Peddersen og Findus

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

           orangecdon                    

Peddersen og Findus

Peddersen og Findus er en serie børnebilledbøger skrevet af den svenske forfatter Sven Nordqvist. Bøgerne er udgivet af forlaget Carlsen. Derudover er der udkommet 5 film på dvd i serien om Peddersen og Findus. Køb bøgerne, filmene, figurer og meget andet fra Peddersen og Findus' univers gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden.

 

peddersen og findus 2

Peddersen er en enlig, ældre mand, som bor på en gård sammen med sin kat, Findus, der kan tale, buklerne der findes overalt i Peddersens hjem og en flok musikalske høns. Historierne handler om venskabet mellem Peddersen og Finus og alle de ting, de to foretager sig sammen. Findus er opkaldt efter den papkasse (Findus - grønne ærter, et svensk mærke indenfor dybfrost) som han kom i, da han var killing. Findus opfører sig som et barn og både glæder og udfordrer den gamle Peddersen. Buklerne er nogle små fyre, som kun Findus kan se og de bor overalt under Peddersens hus.

Bøger i serien:

Da Findus var lille og forsvandt

Peddersen bor i et dejligt hus på landet og har alt, hvad han drømmer om. Alligevel er han ikke mere så glad, som han plejer at være. Slet ikke. Men så er det rart at have gode naboer!
Dette er beretningen om, hvordan Peddersen fik sin kat, Findus. Og hvad der videre skete, da Findus ville lære sit nye hjem bedre at kende. Den nysgerrige kat med de stribede bukser fik sig en forskrækkelse, han aldrig skulle glemme.

 

Og hanen gol

En dag kom Peddersen hjem med en papkasse. Han gik ind i hønsegården og lukkede efter sig. - Det er nok bedst, at du bliver ude, Findus. Han lukkede kassen op og ud flaksede noget stort og brunt.

"Hjælp, en ugle!" skreg Findus.

"Det er en hane, kan du vel nok se", sagde Peddersen. "Den skal bo her hos os".

Nu er der det ved Peddersens nye hane, at den galer - det gør haner jo - men denne galer både meget højt og meget tit, faktisk HELE tiden! Al den larm er ved at drive Findus til vanvid, så da Peddersen ikke formår at sætte en stopper for fjerkræet, må Findus selv gå i aktion.

 

Jul hos Peddersen

Peddersen og katten Findus har haft travlt med juleforberedelserne. Men nu er de endelig ved at være færdige med det hele. Det eneste, de mangler, er juletræet fra skoven og julemaden fra købmanden. Og hvad sker der så? Peddersen falder og forstuver foden. Det gør så ondt, at han hverken kan tænke på juletræ eller julemad. Det tegner sandelig til at blive en munter jul! Findus er i hvert fald godt sur.

peddersen og findus 8 

Gok-Gok i køkkenhaven

Det er blevet forår og tid til at gå i køkkenhaven. Peddersen vil så grøntsager og lægge kartofler. Det er ikke lige, hvad katten Findus drømmer om. Han vil hellere lægge frikadeller, og det gør han så. Derefter er det bare at vande og vente. Men alting kommer til at gå anderlades, end de har forestillet sig. Først er det hønsene, der hærger køkkenhaven, siden er det ..... ja, hvem mon? Selv om der er masser af spor, så er det ikke så ligetil at finde frem til synderen ......

 

Stakkels Peddersen

Det var efterår. Peddersen var sur og trist. Det eneste han lavede var at stirre ud af vinduet på gråvejret. Katten Findus derimod var lige så frisk, som Peddersen var trist. Han var oppe, han var nede - havde snuden i kaffekoppen, balancerede med et stykke sukker på skeen, vippede på stolen ..... lige indtil Peddersen brølede: "SID SÅ STILLE!"

Men nu er Findus jo ikke en hvilken som helst kat, så han beslutter sig for at opmuntre Peddersen med en fisketur.

 
 

Pandekagekagen

Hos gamle Peddersen foregår der mærkelige ting. Katten Findus går rundt med et rødblomstret gardin bundet i halen, grammofonen står udendørs og skratter i den samme rille. Gamle Peddersen rører pandekagedej i en skraldebøtte og tager så stigen og klatrer over taget for at hente mel til pandekagen hos købmanden. Han må da have pip, ham Peddersen! Men helt så galt er det nu ikke.

Peddersen og Findus har bare lidt problemer den dag, de skal fejre Findus' fødselsdag.

peddersen og findus 4 
 

Rævejagten

Om dengang Peddersen og Findus fik besøg af ræven. De må skræmme den væk, så den ikke tager deres høns - og det bliver en farlig historie, fuld af ballonhøns, der eksploderer, fyrværkeri og tovbanespøgelser!

 

Nissemaskinen

Hvad er det for noget med julenissen, der kommer med gaver juleaften? Vil katten Findus vide. Årh, det er jo ikke noget man skal tro for meget på, mener Peddersen. Men så let slipper han ikke. Nu har Findus hørt om nissen, og selvfølgelig så kommer nissen også hjem til dem juleaften. 

"Ikke Peddersen, det gør nissen da, ikke også?" plager Findus.

