Sigge

Glæd en du kender med en boggave!

Køb en eller flere bøger i serien i dag via vores samarbejdspartner

 

                           orangecdon                    

Sigge

Sigge bøgerne er en serie børnebøger om hesten Sigge skrevet af Lin Hallberg og udgivet af forlaget Gyldendal. Serien anbefales til børn i alderen 8-10 år. Køb bøgerne gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden.

 

sigge alle elsker

Bøger i serien:

1. Alle elsker Sigge

Ponypigen Elina, skal starte i 2. klasse og skal endelig begynde at gå til ridning sammen med hendes veninder, på den hyggelige rideskole i Broby, som drives af Inger - som bare er verdens bedste ridelærer!På Broby møder Elina, Sigge, den sødeste lille shetlandspony, hun nogensinde har set - og det er kærlighed ved første blik! Men en dag, da Elina kommer hen i stalden, er Sigge syg og har ondt i benet. Hvad er der sket?

2. Torsdage med Sigge

Elina og hendes venner har redet i næsten et halvt år, og nu synes Elina, at det er på tide, at hun får lov til at passe Sigge noget mere. Men Josefine elsker også Sigge og hun vil ikke rigtig give slip på ham. Elina forstår ikke, hvorfor Josefine altid er så sur og hvorfor alle lige pludselig vil ride på Sigge? Der sker mange spændende ting i RAP-klubben. De store piger skal lave et ridende lucia-optog og de små piger skal holde rideopvisning for forældre, familie og venner. Men hvordan kommer det til at gå? Og opfører Sigge sig ordentligt? Han har jo været lidt vild på det sidste ...

sigge torsdage

3. Kom igen, Sigge

Endelig er det blevet 1. juledag! Elina og hendes mor har fået lov at passe Sigge og de andre heste på rideskolen. Men så dukker Josefine op...

Der skal afholdes springstævne på Bakkegården.

Josefine er nervøs. Det er hendes første konkurrence med Sigge.

Hun spørger Elina, om hun vil med som hestepasser. Hvis Elina tør ...

Uddrag

Det er en skøn fornemmelse at få lov at trække Jap ud på gårdspladsen. Elina ryster på hovedet, da Inger spørger, om hun har brug for hjælp. Hun er nødt til at skælde Jap lidt ud, da han spiler maven ud, så hun knap kan komme til at spænde gjorden et eneste hul. Tøjlerne i venstre hånd, venstre fod i stigbøjlen og så hurtigt op i sadlen uden at bumpe.
Elina er ved at revne af stolthed, da hun skridter ned til ridebanen sammen med Inger, Erik og de store piger. Hun glæder sig allerede til at fortælle det til Marie, Hanna og Agnes, hendes rideveninder fra klassen. De kommer ikke til at tro deres egne ører!
Jap er så sød!
Han går måske lidt langsomt, men han standser, når Elina beder ham om det, og han drejer lydigt, da Elina vil lave en volte. Elina klapper ham på halsen uden at slippe tøjlen. Efter Sigge er Jap den bedste hest, hun har prøvet at ride.
Det gør ikke noget, at Inger beder Elina holde sig inden for hovslaget, da de andre traver, og det gør slet ingenting, at hun skal stå inde på midten, mens de andre galopperer. Det er skønt bare at få lov til at sidde på en hesteryg og kigge. Elina bøjer sig frem og hvisker til Jap.
- Vi tager det stille og roligt, vi to.

Fra side 57-59

 

4. Aprilsnar, Sigge

Da Inger sætter en seddel op på rideskolen om sommerens ridelejr, vil Elina melde sig til med det samme. Men Inger er ikke sikker på, at pigerne kan ride selv endnu ? og Marie bliver sur, hver gang Elina nævner ridelejren.

5. På ridelejr med Sigge

Endelig er det sommerferie og tid til ridelejr. Elinas drøm er gået i opfyldelse. Og pigerne får lov til at prøve en masse ting på ridelejren, som de aldrig har prøvet før. Desværre er der en lille sky på Elinas sommerhimmel. Erik og Simon skal også med på ridelejren, og alle ved at Sigge er Simons hest. 

