Emil fra Lønneberg

Glæd en du kender!

Køb bogen, filmen eller et af de mange spændende

produkter i serien i dag via vores samarbejdspartnere 

 

orangecdon                                       redlekmer

 

Emil fra Lønneberg

Astrid Lindgren skrev tilbage i 1960'erne historierne om Emil fra Lønneberg.Emil

 

Drengen Emil bor på gården Katholt i Lønneberg i Sverige. Han bor sammen med sin mor, Alma, sin far, Anton, sin lillesøster, Ida, den unge pige i huset, Line og karlen, Alfred. Alfred er Emil's bedste ven. Til familien hører også Tyttebær-Maja, en gammel kone, der bor lidt væk fra Katholt.

Emil er i bøgerne berømt og berygtet i hele Småland for sine skarnsstreger. Der går ikke en eneste dag, uden at Emil laver mindst en skarnsstreg. Det er dog aldrig af ond vilje. Emil begynder altid med de bedste intentioner, men det ender som regel som endnu en skarnsstreg. Som for eksempel da Emil hejste sin lillesøster, Ida op i flagstangen, fordi hun gerne ville se nabobyen, Mariannelund. Eller som dengang Emil bespiste alle Lønnebergs fattiglemmer med den julemad, der skulle serveres til den store Katholt-julefrokost dagen efter. Eller dengang Emil stak hovedet ned i suppeterrinen og derefter ikke kunne få det ud igen. Da måtte han en tur til doktoren i Mariannelund.

Andre gange er Emil lidt af en helt, som for eksempel dengang Emil med Alfred på en slæde kørte igennem en voldsom snestorm for at komme til doktoren i Mariannelund, da Alfred var alvorligt syg af blodforgiftning. Emil reddede Alfreds liv. 

Når Emil har lavet en skarnsstreg, bliver han lukket inde i brændeskuret, hvor han sidder og snitter små træfigurer. Det er gennem tiden bliver til langt over 100 figurer.

emil 2

Der findes adskillige bøger om Emil fra Lønneberg, både som højtlæsningsbøger for de lidt ældre og som billedbøger for de mindre børn. Bøgerne er desuden indlæst på lydbog af Thomas Winding. 

De er også filmatiseret som tv-serie og fåes på dvd. Du kan købe både bøger, film og meget andet fra Emil fra Lønneberg universet gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden. 

 

Man kan desuden møde både Emil, far Anton, Alfred og alle de andre fra Katholt i "Astrid Lindgren's verden" i Sverige. Her har man også mulighed for at se brændeskuret med alle Emil's træmænd.

emil 1

 

 

 

Glæd en du kender!

Køb bogen, filmen eller et af de mange spændende

produkter i serien i dag via vores samarbejdspartnere

 

orangecdon                                    redlekmer

 

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1629
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4364
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3405
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1920
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3970

Antal Besøgende

2641620