Anne serien

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

           orangecdon                    

Anne serien

Anne fra Grønnebakken 

 

Bøgerne om Anne fra Grønnebakken er skrevet af den canadiske forfatter Lucy Maud Montgomery. Historien blev første gang udgivet i 1908 og har siden udgivelsen solgt mere end 50 mio. kopier. Fortællingen foregår i slutningen af 1800-tallet og handler om den 11 årige Anne og hendes liv. 

Den danske udgave udgives af forlaget Høst og Søn og bøgerne kan købes hos vores samarbejdspartnere via linket ovenfor.

Historien om Anne er også filmatiseret som både tv-serie, film og opsat som musical. Filmene og tv-serien er udkommet på dvd og kan købes hos vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden. 

 

Bøger i serien:

Anne fra Grønnebakken

Det gamle søskendepar på Grønnebakken vil adoptere en dreng, for de har brug for hjælp på gården. Men en dag står Anne foran døren. Det kommer helt bag på dem. De har bestemt ikke bestilt en pige. Men Anne er svær at komme udenom. Hun har fuld fart på, snakker uafbrudt, drømmer og glemmer tit alt omkring sig. Anne får hurtigt vendt op og ned på det stille liv på Grønnebakken.

 

anne 1

 

Anne bliver lærer

Fem år er gået, siden børnehjemspigen Anne Shirley oplevede sin første dag hos Marilla og Matthew på Grønnebakken. Nu er Anne færdig med seminariet og er rejst tilbage til Avonlea for at undervise på den gamle skole. Og hun er stadig den Anne, du kender - kærlig, romantisk og med en så livlig fantasi, at hun roder sig ind i alle mulige vanskeligheder.

Drømmen går i opfyldelse

Der bliver tomt på Grønnebakken, da Anne flytter for at studere ved universitetet. Alle savner hende, men for Anne bliver det nogle lykkelige studieår, fyldt med læsning og glade oplevelser med gamle og nye venner. Anne har mange bejlere - og til sidst bliver hun klar over, hvem hun holder mest af.

anne 4

Anne på egne ben

Anne og hendes Gilbert er blevet forlovet. Deres forlovelse varer i tre år, der er fyldt med venten og længsel, men også mange nye erfaringer. Mens Glbert studerer medicin ved universitetet, er Anne leder af skolen i den lille by Summerside. Her får hun, som altid, mange venner og bliver snart midtpunkt. Anne skriver lange, kærlige breve til sin elskede Gilbert. Hun fortæller her om alle de morsomme og alvorlige, romantiske og komiske oplevelser, der fylder hendes begivenhedsrige liv. Og de tre år flyver af sted.

Anne i drømmehuset

Endelig kan Anne og Gilbert gifte sig og flytte ind i deres eget lille drømmehus ved De Fire Vinde, hvor de får såvel sorger som glæder i deres nye tilværelse

 

anne 6

 

Anne som mor

Anne har nu et lykkeligt hjem i Ingleside sammen med sin elskede Gilbert - og hun er mor til seks sprælske børn. I næsten femten år har hun og Gilbert været gift. Men pludselig er Anne begyndt at tvivle på, om han elsker hende. Men hvordan skulle han kunne lade være? For Anne er stadig den ukuelige, uerstattelige, rødhårede, vidunderlige Anne fra Grønnebakken.

Anne - regnbuedalen

Annes dejlige, livlige børn finder deres favoritsted. Regnbuedalen er den perfekte legeplads, og her møder de deres nye, ganske særlige venner: Meredith-børnene fra præstegården - to piger og to drenge uden mor, men med en far, der leder efter en kone. Landsbyen bobler med sladder efter de urolige præstbørns helt uskyldige spilopper og efter præstens forelskelse. Men alt ender lykkeligt, og Anne fra Grønnebakken har lært noget uforglemmeligt om kærlighed.

 

anne regn

 

Anne - børnene flyver fra reden

Det er 1914. Kønne Rilla med det lyse sind, Annes yngste datter, er næsten 15 år, og venter med længsel på at blive gammel nok til selskaber, yndige aftenkjoler og kærester! Men snart når nyheden om den frygtelige krig Glen St. Mary, og Jem, Walter og flotte Kenneth Ford melder sig som frivillige. For Rilla betyder det et farvel til barndommen, mens hun arbejder og venter på at krigen skal få en ende.

 

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

            orangecdon                    

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1627
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4362
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3402
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1919
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3969

Antal Besøgende

2639840