Spiderwick Fortællingerne

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

           orangecdon                    

Spiderwick Fortællingerne

Spiderwick Fortællingerne er en bogserie i fantasygenren skrevet af Holly Black og Tony DiTerlizzi. Bøgerne er udgivet af forlaget Gyldendal. Der er også lavet en film baseret på serien, denne er udkommet på dvd. Køb bøgerne og filmen gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden.

 

spiderwick

Bøger i serien:

1. Felthåndbogen

Felthåndbogen er første del af de berømte Spiderwick-fortællinger - som også er filmatiseret!Tre almindelige børn, Jared,Simon og Mallory Grace har opdaget en anden verden. Meget forskellig fra denne her! Læs om de utrolige begivenheder, som Tony DiTerlizzi og Holly Black har risikeret alt for at kunne bringe for dagens lys! Et fantastisk spændende eventyr - Spiderwick fortællingerne! Besøg temasiden Spiderwick fortællingerne, hvor du kan læse mere om serien og forfatterne!

2. Øjet i stenen

Jared, Simon og Mallory er ved at vænne sig til deres nye liv på Spiderwick-godset, og til at der er mere mellem himmel og jord, da Simon bliver bortført af usynlige gnomer

3. Lucindas hemmelighed

Lucindas hemmelighed er tredje del af de berømte Spiderwick-fortællinger - som også er filmatiseret! Livet på Spiderwick Gods kommer mere og mere ud af kontrol. Som om det ikke var nok at blive angrebet af vilde gnomer og næsten spist af Åmanden, bliver Jared nu terroriseret af husnissen Thimbletack. Samtidig er griffen i skuret ved at genvinde sine kræfter, og Simon har sit hyr med at fodre den. Mallory er overbevist om, at den eneste måde at stoppe det hele på er at smide Felthåndbogen fra sig. Men det er måske alligevel ikke så smart, for det er ikke kun nisser og gnomer, der er efter dem - og Felthåndbogen er den eneste beskyttelse de har. Hvis bare de vidste, hvorfor de alle sammen så gerne vil have bogen. Kun en person kan hjælpe med at løse mysteriet - deres tossede grandtante Lucinda

4. Jerntræet

Jerntræet er fjerde del af de berømte Spiderwick-fortællinger - som også er filmatiseret! Mallory er til fægtestævne, og Jared, Simon og mor er med for at heppe. Alt går fint, Mallory vinder sine kampe, men pludselig opdager Jared, at en af tilskuerne (en dreng, der ligner tvillingerne på en prik) har fingrene langt nede i Mallorys taske. Jared følger efter ham og holder ham op med en kniv for at få svar. Uheldigvis bliver han opdaget af viceinspektøren, og han må lade drengen løbe. Pludselig forsvinder Mallory fra stævnet, men Jared og Simon finder et spor, der fører til det gamle stenbrud. Stenbruddet viser sig at gemme på mere end én hemmelighed, og endnu en gang må tvillingerne gøre brug af snilde og mod i kampen mod de magiske væsner fra Felthåndbogen.

5. Mulgaraths vrede

Mulgaraths vrede er femte og sidste del af de berømte Spiderwick-fortællinger - som også er filmatiseret! Efter at have overværet gnomernes brutale overfald på dværgene og selv undgået at komme i kløerne på Mulgaraths håndlangere vender Jared, Simon og Mallory tilbage til Spiderwick. Men nogen er kommet dem i forkøbet, for hele huset er splittet ad og endnu værre -  deres mor, Mrs. Grace, er væk. Det er naturligvis gnomer, der har været på spil, men til alt held har Simons grif, Byron, fanget en af angriberne. Og det viser sig at være en gammel bekendt, Hogsqueal! Forræderi eller ej, de tre Gracebørn må bide deres vrede i sig og bede Hogsqueal om hjælp, hvis de skal have en chance for at redde deres mor. Og der er ingen tid at spilde, for Mulgarath er i gang med at udvikle et våben, der kan vise sig meget svær at slå, hvis ikke det bliver opdaget i tide ...

