Ole Lund Kirkegaard

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

           orangecdon                    

Ole Lund Kirkegaard bøger og film

 

Ole Lund Kirkegaard var en dansk børnebogsforfatter og har skrevet adskillige klassikere inden for genren.

Selv om bøgerne er skrevet i 1960’erne og 70’erne, er emnerne de berører stadig aktuelle i dag. Ole Lund Kirkegaard skrev som regel om børn, der har et lidt vanskeligt forhold til deres forældre og andre voksne – børn, der har lidt eller meget svært ved at leve op til de voksnes forventninger til dem. Men med fantasi, opfindsomhed og lidt hjælp fra nogle af samfundets skævere eller noget anderledes eksistenser, finder de ud af det og klarer problemerne.

Flere af bøgerne er illustreret af forfatteren selv. Ole Lund Kirkegaards bøger har modtaget flere priser. Forfatteren selv døde i 1979.

Køb bøgerne gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden.

 

Bøger:

Lille Virgil

I et hønsehus i en lille by bor Lille Virgil sammen med en etbenet hane, som vækker ham hver morgen. Han er ven med Oskar og Carl Emil, og sammen med dem oplever Lille Virgil mange eventyr. Et handler om en ensom stork, et andet om Carl Emils fødselsdagsfest og en skjult skat. Men ikke nok med det - Lille Virgil og hans venner møder også en drage med otte ben

 

lille virgil

Billede: Copyright forlaget Gyldendal

 

Albert

Albert er en temmelig uartig, men absolut sjov dreng, hvis bedrifter er mangfoldige; han graver en tøsefælde, driller en lommetyv, afslører den oversavede dame og sender nogle banditter til vejrs i en luftballon ...

 

albert

Billede: Copyright forlaget Gyldendal

 

Orla Frøsnapper

"Vores by er fuld af bøller og andre store dumme fyre, som ikke kan lade flinke drenge som mig og Jakob og et par stykker til at gå i fred." Sådan siger bogens lille bandit af en fortæller. Og han ved, hvad han snakker om: ikke mindst Orla Frø-Snapper, som vistnok engang har spist en levende frø, prøver på alle mulige måder at få ram på "Jakob og mig". Til sidst havner drengenes overmand med hensyn til gale streger dog i et omrejsende cirkus

 

orla frøsnapper gyldendal

Billede: Copyright forlaget Gyldendal

 

Hodja fra Pjort

Hodja bor i den idylliske lille by Pjort i landet Bugislav. Men Hodja er ikke interesseret i idyl. Han vil gerne opleve noget, og på et flyvende tæppe rejser han til hovedstaden. Her bliver tæppet narret fra ham, men Hodja er fast besluttet på at få det tilbage.

 

hodja fra pjort gyldendal

Billede: Copyright forlaget Gyldendal

 

Otto er et næsehorn

Fortællingen om Toppers og Viggos genvordigheder med næsehornet Otto, der først er en tegning på tapetet, men pludselig træder frem og bliver spillevende. Og hvem har sådan plads til at have et helt levende og meget sultent næsehorn boende hos sig?

 

Otto er et næsehorn gyldendal

Billede: Copyright forlaget Gyldendal

 

Gummi Tarzan

Gummi-Tarzan er en sjov og varm historie om drengen Ivan Olsen, der efter et tilfældigt møde med en vaskeægte heks bliver Tarzan for en dag. 

 

Gummi Tarzan Gyldendal

Billede: Copyright forlaget Gyldendal

 

En flodhest i huset

Hvad ville du gøre, hvis du en dag fandt en flodhest på din altan eller i din have? En rigtig vaskeægte flodhest, der var kommet helt af sig selv. Og hvad tror du, din mor og far ville sige til det? Og naboerne?

Frode og alle de andre rødder

Frode og alle de andre rødder handler om den syvårige Frode fra Hjørne-Huset, om Simme, den største af alle rødderne, om Stinne, der er Frodes kæreste, om Spætte, der altid glemmer det, han skal huske, om Dille, der vil afspore et tog, om Læris, en højst mærkværdig dreng, som tænker bedre end de fleste, om Irene TV og fru Ravn, der er to meget nysgerrige damer, om hr Storm, der er frygtelig vredladen, og som altid kommer galt af sted, og om en mystisk mand på løbehjul.