6. Tag det roligt, Sigge

Elina græder, da hun skal skilles fra Sigge efter ridelejren. Så er det heldigt, at ferien hos mormor og morfar næsten bliver endnu en ridelejr. Nej, hestesommeren er bestemt ikke slut. Da Erik kommer hjem fra ferie, får Elina lov til at hjælpe til ude på rideskolen. Det er næsten ikke til at tro, da Inger spørger Elina, om hun vil med til kåring og ride Sigge til en konkurrence. Tør Elina virkelig det, og hvad vil Josefine sige?

7. På eventyr med Sigge

Elina har fået verdens bedste gave! Ja, næst efter hvis hun havde fået Sigge i fødselsdagsgave, selvfølgelig. Hun skal ride på eventyr-tur med Erik, Simon og Inger, og hun skal ride på Sigge!Lejrbål, spøgelsesheste og et søuhyr venter .

sigge det spøger

8. Det spøger, Sigge

Der er kommet en ny pige i ridegruppen. Rosanna er mindst lige så hesteglad som Elina, og hun synes også, at Sigge er rigtig sød ?
Da de store piger i stalden står for en spøgelsesaften, skal Elina, Hanna og Agnes følges ad.
Men hvorfor skal Rosanna også med?

9. Spring højt, Sigge

Elina har fået lov til at ride Sigge hen til ridehuset på den store rideskole. På leddet sidder Josefine og hendes veninder og kigger på. Elina vil så gerne vise, at hun kan finde ud af at galoppere og springe med Sigge, men Sigge er i sit allerværste humør og alt går galt

sigge spring højt

10. Min helt egen Sigge

Josefine holder stædigt fast ved Sigge. Da alt virker håbløst, får Elina lov til at passe Atle i stedet. Endelig er hun også blevet en af hestepasserne, og det føles næsten som at have sin egen hest. Men de store piger er ikke altid lige søde ved Elina og Rosanna. Det, der begyndte så godt, er pludselig ikke så sjovt længere, men pludselig sker der noget, der vender op og ned på det hele ?

sam

11. Sam og Sigge og ridderbrødrene

Erik og Simon rider på deres ridderheste, Sam og Sigge. De kæmper mod drager og trolde.Da de skal sove, vil de have mor til at fortælle om dengang, hvor ridderne reddede et lille føl og derefter blev adlet til sir Erik og sir Simon.

Sam og Sigge (forløber for de andre bøger)

Denne bog er en slags forløber til serien, da vi i får vi hele historien om hvordan Sigge kom til rideskolen - og hvor han kommer fra.

Den nat da Sigge blev født (forløber for de andre bøger)

Under et stort og voldsomt uvejr bryder Sigges mor og resten af hesteflokken ud af folden og stikker af. Lille Sigge bliver født under flugten ? og er lige ved at miste livet. Alt ender heldigvis lykkeligt. Få den spændende og dramatiske historie om dengang Sigge blev født.

Sigges venindebog

Her er endelig en venindebog, hvor der er plads til, at alle dine hestetossede venner og veninder skrive om sig selv, hvor du kan skrive om dine yndlingsheste - og hvor der er en masse staldtips, lege og facts om heste. Der er også små historier om Sigge og vennerne fra Rideskolen Agersøs Ponyer ...

 

du og jeg sigge

 

14. Du og jeg Sigge

Elinas og Sigges sommer sammen slutter af med træningslejr på rideskolen. Endelig samles alle ridevennerne igen. Nu venter spændende udfordringer, en dejlig langtur til en sø, hvor hestene også kan bade, og forberedelser til weekendens stævne. Elina er fuld af forventning, men det bliver ikke helt, som hun havde tænkt sig …

Uddrag fra bogen: Du og jeg Sigge

 

 

 

 

Glæd en du kender med en boggave!

Køb en eller flere bøger i serien i dag via vores samarbejdspartner

 

                             orangecdon                    

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1633
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4387
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3410
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1924
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3974

Antal Besøgende

2646713