6. Arthur Spiderwicks Felthåndbog til den fantastiske verden der omgiver os

Arthur Spiderwicks Felthåndbog til den fantastiske verden der omgiver os er den felthåndbog, som Grace-børnene læste i serien Spiderwickfortællingerne. Det hele begyndte med et mærkeligt og mystisk brev efterladt til Hollly Black og Tony DiTelizzi i en lille boghandel i New England. Brevet, der var skrevet af Jared, Simon og Mallory Grace, fortalte om deres grand onkel Arthur Spiderwick og et ufuldendt opslagsværk fyldt med øjenvidne beretninger om væsener så anderledes, at de kunne være legender. Arthur Spiderwicks Felthåndbog til den fantastiske verden der omgiver os indledes med en informativ introduktion efterfuldt af seks kapitler med grundig gennemgang af de over 30 eventyrlige væsener fra trolde og gnoder til elverfolk og dværge, der befolker den fantiske verden, der omgiver os. Derudover er der Jareds egne supplerende observationer. 

7. Andre Spiderwick fortællinger 1 - Nøkkens sang

Nøkkens sang er første bind i Andre Spiderwick-fortællinger, som er en slags forlængelse af Spiderwick-fortællingerne. Da Nicks far gifter sig igen, får Nick en stedsøster, Laurie, med i købet. På en tur til en nærliggende sø, finder Nick og Laurie en lille nøkke med et meget stort problem. En flok kæmper hærger nemlig området, og nu er det op til Nick og Laurie at stoppe dem, før det hele går op i røg. Heldigvis får de hjælp af et af Grace-børnene fra de oprindelige Spiderwick-fortællinger. Rundt om i hele landet vil kæmperne snart vågne op, så der er lagt op til masser af spænding - også i de næste par bind i trilogien.

8. Andre Spiderwick fortællinger 2 - Et kæmpe problem

 

Et kæmpe problem er andet bind i Andre Spiderwick-fortællinger, som er en slags forlængelse af Spiderwick-fortællingerne. Nick og Laurie har et meget stort problem. Det viser sig nemlig, at den kæmpe, som de to børn stødte på i første bog, kun er toppen af isbjerget. Der er hundreder, måske endda tusinder af kæmper under overfladen, som venter på at vågne op. Nick og Laurie søger hjælp hos et havfruefolk, men før havfruerne vil hjælpe dem, må børnene finde et havvæsen, de aldrig har set før. Havfruerne fanger Nicks storebror, Julian, og sætter ham ud på en sandbanke. Hvis ikke Nick og Laurie snart finder havvæsenet, vil tidevandet sørge for at Julian drukner. Men hvad værre er, da børnene omsider finder et havvæsen, som ingen før har set, nægter havfruerne stadig at hjælpe dem mod kæmperne. De mener, at det som kæmperne er i gang med, er en del af en naturlig cyklus.

9. Andre Spiderwick fortællinger 3 - Dragekongen

Nick og Laurie troede, at kæmpeproblemet var løst, da de fik drevet alle kæmperne ud i havet. Men nu er Grace-børnene vendt tilbage for at fortælle dem, at problemerne først lige er begyndt.

Det viser sig nemlig, at kæmperne havde kontrol over nogle dragelignende væsner, og nu da kæmperne er drevet ud i havet, er dragerne i færd med at lave farlige jordfaldshuller overalt i Florida. Florida står over for den totale ødelæggelse, men havfruerne har ikke tænkt sig at lade kæmperne komme tilbage på land, så de kan få styr på dragerne. Derfor må børnene klare dragerne på egen hånd.

Vil det lykkes Nick og Laurie at stoppe ødelæggelserne, som de selv ubevidst har været skyld i? Få svaret i den nervepirrende afslutning på Andre Spiderwick fortællinger.

Alfer. En fantastisk håndbog.

Alfernes røgt og pleje er et lille opslagsværk der knytter sig til både Spiderwick-fortællingerne og Andre Spiderwick-fortællinger. De fleste tror nok at alfer er søde små væsener. Men du skal ikke lade dig snyde af deres rare ydre! Nej, glem alt du ved - eller tror du ved - om alfer og lyt til eksperterne fra Den Internationale Alfe Organisation, der sammen med teamet bag Spiderwick-fortællingerne og Andre Spiderwick-fortællinger har skrevet de vigtigste ting ned i denne her bog. En bog der er lige så uundværlig for den uprøvede alfepasser som et kraftigt bur og øjne i nakke.

 

 

Uddrag af bøgerne:

Felthåndbogen.