 

frode og alle de andre rødder gyldendal

Billede: Copyright forlaget Gyldendal

 

Per og bette Mads

Per og bette Mads bruger det meste af deres tid til at lave skæg og ballade, navnlig med Mikkel Pælg og maleren. Da en ny pige flytter til byen, bliver hun deres næste offer. Men hun er en endnu større ballademager end Per og bette Mads og får dem gang på gang gjort til grin.

 

per og bette mads gyldendal

Billede: Copyright forlaget Gyldendal

 

Mig og Bedstefar – og så Nisse Pok

Julefortælling om en dreng, som hvert år tilbringer december måned på landet hos sin bedstefar, hvor han får fortalt historier og møder drillepinden Nisse Pok. Illustrationer af Svend Otto Sørensen.

 

mig og bedstefar

Billede: Copyright forlaget Gyldendal

 

Tippe Tophat og andre fortællinger

Fem sjove og underholdende historier om Tippe Tophat og mange andre skønne mennesker og dyr, som alle havner i de mest utrolige situationer, men som alligevel lander med begge - eller fire – ben på jorden

 

tippe tophat gyldendal

Billede: Copyright forlaget Gyldendal

 

 

Anton og Arnold – to frække drenge

Tvillingerne Anton og Arnold ligner hinanden som to spande vand, så end ikke deres egen mor kan kende forskel på dem.
De flytter til byen en sommer, hvor det er så varmt, at folk måtte sove uden nathuer på. Og hønsene lagde blødkogte æg.

Bogen er fyldt med dejlige farveillustrationer af Rasmus Bregnhøi.

 

anton og arnold

Billede: Copyright forlaget Gyldendal

 

Frække Friderik

Frække Friderik bor på en tørresnor i en lille by. Han er en fræk og doven og glad lille dreng, der ikke laver dagens gode gerning. En dag beslutter Friderik sig for at gå en tur og hilse på nogle af sine venner: Bageren, købmanden, slagteren, slikmutter, biografdirektøren m.fl. Hos dem alle sammen får han noget godt - mod at han til gengæld vil hjælpe dem, men Frække Friderik løber fra sine løfter, og folkene bliver gale og tvinger ham til at holde, hvad han har lovet. Nu må Friderik da have lært, at man skal arbejde for føden, men der tager de fejl! Friderik smutter bare af sted til en anden by, hvor han kan dovne og hygge sig og leve livet, akkurat som han har lyst.

Derudover skrev han manuskriptet til DRs julekalender Kikkebakke Boligby i 1977

Lydbøger:

De fleste af bøgerne er desuden udkommet på lydbog, hvor enten forfatteren selv eller kendte skuespillere læser historierne højt.

Køb dem gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden.

 

GummiT Poster

Billede: Copyright  Crone Film A/S

 

 

Film:

En stor del af bøgerne er filmatiserede. I 1980’erne og 90’erne blev Gummi Tarzan, Lille Virgil og Orla Frøsnapper, Otto er et næsehorn, Hodja fra Pjort og Albert filmatiseret med flere af tiden populære skuespillere i de voksne hovedroller. Filmene blev en stor succes.

2007 udkom Frode og alle de andre rødder som spillefilm.

 

Orla Frosnapper Poster 

Billede: Copyright  Crone Film A/S

 

I 2011 udkom Orla Frøsnapper som en animationsfilm med stor succes. Senere er Gummi T, Otto er et næsehorn og Albertfulgt efter – alle tre med stor succes. Også denne gang med kendte skuespillere, der lægger stemmer til figurerne.

 

Otto Poster

Billede: Copyright  Crone Film A/S

 

Animationsfilmen Otto er et næsehorn har nu premiere i de tyske biografer og rettighederne til filmen er netop solgt til udgivelse i resten af verden.

Både de gamle og nye film er udkommet på dvd. De nye animationsfilm findes desuden på blu ray og i 3D udgave. Køb dem gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden.

 


Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

            orangecdon                    

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1629
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4364
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3405
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1920
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3970

Antal Besøgende

2641683