot, som Tadashi selv har lavet.

Hiro bliver optaget på universitetet, da lederen af skolen robot-linje, professor Gallagher er imponeret af hans mikrobotter – en flok minirobotter der kan sætte sig sammen til hvad som helst man kan forestille sig.

Da der en dag udbryder brand på universitetet, omkommer Tadashi i et forsøg på at redde professor Callaghan. Tabet af broderen får Hiro til at isolere sig fra omverdenen.

En dag kommer Hiro ved et uheld til at aktivere Baymax. Sammen følger de en af Hiros mikrobotter til en forlagt lagerbygning. Her finder de ud af at nogen har stjålet Hiros design og masseproduceret mikrobotterne. De bliver angrebet af en maskeret mand, men slipper væk.

Hiro beslutter sig for at gange den mand, der har stjålet hans design. Han udstyrer Baymax med en krigschip og giver ham rustning på. Sammen med Tadashi’s venner GoGo, Honey Lemon, Fred og Wasabi danner de et superhelte-team.

De finder frem til et tidligere Krei Tech laboratorium. Krei Tech var tidligere et velrenommeret robotfirma som eksperimenterede med teleportation. En test gik galt og testpiloten forsvandt ind i en ustabil portal. 

Teamet opdager, at den maskerede mand i virkeligheden er professor Callaghan, som stjal Hiros mikrobotter og brugte dem til at undslippe branden på universitetet. Tadashi døde således forgæves.

Ude af sig selv af raseri fjerner Hiro Baymax omsorgschip og beordrer ham til at dræbe professor Callaghan. Det er lige ved at lykkedes, men Honey indsætter omsorgschippen igen og forhindrer derved Baymax i at dræbe Callaghan.

Hiro bliver rasende og forlader sine venner. Da Baymax finder ham, viser han Hiro videoklip af Tadashi. Hiro indser at hans bror ikke ville have ønsket, at han dræbte Callaghan. Han kontakter sine venner igen og undskylder.

Gruppen finder nu ud af, at den testpilot, der forsvandt i Krei Techs teleportations-eksperiment, var Callaghans datter, Abigail, og at Callaghan nu er ude på at hævne sin datters død og dræbe Krei, ejeren af Krei Tech.

Det lykkedes gruppen at redde Krei og destruere mikrobotterne, men teleportations-portalen står stadig åben.

Baymax opdager at Callaghans datter stadig er derinde, fanget i hypersøvn. Hiro og Baymax tager ind for at redde hende, men på vejen ud går Baymax rustning i stykker. Den eneste måde han kan redde Hiro og Abigail på, er ved at sende dem tilbage gennem portalen ved hjælp af hans raketnæve. Hiro nægter at efterlade Baymax, men Baymax insisterer og Hiro må modvilligt lade sin ven tilbage. Hiro og Abigail kommer tilbage gennem portalen og Callaghan bliver arresteret.

Noget tid senere, mens han prøver at komme videre med sit liv, finder Hiro Baymax omsorgschip med hele hans personlighed i den raketnæve, der bragte Hiro og Abigail tilbage. Hiro genbygger Baymax og de to venner genforenes.

 

Superhelte-teamet bliver ved med at udføre Tadashi’s drøm og hjælper dem, der har brug for det …

 

Se filmens trailer her: Big Hero 6 trailer

 

 

 

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1633
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4377
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3409
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1924
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3974

Antal Besøgende

2645158