Kære Læser!
I al den tid, hvor Tony og jeg har været venner, har vi haft en fælles barnlig fascination af troldtøj af alskens slags. Men der skulle gå mange år, før vi for alvor indså, hvor vigtigt dette fællesskab var, og hvordan det kunne afprøves.
En dag var Tony og jeg ? samme med adskillelige andre forfattere - blevet indbudt til at signere bøger i en stor boghandel. Da seancen var forbi, blev vi tilbage for at stable bøger og sludre lidt sammen, indtil en af ekspedienterne henvendte sig og meddelte, at nogen havde afleveret et brev til os. Da jeg spurgte ham, hvem brevet var stilet til, blev vi noget overraskede over svaret.
"Til jer begge," svarede han.
På næste side ses brevet gengivet i sin originale form. Tony sad længe tavs og stirrede på et vedlagt ark og udtrykte efterfølgende et stærkt ønske om at få den resterende del af manuskriptet at se. Vi skrev en kortfattet besked, stak den ned i kuverten og bad ekspedienten levere den tilbage til Mallory, Jared og Simon Grace.
Ikke længe efter modtog jeg på min bopæl en pakke, ombundet med et rødt bånd. Efter yderligere et par dage dukkede de tre børn op og fortalte mig denne historie.
Hvad der siden er sket, er næste ikke til at fatte. Tony og jeg er blevet kastet ud i et univers, som vi aldrig for alvor havde troet på. Men vi har nu indset, at feer er andet og mere end historier fra barnekammeret. Vi er alle omgivet af en usynlig verden, og det er vores håb, at du - kære læser - vil være parat til at åbne dine øjne for den.

Holly Black 


Kære Mrs. Black og Mr. DiTerlizzi 
Jeg er godt klar over, at mange mennesker ikke tror på nisser og den slags, men det gør jeg, og jeg her sikker på, at De også gør det. Efter at have læst Deres bøger har jeg fortalt min brødre om Dem, og vi har så besluttet os for at skrive dette brev. Vi har kendskab til virkelige nisser og andet troldtøj.
Faktisk ved vi en hel del om dem.
Det vedlagte ark er en fotokopi fra en gammel bog, som vi har fundet på vores loft. Kopien er ret dårlig, fordi vi havde lidt bøvl med kopimaskinen. Bogen fortæller om, hvordan man identificerer troldtøj, og hvordan man beskytter sig selv mod det. Mon De ville være så venlig at give bogen videre til Deres forlag? Hvis det er muligt, så læg venligst et brev i denne kuvert og aflever den i butikken. Vi skal nok finde ud af en passende måde at sende bogen på. Det vil være for farligt at sende den med almindelig pakkepost.
Inge må høre om det her. Alt det, der er sket for os, kan ske for hvem som helst.

Venlig hilsen 
Mallory, Jared og Simon Grace

 

Lucindas hemmelighed.

 

Jared Grace fandt sig en rød skjorte. Han vendte den på vrangen og tog den omvendt på. Han forsøgte at gøre det samme med sine cowboybukser, men det var alligevel et nummer for svært. På hans hovedpude lå Arthur Spiderwicks Felthåndbog til den fantastiske Verden, der omgiver os, slået op på en side der handlede om diverse forholdsregler. Jared havde læst bogen omhyggeligt, men var ikke blevet helt overbevist om, at den ville være til nogen hjælp.
Lige siden den første morgen, efter at de tre Gracebørn var kommet hjem med griffen, havde Thimbletack været på nakken af Jared. Fra tid til anden kunne han høre den lille nisse pulse inde bag væggene. Ved andre lejligheder syntes han, at han fangede et glimt af ham ud af øjenkrogen. Men for det meste måtte Jared opleve sig selv som offer for alverdens chikanerier, lige fra afklippede øjenvipper til mudder i skoene og tis på hovedpuden. Hvad det sidstnævnte angik, havde deres mor foreløbig skudt skylden på Simons nye kattekilling, men Jared vidste bedre.
Mallory viste ingen tegn på medlidenhed. "Nu kan du få lov til at mærke det på din egen krop," var hendes faste kommentar. Kun Simon lod til at tage sagen alvorligt. Og det kunne han også dårligt tillade sig at lade være med. Hvis ikke Jared for nylig havde tvunget Thimbletack til at give afkald på stenlinsen, ville Simon efter al sandsynlighed være blevet sat på spid og stegt over gnomernes lejrblå.
Jared stak fødderne med de omvendte sokker i de mudrede sko og bandt snørebåndene. Kunne han dog bare få Thimbletack formildet. Han havde forsøgt at levere stenen tilbage, men nissen havde nægtet at tage imod den. Problemet var desuden, at Jared ville handle på nøjagtig samme måde, hvis en lignende situation skulle opstå. Tanken om Simon, der var blevet holdt som fange af gnomerne - mens Thimbletack gik rundt og talte i gåder - fik Jared til at rykke vredt i snørebåndene, så de nær var knækket.
"Jared!" kaldte Mallory nedefra. "Jared, har du tid et øjeblik?"
Han rejste sig, tog Felthåndbogen under armen og gik hen mod døren. Han faldt så lang han var og slog hånden og knæet mod det hårde trægulv. Hans snørebånd var på mystisk vis blevet bundet sammen.

