Frække Frida

Glæd en du kender med en boggave!

Køb en eller flere bøger i serien i dag via vores samarbejdspartner

 

                           orangecdon                    

Frække Frida

Frække Frida er en serie på 12 bøger, skrevet af Lykke Nielsen, udgivet på Nyt Nordisk Forlag. Køb dem gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden. 

"Edderdørkeme saftsiveme" er ikke udtryk, som man er forvent med i børnebøger. Men for Frida er bandeord oftest et spørgsmål om at få luft. Hvis noget synes så indlysende uretfærdigt, at det skriger til himlen, så hjælper sådanne udbrud til at påpege uretten. Det er nemlig et gennemgående træk ved Frida-bøgerne, at børn ikke skal finde sig i hvad som helst. Og slet ikke i voksne, som tror, at de har ret, bare fordi de er voksne.

En betydelig del af årsagen til bøgernes succes er uden tvivl Frida's insisteren på at bryde den "pæne" facade i den normale familie. Frida er for emsempel helt i sit es, når ældre familiemedlemmer betragter hende som " den søde lille pige". Så skal Frida nok sørge for at bevise det modsatte. 

 

frække frida 2

Bøger i serien:

1. Frække Frida.

Frække Frida er dristig, foretagsom, spøgefuld, kæk, sjov, ubekymret og overraskende. Følg hendes hylende morsomme og usædvanlige oplevelser, der foregår i et hæsblæsende tempo.

 

2. Fyyh - Frække Frida.

Frække, fregnede Frida har en forbløffende evne til at rode sig ind i alt muligt - ikke mindst takket være hendes rappe replikker

3. Frække Fridas ferie.

Frida er på biltur i Europa sammen med veninden Desiré og sine forældre. Det bliver en hæsblæsende ferie, for Frida er sikker på, at de har mødt nogle bankrøvere.

4. Fræk, Frækkere Frida

 

14 nye afsnit om den frække og fregnede pige Frida. Hun møder tvillingepigerne Ammelie og Emmelie, og sammen finder de på en masse løjer, der skaber en del postyr!.
5. Frække Frida i fuld fart
Man sku tro, det var løgn. Men i denne her bog om Frida sker der det utrolige, at hun bider tandlæger og slukker brande. Hun blir vikar for sin lærer i skolen, selv om hun kun er ni år. Hun slås med skolestile og lopper og får en tam allike.
Hun laver osse cirkus og får en nonne til at hive op i skørterne og spæne af sted.
Men det har ikke noget at gøre med, at hun maler sin mors komfur med rød neglelak.
Det har heller ikke spor at gøre med, at hun begynder at bruge kunstige negle og blir bybud.
Næh, det er bare fordi det er Frække Frida, der igen er i gang.
6. Frække Frida fjanter.
12 nye afsnit om Frække Frida og hendes dagligdag. Hun kommer blandt andet på bandekursus, lader som om hun er tunghør og begynder at samle prutter på flaske
7. Frække Frida fjumrer videre.
Frække Frida er ni år og igen på banen med en masse sjove og skøre episoder. Denne gang tager Frida med sangkoret til Frankrig, hvor hun bliver indblandet i en større forbrydelse.
8. Frygtløse Frække Frida.

Hvem i alverden har 23 kærester på én gang?

- drikker sig hønefuld i cacaomælk?
- ønsker sig forlorne tænder og egen privat telefon?
- laver selv mad til sin far?
-hjælper sin mor med at få et nyt køkken?
Jo, det gør såmænd Frida, FRÆKKE FRIDA.

I Frygtløse Frække Frida gør Frida det alt sammen. Desuden går hun på bandekursus, fungerer som vikar for sin klasse, fanger en tyveknægt og deltager i en klassisk koncert, der ender med et ordentligt brag.

Frygtløse Frække Frida består af 13 selvstændige historier plukket fra de tidligere Frida-bøger og revideret til denne bog. Mange af Fridas oplevelser i denne bog er blevet brugt til filmen: Frække Frida og de frygtløse spioner.

9. Fyren Frække Frida

“Grove grisemikler, møjdyr og modbydelige mider, håbløse halvstegte hestepærer. Vil I have, jeg skal spise den halvlunkne hundeæde?”

Det er det første Frida hører sørøveren gamle Ulf sige i denne niende Frække Frida bog fra Lykke Nielsens hånd, hvor Frida må udklæde sig som drengen Frede, for at blive accepteret af Ulf, der bor på plejehjemmet. Gamle Ulf er ikke helt almindelig, men derfor er han netop lige en ven efter Fridas hoved. Historien udvikler sig da også hurtigt, og inden Frida, i sin rolle som Frede, har set sig om, er hun selvfølgelig indblandet i en større smugleraffære.

10. Flot Frække Frida.

Fridas utæmmelige sprog blomstrer, og fantasifulde påfund savnes da heller ikke i denne bog, hvor hun blandt andet farver sin hund rødhåret, fordi hun bliver drillet med, at den ligner en rotte.

 

11. Frække Frida's fede fiduser

Frække Fridas Fede Fiduser møder Frida ved et tilfælde den lige så frække Saskia, hvis mor arbejder i en cirkus. Sammen rejser de gennem hele Europa, hvor de bl.a. møder elefantdomptøren Kim, der opfører sig meget besynderligt over for den store hunelefant Binbo. De bliver også vidne til en forbrydelse, og i forsøget på at løse gåden aftaler Frida og Saskia at bytte identitet.

12. Frække Frida får et føl

I Frække Frida får et føl er søde og opfindsomme Frække Frida tilbage og rigtig i hopla. Frida vil være muslim, så hun kan få et pænt tørklæde som sin veninde i skolen. Hun bliver piercet - uden huller - bliver tatoveret - uden at blive tatoveret - og snyder banken, så det driver. Og hvis der er brok med ham den sure parkeringsvagt, kan han da få et ordentligt los i røven. 

 

frække frida 1

 

Ud over bøgerne er der også udgivet en lydbog. Lykke Nielsen har selv indtalt denne med otte af de bedste historier fra den første bog i serien. Her kan man også høre Frida's egen sang fremført af Jesper Klein. 

 

Glæd en du kender med en boggave!

Køb en eller flere bøger i serien i dag via vores samarbejdspartner

 

                             orangecdon                    

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1634
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4393
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3411
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1925
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3975

Antal Besøgende

2648258