Jack Stump

Glæd en du kender med en boggave!

Køb en eller flere bøger i serien i dag via vores samarbejdspartner

 

                           orangecdon                    

Jack Stump

Jack Stump er en detektiv serie med lidt splatter for de 9-11 årige, skrevet af Henrik Einspor. Bøgerne udgives af forlaget Gyldendal. Køb dem gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden.

 

 

Bøger i serien:

1. Doktor Skræk og de gale

"Mit navn er Stump - Jack Stump. Og lad mig sige det med det samme: Mit liv har ikke været lutter lagkage...'"Nej, det er vist mildt sagt. Jack Stump har store problemer. Han er fanget i en voksenkrop. Og så er han grøn! Det bliver ikke bedre, da han rejser til Doom Town og møder Magiske Dick, der tager ham med til Den glade Ugle... På Den glade Ugle huserer Doktor Skræk, og han har en lidt speciel livret...

 

jack stump 1

 

2. Max svinepels

'Mit navn er Stump - Jack Stump. Og for at gøre en lang historie kort: Jeg er ikke typen, der har været forfulgt af held.' Jack er blevet ansat hos en detektiv. Ved et tilfælde redder han en kanin fra at drukne. En talende kanin! Den talende kanin har en plan, og Jack Stump kommer i tv. Men der er en grund til, at kaninen hedder Max Svinepels!

 

3. Zombie-øen

Jack Stump, Magiske Dick og Sue bruger en arv til en billig afbudsrejse til en ø, hvor de bliver betjent af zombier, der spiser turisterne en efter en. Efter en forrygende handling redder de sig fra samme skæbne.

 

4. Rotter på loftet

Rotter på loftet er fjerde del i serien om detektiven Jack Stump

Fruen beder os tage plads i en sofa og vil vide, om vi kan udrydde alle slags skadedyr. Jeg ved ikke helt, hvad hun mener med 'alle slags'. Det er næppe katten i hendes skød, hun taler om.

Wulf smiler og siger, at det eneste, vi ikke kan udrydde, er rotter på loftet. 
>> Det drejer sig nu ikke om rotter,>Men mus.


Magiske Dick og Jack Stump er blevet skadedyrs-bekæmpere. Og det er mindst lige så farligt som at være detektiv.

 

jack stump 5

 

5. Den forkerte hjerne

Nede i vores kontor står der en lille pukkel-rygget mand med runde motorbriller, der er skudt op i panden. Han har taget sit akvarium med. Altså sådan en salat-skål, som gamle damer har guld-fisk i. En bowle hedder det vist. Der er bare ingen fisk i den her bowle. I en rød væske flyder noget, der mest af alt ligner en hjerne. Ad! Det er en hjerne! Klamt! Kan jeg godt hilse og sige. Enormt klamt!Hvem er den pukkel-ryggede? Og hvis hjerne er det, han går rundt med i en bowle? Det er ikke altid let at være detektiv.

 

6. Cirkus Splatski

Cirkus Splatski er sjette del i serien om detektiven Jack Stump 

Der ligger et skelet i kælderen!

Et skelet i klovnetøj!
Og det griner til os i mørket.
Det ser ud til at have ligget her længe.
>>Det ... det må være Bobo.>> Den rigtige Bobo. Måske var han den første, der blev myrdet.


En gal morder er løs i Doom Town - og Jack Stump og hans venner må tage job i et cirkus for at fange ham.

 

7. Mama Bigfoot

'Magiske Dick er af den opfattelse, at vi må arbejde 'under cover' i denne sag. Det betyder, at vi må forklæde os - eller rettere at jeg må.Jeg har lige den rette størrelse, siger han.Den rette størrelse til hvad? tænker jeg.Det finder jeg snart ud af.'En eller anden stjæler aberne i Doom Town Zoo, og Jack Stump og hans venner sættes på sagen. Men det er ikke let, for hvordan afslører man en abetyv?

 

8. Mord i Høby

At tage på landet for at opklare fem mord hvor morderen har skræmt sine ofre ihjel, bliver noget af en udfordring for Jack Stump og hans hjælpere.