 

Fra side 1-3

 

Jerntræet.

 

Jared så skulende til fra sin plads. Rynkerne i hans pande blev endnu dybere, da han fik øje på en pige i hvid fægtedragt, som stod og rodede i hans søsters sportstaske.
"Hvem er det?"
"Det ved jeg ikke," svarede Simon med et skuldertræk. "Hun har ikke været i kamp endnu."
Kunne det være en af hans søsters veninder? Måske hun bare skulle låne et eller andet? Men den fordækte måde, pigen optrådte på, hver gang nogen kiggede i hendes retning, overbevidste Jared om, at hun havde skumle hensigter. Men hvad i alverden kunne være værd at stjæle fra en taske fuld af sure sokker og reservefolie?
Jared rejste sig. Han måtte foretage sig noget. Var der da slet ingen andre, der kunne se, hvad der foregik? 
"Hvor skal du hen?" spurgte hans mor.
"På toilettet," løj han automatisk, selv om han godt vidste, at hans mor ville være i stand til at se ham gå tværs gennem gymnastiksalen. Allerhelst ville han have fortalt hende sandheden, men hun ville bare skynde sig at strikke en eller anden undskyldning sammen, der frikendte pigen. Hun troede altid det bedste om sine medmennesker - undtagen om ham.
Jared bevægede sig ned over tilskuerbænkene og videre gennem gymnastiksalen. Han sørgede omhyggeligt for at holde sig tæt op ad væggen, og snart nærmede han sig stedet, hvor pigen stadig stod og rodede. Men nu kom træneren farende og standsede ham.
Mallorys træner var en lille senet mand med hvide skægstubbe i spredt orden. "Beklager, sønnike, men her er ingen adgang for uvedkommende under kampene."
"Jamen, hende pigen der prøver på at stjæle fra min søster."
Træneren vendte sig om. "Hvem?"

 

Fra side 17-18

 

Mulgaraths vrede.

Solens første spæde stråler blinkede i det dugvåde græs langs vejen. Jared, Mallory og Simon traskede hjemad i den stille morgenstund. De var godt trætte, og kun længslen efter at komme under tag holdt dem i gang. Mallory frøs i sin tynde, hvide kjole, og hun knugede sværdet så fast i hånden, at knoerne blev helt hvide. Ved siden af hende gik Simon og slæbte fødderne efter sig. Der blev ikke vekslet mange ord imellem dem. Hver gang Jared lukkede øjnene, blot det mindste sekund, så han ikke andet end gnomer for sig - gnomer i hobetal med Mulgarath i spidsen.
For at slippe for de ubehagelige fantasier gav Jared sig i stedet til at spekulere over, hvad han skulle sige til sin mor, når de var hjemme igen. Hun ville selvfølgelig være rasende på Jared efter affæren med kniven. Men nu var han heldigvis i stand til at forklare alt. Han ville fortælle hende om det nisseagtige væsen, der kunne skifte udseende, om Mallorys redning fra dværgene, og om hvordan de havde narret elverfolkene. Når de ydermere medbragte sværdet som bevis, ville deres mor være nødt til at tro på dem. Og så ville han være tilgivet én gang for alle.
Et skingrende hyl, som af en dampkedel for højeste tryk, bragte ham i ét nu tilbage til virkeligheden. De stod uden for lågen til deres hjem, og Jared så til sin skræk, at græsplænen flød med affald, papir, fjer og ødelagte møbler.
"Hvad i alverden er her sket?" gispede Mallory.

Fra side 1-2

 

 

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

            orangecdon                    

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1634
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4393
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3411
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1925
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3975

Antal Besøgende

2648295