Osteserien

Osteserien.

Bøgerne om Anton er en serie højtlæsningsbøger for børn i alderen 5-9 år, skrevet af den prisvindende forfatter, Lars Daneskov. Serien er illustreret af Pernille Lykkegård og udgives af Politikens forlag. Tro, håb og gorgonzola fik BMFs pris for årets børnebog i 2013.

Glæd en du kender med en boggave. Køb bøgerne i dag gennem vores samarbejdspartnere via linkene på siden.

Bøger i serien:

1. Tro, håb og gorgonzola.

Her møder vi Anton, som bor sammen med sin mor i ostehuset. Mor er byens ostedame. Hun drømmer om en mand, der er ligesom detektiven Don Amore, helten i mors yndlingsserie. En stor, stærk mand med overskæg og lange arme, så han kan tage ostene på de øverste hylder ned for mor. Anton vil gøre alt for at gøre mor glad, så sammen med sin bedste ven, Molly, beslutter han sig for at skaffe mor en mand, lige som hun ønsker sig.

Uddrag fra bogen: Tro, håb og gorgonzola

 

tro håb og gorgonzola

 

2. Tøselus og vinkeflæsk

Anton har hørt, at rynker er farlige - især for damer. Han har set gamle dame, som er meget rynkede og ved, at det er noget der kommer med alderen.

Mor er ved at få rynker! Og huden under armene ligner pizzadej – selv kalder mor det for vinkeflæsk fordi det blafrer når hun vinker med armen. Mor siger også, at hun efterhånden godt kan mærke, at hun ikke er tyve år mere. Da Anton ser et billede af sin mor som ung og ved, at rynker er farlige og noget man får som gammel, beslutter han sig for at forhindre, at mor nogensinde bliver gammel og får de farlige rynker.

Sammen med sin bedste ven, Molly, lægger han en plan, der blandt andet involverer en berømt cremekonge, et egyptisk kakaobad og meget, meget mere.

Uddrag fra bogen: Tøselus og vinkeflæsk

 

tøselus og vinkeflæsk

 

3. Dig, mig og Lama.

Det er slet ikke sjovt at være Anton. Mor kysser hele tiden Pappa, snakker om ost og nu synger hun pludselig også opera. Det er ikke til at holde ud.

Anton løber hjemmefra sammen med Molly og pludselig involveres de i det ene eventyr efter det andet …

Uddrag fra bogen: Dig, mig og lama

 

 dig mig og lama

 

4. Smørhår og duksedrenge

En ny dreng starter i Antons klasse og vender op og ned på alt. Gilbert Ernest er klog – faktisk er han landets klogeste dreng og har vundet ”Den gyldne ugle” i tv-quizzen ”Junior Professor” - og alle, både børn og voksne, er imponerede over Gilberts evne til at løse svære regnestykker. Selv Molly, Antons bedste ven, vil pludselig hellere være sammen med Gilbert Ernst, end hun vil bygge snemænd, lave sne-engle og drikke kakao med Anton. Noget må gøres.

Uddrag fra bogen: Smørhår og duksedrenge

Smørhår og duksedrenge

 

 

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1627
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4362
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3401
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1919
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3969

Antal Besøgende

2639408