Vinden i piletræerne

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

           orangecdon                    

Vinden i piletræerne

Vinden i Piletræerne /The wind in the willows) er skrevet af den engelske forfatter, Kenneth Grahame i 1908. Bøgerne anses for en klassiker inden for britisk børnelitteratur. Den første udgave var uden billeder, men næsten alle efterfølgende udgaver er illustrerede. Den mest kendte nok udgaven fra 1931 med billeder af Ernest H. Shepard. 

 

vinden i piletræerne 6

Historierne handler især om dyrekaraktererne Hr. Tudse, Hr. Grævling, Hr. Muldvarp og Hr. Rotte.

Hr. Tudse er aristokrat og bor på et slot kaldet Tudseborg. Hr. Muldvarp forlader sit hjem og bor sammen med Hr. Rotte i denne rare hjem ved den store flod. Hr. Gravling bor i et meget stort underjordisk hjem i den nærliggende skov, Vildskoven. 

Her er historien om dyrene ved Flodbredden. Om Rotte, som ikke ved noget bedre end at ro omkring på sin elskede flod. Om Muldvarp, som farer vild i sne og kulde en sen nat i Vildskoven. Om Grævling, som altid ved, hvad der skal gøres, og tappert kæmper for sine gode venner. Og om Tudse – uforbederlige Tudse – som hele tiden kommer så forfærdeligt galt af sted.

 vinden i piletræerne 3

Handlingen er en blanding af eventyr og mystik med stor vægt på moral og venskab. Universet er modelleret over det daværende engelske klassesamfund med pæne og mindre pæne borgere. De onde figurer i historierne er oftest væsler, ræve og lignende.

Ud over flere bøger i serien er der også lavet flere film og en flot tv-serie. Bøger i serien er udgivet af flere forskellige forlag. Både bøger, film og tv-serie kan købes gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden.

 

vinden i piletræerne 2

Kort resume:

Da Muldvarp forlader forårsrengøringen og søger op i fri luft, går han samtidig om bord i en række spændende eventyr sammen med sine venner, den dovne Rottge, den gnavne, men dog venlige Grævling og den selvglade Tudse.

Den impulsive Tudse fører vennerne fra den ene vilde oplevelse til den næste - fra sigøjnerkaravaner, der vendes op og ned på, til stjålne biler, en vovet fangeflugt og til slut til et heroisk møde med de mørke beboere i den Vilde Skov.

 

Tudses eventyr fra Vinden i piletræerne:

Fortælling fra Vinden i Piletræerne. Grævling, Rotte og Muldvarp synes, at det er på tide at få sat den frække og selvglade Tudse på plads. Men inden de tre venner ser sig om, er han smuttet fra dem - og på vej ud på sit livs eventyr.

vinden i piletræerne 1

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

            orangecdon                    

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1629
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4364
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3405
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1920
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3970

Antal Besøgende

2641683