Kære dumme dagbog

Glæd en du kender med en boggave!

Køb en eller flere bøger i serien i dag via vores samarbejdspartner

 

                           orangecdon                    

Kære dumme dagbog

Kære dumme dagbog er en serie på 10 bøger skrevet af Jim Benton og udgivet af forlaget Gyldendal. Dagbogen er Jamie's og handler om det hårde, sjov og til tider crazy liv som skolepige, tweenie og hunde-ejer. Køb dem gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden.

 

Bøger i serien:

1. Kære dumme dagbog, skal vi ikke bare sige, at det her aldrig er sket

I denne bog er Jamie oppe imod Angeline, skolens smukkeste, populæreste og mest perfekte pige  - som Jamie synes er en grim møgtøs! - og hendes troldeagtige lille fætter som skal komme på besøg. Vil Jamie overleve? Vil hun blive sindssyg? Vil hun sende sin mors væmmelige gryderet til de sultende børn i Langbortistan?

2. Kære dumme dagbog, mine bukser er besat

Jamies bukser er BESAT AF EN OND ÅND! De så ellers helt uskyldige ud - ja, faktisk superlækre - men alle ulykkerne begyndte, netop da bukserne kom ind i hendes liv. Det er dem, der er skyld i, at Margaret fra klassen pludselig er røget så højt op på popularitetsskalaen, at Jamie og Isabella er rykket faretruende tæt på bunden af skalaen. Margaret er endda rykket højere op end Angeline, alle tiders mest perfekte pige. Mon universet kan holde til denne omvæltning? Og hvad med bukserne? Vil Isabellas og Jamies ondskabsknusende karatespring oven på bukserne være nok til at uddrive den onde ånd?

kære dumme dagbog 1

 

3. Kære dumme dagbog - er jeg prinsessen eller frøen?

Skoletiden er ikke noget romantisk eventyr for en pige, som ikke bryder sig om farsbrød ... For slet ikke at tale om familielivet, hvor Jamies mor forsøger at forgifte hele familien med de dødelige og ulovlige kemiske forsøg med kød og grøntsager, hun kalder "aftensmad". Sammen med Isabella planlægger Jamie at synkronisere det kommende voksenliv: De skal have 17 jævnaldrende børn - ni piger og otte drenge hver - og hver sin mand, som er brandmand eller læge eller noget i den retning. Og hvis den ene mand kommer ud for en ulykke og for eksempel mister en fod, så vil den anden mand også være nødt til at skære en fod af, så der ikke bliver forskel ...

4. Kære dumme dagbog - lad være med at gøre noget som helst, nogensinde

Jamies bedste ven er ude på at stikke en kniv i rygge på hende. Jamies værste fjende er bare såååå søøøøøød. Og Jamies skræmmende dumme beagle-hund venter kun på det rette øjeblik til at HÆVNE sig. Så hvorfor ulejlige sig med at gå i skole .. eller ... hvorfor ikke ulejlige sig med at gå i skole? Efter et mindre sammenstød med pæneste, populæreste og prefekteste Angeline (Den Onde Selv) tager Jamie sin egoisme op til overvejelse og omdanner sig selv til det anstændige menneske, hun aldrig troede, hun skulle blive. Men hun indser hurtigt, at hjælpsomhed stinker. Er der mon nogen, der forsøger at forpurre hendes forsøg på at forløse sin indre skønhed? Eller vil Jamie omsider få den engle-glorie, hun ved, vil få Hudson Rivers til at forelske sig dødeligt i hende.