 

9. Det syngende telegram

Sue skal synge til Don Gelatis fødselsdagHun skal være et syngende telegram, der kommer op af en kage som en trold af en en æske.Dick elsker det dér med en trold i en æske.'Nu ved jeg, hvordan vi får Don Gelati i fedtefadet,' siger han.Jack Stump ved ikke rigtig, hvad det er for et fedtefad, han taler om. Men han har på fornemmelsen, at de nemt selv kunne havne i det

 

10. Vampyrhotellet

Jack Stump og hans venner er på overlevelsestur i de store skove ved Doom Town. De farer vild og kommer i kløerne på en vampyr og hans sammensvorne kone.

 

11. Dyrenes kirkegård

'Mit navn er Stump, Jack Stump. Og jeg kan godt hilse og sige, at du ikke skal ønske dig nogen sinde at blive begravet på en dyrekirkegård! Slet ikke på den, der ligger i Doom Town. Der sker de klammeste ting der!'

 

jack stump 12

 

12. Morderen klo

Jack Stump kom til at drikke noget ukrudtslort, og er nu grøn og indskrumpet som en pygmæ. Han er på jagt efter morderen, der med sin klo sprætter folk op for sjov.

 

13. Den 13.

Det er fredag den 13., og Sue har fødselsdag. Jack køber en gave til hende, men det viser sig at være en meget farlig og uhyggelig gave. Gaven er en flaske og i flasken er gemt en ånd. Både Sue, Magiske Dick og Jack Stump selv kommer i stor fare, men klarer dog sagen til sidst

 

14. Øjne på stilke

Lidt efter bliver døren låst op. Vi hører en hvæsende lyd, som om en eller anden har svært ved at få vejret. Det lyder også, som om noget bliver slæbt hen over gulvet. Det bliver slæbt lige forbi bordet, vi sidder under. Jeg tænker, at det nok bare er en sæk ris. Men så løber der noget rødt ind under bordet. Dick kigger på det med afsky. 'Det er blod!' mimer hans mund. Dick får en gave fra sin onkel Nick. En stor hummer! Den skal skylles ned med champagne, siger Dick. Men så let går det ikke. Og snart står Jack Stump og hans venner i problemer til halsen.

 

15. Monster bamsen

Jack Stump vinder en bamse i skydeboden i Doom Town Tivoli. Men det er ikke nogen helt almindelig bamse. Absolut ikke. Da uhyggelige mord snart efter hærger i byen, må Jack og hans venner i det lille detektiv-bureau, stille sig selv spørgsmålet: Kan en bamse begå mord? Desværre tyder noget på det!

 

16. Øglens nat

Vi havner i dinosaur-hallen. Det var nemlig dér, lyden kom fra. Og hold helt kæft et svineri. Der var glas-skår over det hele. Det store vindue i taget er gået itu, og det sammen er ægget. Det tudse-gamle og enormt sjældne øgle-æg! "For dælen!" siger Dick. "Hvad er der sket?"Jack Stump og Magiske Dick bliver ansat som nattevagter i Doom Town Museum. Et nemt job - lige indtil lynet slår ned i det forstenede dinosaur-æg

 

17. Skeletternes by

Fnug-fri er en net lille by, men der er alt for rent. Ikke det mindste lille stykke papir flyder nogen steder. Ingen cigaret-skod. Ikke engang en klat tyggegummi. Der er ikke bare rent. Der er uhyggeligt rent! Jack Stump og hans venner havner i den øde bjergby Fnug-fri. En by, hvor alle er besat af rengørings-vanvid. Hvad skyldes dette? Og hvorfor lugter der af violer på byens kirkegård? Jack og hans venner får snart nok at se til.

 

18. Slim i lange baner

Dick kommer til at jokke på noget, der knaser. Det er et lille æg. Det går i to stykker, og ud flyder en lille grøn slim-klat, der glider hen mod bilen. Vi ser på den. Det ser næseten ud, som om den er levende. Den flyder sammen med en anden klat og bliver dobbelt så stor. "Rum-slimet samler sig!" gisper jeg. "Mystisk," mumler Dick. "Meget mystisk!"Årets julehit i Doom Town er det seje rum-slim. Alle børn vil have det. Men hvor kommer det egentlig fra? Jack Stump får nok at se til, da han og Dick får job i det lokale stormagasin

 

19. De dødes tivoli

Alle forlystelser kører. Man kan høre larm og musik fra dem. De har fire navne som Rædsels-rutsjebanen, Bræk-gyngen, Tis i bukserne-karrusellen og Det glade vanvids Hus!Det er som en ond drøm. Men kulden, der slår op fra jorden, er ægte nok.Stakkels Jack Stump! Han skal være barnepige for en dreng på 10 år. En dreng, der elsker gys og gru. Og som har fribillet til De dødes Tivoli.