Og Findus er god til at plage, så til sidst kommer Peddersen til at love, at nissen nok skal komme juleaften. Men hvordan undgår han nu, at Findus bliver skuffet? Skal han opfinde en nisse? En nissemaskine? Nej, det kan man da ikke.

Peddersen begynder alligevel at tænke dybt over sagen. Han bliver fjern og fraværende, og Findus begynder at spekulere over, hvorfor mon Peddersen er så mærkelig for tiden. Og hvad er det den gamle bruger så mange timer på ude i værkstedet?

 

 

Ud i det blå med Peddersen

En dag Peddersen er opppe på loftet, finder hans kat, Findus, en farlig grøn pølse. Da det viser sig at være et gammelt telt, får Peddersen ikke fred før han har lovet katten en telttur. 
De begiver sig af sted, men både hønsene og køerne på marken vil med, så Peddersen og Findus bliver nødt til at finde på noget andet.
Men Findus vil prøve at sove i telt, og teltet bliver da også slået op ... men det kan godt være lidt uhyggeligt at ligge i telt, også selv om man ikke er ret langt væk hjemmefra.

 

Findus flytter hjemmefra

Knirk-bump, knirk-bump, knirk-bump. Hvad skal man gøre, når nogen vil hoppe i sengen, og andre vil sove længe? Ja, nogen kan for eksempel flytte hjemmefra. Så det gør Findus. Men ikke for langt væk. Det er praktisk at bo i nærheden af en pandekagebager. Og så er der jo dét med rævene, der lusker rundt om natten ......

 peddersen og findus 3

Syng med Peddersen og Findus

Denne sangbog med illustrationer af Sven Nordqvist er inspireret af de mange fortællinger fra Peddersens univers og indeholder en CD med 24 sange indsunget af blandt andet Per Pallesen, Maria Stenz, Henrik Hall, Ole Kibsgaard, Siri Tvorup Pedersen og Morten Nørby. I bogen er der desuden noder, så i selv kan spille til.

 

Sjov i køkkenet med Peddersen og Findus

Findus synes Peddersen er et rodehoved med sine opskrifter. Han skulle i stedet samle dem alle sammen i en bog. Især de opskrifter som Findus synes om, og som ikke er for svære. Og Findus vil meget gerne hjælpe til med at lave maden. Hakke løg og andet med knive, det kan Peddersen gøre - Findus skal ikke have hakket sine poter af. Men han vil gerne piske flødeskum eller forme frikadeller. Og en god ide med at dele kogebogen op i hver årstid for sig selv. Så man ikke får risengrød, and eller peberkager Sankt Hans aften. For man ved jo aldrig med Peddersen!

peddersen og findus 1 

Søg og find hjemme hos Peddersen og Findus

Hjemme hos Peddersen og hans kat Findus finder de på sjove ting hver dag, og de har det skægt sammen. Peddersen har MANGE forskellige ting, og hvis du kigger godt efter, kan du måske få øje på dem alle. Buklerne er der også - men du skal kigge ekstra grundigt efter dem, for det er ikke alle, der kan se dem!

 

Kender du Peddersen og Findus (en bog for de alleryngste)

Mellem marker og enge ligger der et lille træhus.
Dér bor gamle Peddersen og katten Findus.
En dag finder Findus på en leg: Han gemmer nogle ting, som Peddersen skal finde.
Det er slet ikke så nemt, men heldigvis hjælper Findus og hønsene til. Måske kan du også hjælpe Peddersen?

 

kender du peddersen og findus

Billeder: copyright forlaget Carlsen

 

Peddersen og Findus – Den lille drillepind

Filmen har biografpremiere den 2. oktober 2014.

 

Den gamle Peddersen bor i et lille rødt hus langt oppe i Sverige, hvor han holder af at hugge brænde, lave sjove opfindelser, fiske og passe sine høns.

Peddersen har egentlig alt hvad han behøver, men nogle gange er han lidt ensom, derfor giver hans søde betænksomme nabo, Beda ham en dag en kattekilling, der kan holde ham lidt med selskab.

Peddersen giver katten navnet Findus, og da han finder ud af at katten kan tale, begynder et langt uadskilleligt venskab.

 

pettersson-findus-kleiner-quaelgeist-grosse-freundschaft-19

Billede: copyright SF Film

 

Peddersens anden nabo, Gustavsen synes, at Peddersen er lidt sær. Gustavsen har dog selv andre og større problemer. Hans hane galer og galer hele tiden, og den er lige ved at ende i Bedas store gryde, men hun forbarmer sig over den, og beder Peddersen tage den til sig.

Det gør han med glæde, og i hønsegården er der stor spænding og glæde over nyheden.

Kun Findus bliver ikke begejstret og føler sig udenfor, nu hvor den nye hane får al opmærksomheden fra både hønsene og Peddersen.

 

Den lille kat begynder at frygte, at han mister sin eneste og bedste ven…

 

pettersson-findus-kleiner-quaelgeist-grosse-freundschaft-10

 Billede: Copyright SF Film

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

            orangecdon                    

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1633
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4380
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3410
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1924
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3974

Antal Besøgende

2645787