5. Kære dumme dagbog - kan voksne blive menneskelige?

Kære Dumme Dagbog
Min samfundsfagslærer hr. Van Doy smiler ALDRIG. Jeg ved, det kan være svært at forestille sig, for alle smiler jo en gang imellem over et eller andet, ikke? Isabella smiler, når hendes brødre roder sig ud i problemer. Angeline smiler, når hun tænker på, hvor meget smukkere hun er end, for eksempel, et vandfald eller en enhjørning. Jeg smiler, når jeg tænker på en enhjørning, der sparker Angeline ud over et vandfald. Men hr. VanDoy smiler overhovedet slet ikke. Jeg gad vide, om det er sådan, at når man bliver voksen, så kan man miste sin humoristiske sans, ligesom man kan miste sine tænder eller sit hår eller sin sans for mode ...

kære dumme dagbog 2

 

6. Kære dumme dagbog - problemet med det er sted er, at det er her, jeg kommer fra

Kære Dumme Dagbog Hold da helt op. Mere kultur-lærdom i skolen i dag. Hr. Evans talte om ordsprog og talemåder som fx 'Græsset er altid grønnere på den anden side af hegnet'. Han sagde, at den slags talemåder kan sige noget om værdierne i en bestemt kultur. Han spurgte os, hvad vi troede, det med det grønne græs egentlig betød, og jeg svarede, at det betyder, at din far er cirka lige så god til græsplænepleje som min ...

7. Kære dumme dagbog - undervurder aldrig din dumhed

"Jeg ved godt, at jeg ikke bør være så irriteret på Angelina. Hun har altid været sød ved mig – selvom jeg ved nærmere eftertanke tror, at det for det meste har været tilfældigt. Men der er altså noget HELT vildt irriterende ved perfekte mennesker. Når hun er sød, bliver jeg tosset. Når hun er pæn, bliver jeg tosset. Og det er ALTID det samme. Det eneste gode jeg har at sige om Angelina, er, at hun simpelt hen ikke kan blive mere irriterende. Perfekte mennesker gør mig DÅRLIG!"

8. Kære dumme dagbog - jeg kan ikke gøre for, at jeg ved alt

Jeg gav mig til at læse i nogle af mine allerførste dagbøger. De startede med sådan noget som "Jeg spisede salatdressing", og "Jeg kom til at proppe en Barbie-sko op i Stinkers næse igen", og "Dyrlægen var led ved mig over det med Barbie-skoen, så jeg prøvede at bide ham, men dyrlæger er gode til ikke at blive bidt, fordi hunde prøver at bide dem hele tiden, men hunde plejer ikke at sparke, så det gjorde jeg i stedet for".

Jeg var rystet over, hvor DUM jeg egentlig var dengang, i betragtning af hvor kvik jeg er nu. Måske vågnede jeg bare lige pludselig op en dag og var kvik ...

kære dumme dagbog 3

 

9. Kære dumme dagbog - det er det, man ikke har venner til

Kære dumme dagbog. nu er jeg så blevet venner med Angeline. Der er tale om et automatisk venskab, og jeg er bare nødt til at acceptere det og få det bedste ud af det. Ellers kan det nemlig være, at min tante lader sig skille fra Angelines onkel, hvorefter de begge to ryger ned i en dyb depression resten af deres liv, og Angeline får så megen skyldfølelse, at hun bilver lukket inde på en anstalt for sindslidende, og så vokser Stinkers hvalpe op uden at kende begge deres forældre - og jeg ville ikke kunne leve med at have gjort sådan noget mod en hundehvalp ... ..

10. Kære dumme dagbog - de værste ting i livet er også gratis

Kære dumme dagbog, Isabell bad sin mor om penge, men fordi hendes mor har tre børn, er hun tre gange så strid som en, der kun har et, og svarede nej. Vi kunne heller ikke forhindre hende i at lukke et par VOKSEN-VISDONMSORD ud, nemilg: De bedste ting i livet er gratis.

Men så må gratis penge da være noget af det allerbedste i livet ...?

 

 

Glæd en du kender med en boggave!

Køb en eller flere bøger i serien i dag via vores samarbejdspartner

 

                             orangecdon                    

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1633
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4386
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3410
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1924
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3974

Antal Besøgende

2646676