Folk og røvere i Kardemomme By

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

           orangecdon                    

Folk og røvere i Kardemomme By

Folk og røvere i Kardemomme By er skrevet af den norske forfatter Thorbjørn Egner. Flere børnesange stammer fra historien om de tre røvere, Kasper, Jesper og Jonathan og de andre indbyggere i Kardemomme By, blandt andet Røvervisen og Papegøjen fra Amerika.

Den danske udgave er oversat af Halfdan Rasmussen. Bogen er desuden opført som skuespil og har siden 1981 været opført på Bellevu Teater i Klampenborg. Der er udgivet cd'er med teaterstykket og bogen er udgivet som lydbog. Både bog samt lydbog er udgivet af forlaget Gyldendal. Køb dem gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden. 

 

folk og røvere 1

Resume:

Kardemomme By er en hyggelig lille by, hvor årets højdepunkt er Kardemommefesten, hvor alle byens indbyggere underholder hinanden med fest og sang. Det eneste der ødelægger idyllen i den lille by, er de tre røvere Kasper, Jesper og Jonathan.

Politimesteren, Bastian, tør ikke arresterer røverne, da de har en løve som kæledyr. Røverne stjæler fra bageren, slagteren og købmanden og under Kardemommefesten stjæler de byens sporvogn og tager sig en tur i den.

Hjemme hos røverne er der meget rodet, da ingen af dem gider at rydde op eller lave mad. De tre bliver enige om, at de vil røve en husholderske. Den i Kardemomme By der er bedst til de huslige gerninger, er Tante Sofie, så de røver hende, mens hun sover i sin hængekøje. Men her kommer røverne på dybt vand, for Tante Sofie tager det hele meget roligt. Hun er ovenud glad for at have nogen at koste rundt med. Hun sætter røverne til at gøre rent, ordne have og vaske sig. Det bliver for meget for røverne og de "røver hende tilbage igen".

Ved et tilfælde finder en af drengene i byen ud af, hvornår røverne vil på røvertogt næste gang og de bliver alle tre taget til fange af bageren, slagteren og købmanden. Røverne kommer i fængsel og har det bedre end nogensinde før hos fru Bastian (politimesterens kone).

Da der udbryder brand i gamle Tobias' tårn, bliver røverne lukket ud af fængslet for at hjælpe til med slukningen. Da de redder Tobias' talende papegøje og hans hund og slukker branden, bliver de som belønning sat fri.

Kasper bliver herefter byens brandmajor. Jesper bliver cirkusdirektør og optræder med løven. Og Jonathan, der er så glad for kager, bliver ansat hos bageren.

 folk og røvere 2

Bogens vigtigste figurer:

Politimester Bastian. Byens rare politimester, der undersøger om alle har det godt, men ellers undersøger han ikke noget.

Kasper, Jesper og Jonathan er 3 røvere, der bor sammen med deres løve i et gammelt hus udenfor byen. De er "ikke så slemme som så mange andre røvere" og de holder mest af at sidde derhjemme og hygge sig.

Tante Sofie er en meget skrap dame, der tit udtrykker sin utilfredshed med byen og politimester Bastian. "En god betjent skal være streng og bruge magt og lov, og sætte folk i fængsel, hvis de går og laver sjov". Hun er ikke bange for noget, og da hun bliver røvet, sætter hun straks røverne igang med rengøring, havearbejde og vask.

Gamle Tobias er byens kloge mand. Hans job er at holde øje med vejret over Kardemomme By.

Bageren, købmanden og slagteren er de tre handelsmænd, der om natten altid får besøg i deres butikker af røverne.

 

Sangene fra historien kan købes på cd 

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

            orangecdon                    

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1633
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4391
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3410
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1925
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3975

Antal Besøgende

2647930