 

jack stump 20

 

20. Villa Diablo

Djævlebo er Doom Towns værste spøgelseshus. Alle i byen kender det. Engang udlovede kanal 7+ en dusør på tusind dask til den, der turde sove én nat i huset. Ham, der prøvede, er ikke set siden. Man mener, at sengen åd ham! Og nu er damens kat sidst set derinde. Jeg fortryder lidt, at jeg sagde ja til den sag.Jack Stump får nok at se til, da han skal finde en bortløbet kat. For det kræver mere end ni liv at vove sig ind i Djævlebo.Der er nu 20 bøger om Jask Stump.

 

21. Blodtørst

Et eller andet glider af sted under Elmers hud. Som en slange under et gulvtæppe! Det ligner en larve. Den er tyk som en finger, og man kan se, at den har et sort hoved. Føj for en ulykke, tænker jeg. Jeg kommer itl at tænke på de dér aber. Og så forstår jeg alt. Den underlige bule må være et enormt myggestik. Elmer er blevet stukket af en af de dér myg. Hvor klamt!Jack Stump får igen nok at se til!

 

22. Haps!

Vi lister ind i drivhuset. Der er varmt som i en jungle derinde. En fin tåge synes at hænge i luften. Planten har sprængt sin potte og slået rødder. Dens grønne stængler går ned gennem fliser og altid. Den breder sig over det hele. "Hvad er det for en lyd?" Sue lytter. Og først nu hører jeg det. Det lyder som hjerteslag. Det er ikke alle planter, man skal vende ryggen til!

 

23. Uhyggen breder sig

Der er ikke meget jul over den her historie, selv om den er fyldt med nisser. Og jeg kan godt sige dig en ting: Det er muligt, at nisser spiser grød til jul. Men om sommeren vil de helst have kød. Tro mig! Jeg ved, hvad jeg taler om.Jack Stump kommer på lidt af en opgave, da Dick smadrer en antik havenisse. For at skaffe en ny må han og Dick nemlig besøge Nisseland. Et sted der bestemt ikke er for børn.

 

24. Den onde tvilling

Hvad blev der af de to filmstjerner, Tipi og Topsy, da deres tv-serie To tossede tøser sluttede? Det spørgsmål har mange i Doom Town stillet sig selv i årenes løb. Og jeg kan godt hilse og sige, at svaret er alt andet end rart ... Jack Stump og Magiske Dick må tage et usædvanligt job for at komme til bunds i mysteriet om de mystiske tvillinger, der forsvand fra den ene dag til den anden. En sag, hvor det gælder om at være hårdkogt, når det brænder allermest på

 

25. Morder huset

Sue får gang i sin ligther igen. Vi ser os om i det skumle værksted. På nogle hylder ligger der afhuggede hoveder. Lyset fra ligtheren får ders skygger til at bevæge sig. jeg vil trække mig baglæns ind mod væggen. Men så støder jeg mod et eller andet, og i det samme dumper en kold og stiv hånd ned på min skulder.Da Sues tante påstår, at hun er nabo til en seriemorder, beslutter Jack Stump og sue sig for at undersøge sagen. Det skulle de aldrig have gjort!

 

jack stump halloween

 

Jack Stump Halloween special (udgivet af forlaget Løse Ænder)

Den grønne dværgdetektiv Jack Stump og hans venner holder Halloween-weekend ved Tågesøen. Det bliver nogle dage, ingen af dem glemmer.Især efter de aflægger 'trick or treat'-besøg hos en mystisk dame i kørestol. Det viser sig, at hun har har mere end slik i ærmet, og snart er Jack på vild flugt gennem den mørke skov. Han ender i en forladt slikfabrik, hvor en helt speciel person er ved at riste skumfiduser over en roelygte.

 

Bøgerne behøves ikke læses i rækkefølge

 

 

Glæd en du kender med en boggave!

Køb en eller flere bøger i serien i dag via vores samarbejdspartner

 

                             orangecdon                    

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1633
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4391
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3410
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1925
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3975

Antal Besøgende

2647851