Skyggens lærling

Glæd en du kender med en boggave!

Køb en eller flere bøger i serien i dag via vores samarbejdspartner

 

                           orangecdon                    

Skyggens lærling

Skyggens lærling er en spændende fantasy serie for unge på 12 år og derover, skrevet af John Flanagan.

Serien foregår i et spændende middelalderligt univers, hvor hovedpersonen Will uddannes hos Skyggen. Men først som Ranger bliver det dødsensfarligt, og for at klare opgaverne og bekæmpe de onde kræfter, kræves mod, venskab, kløgt, hurtighed og snedighed. 

Bøgerne udgives af Borgens forlag. Køb dem gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden.

 

Bøger i serien:

1. Gorlans ruiner

Will har altid været lidt bange for dem. Rangerne. For de virker mystiske og gådefulde i deres mørke kapper. Og så har han hørt, at de kan gøre sig usynlige, når de selv vil. 

15-årige Will kan ikke komme ind på ridderskolen, fordi han ikke er høj nok. I stedet bliver han tilbudt en læreplads hos Skyggen for at blive uddannet som ranger.

Will har de egenskaber, der skal til, siger man. Han er hurtig, han kan bevæge sig lydløst, han kan klatre, og han er skarpsindig. Men han får også brug for at være modig. 

For Morgarath, herre over Regn- og Nattebjergene, er ved at samle sine frygtindgydende tropper til et angreb mod kongeriget.

En kamp, som Will slet ikke har fantasi til at forestille sig, skal til at begynde

 

skyggen1

 

2. Den brændende bro

Kongeriget Araluen forbereder sig til krig mod Morgarath, og Skyggens lærling Will og hans ven Horace bliver sendt på en mission til Celtica sammen med den unge Ranger Gilan.
Men Celticas landsbyer ligger øde og tomme hen. Kun en afkræftet og ud­hungret pige ved navn Evanlyn kan fortælle dem hvorfor: Morgarath har sendt sine grumme skabninger ud for at indfange alle keltere.

Mens Gilan haster tilbage for at overbringe kongen disse ubehagelige nyheder, opdager Will, Horace og Evanlyn den virkelige og skæbnesvangre grund til Morgaraths overfald på kelterne.

Nu er det op til de tre unge at handle hurtigt, hvis katastrofen skal forhindres

 

3. Det vinterfrosne land

Will og Evanlyn er taget til fange og på vej til Skandia om bord på den frygtindgydende kaptajn Eraks ulveskib. Wills læremester Halt har svoret at ville befri dem, også selvom han skal trodse kongen for at holde sit løfte.

Halt og ridderlærlingen Horace begiver sig op gennem Gallica, men møder grov modstand fra enlige riddere, der hærger i området.

Kan de to nå frem i tide til at frelse Will fra et liv i trældom?

 

skyggen3

 

4. Pagten med skandierne

Netop som foråret nærmer sig, og Will og Evanlyn endelig vil kunne flygte fra Skandia, bliver Evanlyn bortført af nogle mystiske ryttere. Will sætter efter dem, men én dreng mod seks barske temujai-krigere er helt umulige odds, så det er godt, at Halt og Horace er på vej.

Glæden over deres genforening bliver dog kort, da det går op for Halt, at disse temujaier kun er en flok spejdere, der er sendt i forvejen for en enorm invasionsstyrke.

Hvis den indtrængende fjende skal slås, er eneste mulighed at gå sammen med skandierne. Men kan svorne fjender kæmpe skulder ved skulder for at redde liv og kongeriger?

 

5. Troldmanden i nord

Fem år er gået, siden skandierne og araluanerne indgik deres pagt. Will er endelig færdigudlært som Ranger og har fået sit eget len at passe.

I et fjernt nordligt len opstår der vilde rygter om en sær og uhyggelig trolddom, og Will og barndomsveninden Alyss bliver kastet ud i nervepirrende begivenheder, da de skal undersøge sagen.

Da Will står i Grimsdell-skoven, og den sælsomme, spøgelsesagtige Nattekriger tårner sig op over ham, må han spørge sig selv: Er der en fornuftig forklaring … eller findes han virkelig?

 

skyggens5

 

6. Belejring af Macindaw

Hvor kan Will finde soldater nok til at besejre den forræderiske sir Keren og hans usle forbryderbande i dette øde og vinterfrosne len?

På den anden side af Araluens nordlige grænse venter krigeriske scottiske klanmedlemmer utålmodigt på signal om, at Macindaw-borgen er i venligtsindede hænder, så der er fri bane til at sætte et stormangreb ind.

Tiden er ved at løbe ud. Wills tapperhed og snedighed – og en gammel vens ankomst – er måske det eneste, der kan forhindre scottiernes invasion.

 

7. Løsepenge

Skandiernes Oberjarl Erak bliver taget som gidsel under et plyndringstogt mod ørkenlandet Arrida. Eraks næstkommanderende Svengal beder araluanerne om hjælp.

En delegation bestående af blandt andre Halt og Will samt Prinsesse Cassandra – eller Evanlyn, som Will kender hende – drager af sted sammen med Svengal for at forsøge at få Erak fri.

Men ørkenlandet byder på flere farer end ventet. Krigeriske ørkenstammer lurer på de rejsende, og i en voldsom sandstorm forsvinder Wills elskede hest Tug.

Denne historie udspiller sig i det sidste år af Wills læretid,
inden begivenhederne i bind 5 og 6 finder sted.

 

skyggens7

 

8. Clonmels konger

Will er til det årlige rangermøde, men Halt møder ikke op, da han efterforsker nogle mystiske hændelser ude mod vest. Da Halt vender tilbage, er det med dårlige nyheder.

Hibernia er i oprør. En falsk religiøs kult, der kalder sig Outsiderne, spreder kaos og ødelæggelse omkring sig. Fem ud af Hibernias seks kongedømmer er allerede faldet. Nu er det sjette kongedømme, Clonmel, i fare.

Halt, Will og Horace drager ud for at genoprette lov og orden. Men det bliver ikke nogen helt almindelig ekspedition for de tre venner. For undervejs afslører Halt sin hemmelige fortid. Og den har i høj grad med Clonmels konge at gøre.

 

9. Halt i livsfare

At være i hælene på et par snigmordere kan være dødsens farligt – også selv om man er Ranger.

Halt, Horace og Will er sat efter Tennyson og hans usle slæng fra Hibernia til Picta. Det lykkedes nemlig den falske profet fra Outsider-kulten at undslippe, inden han kunne nå at blive dømt for sine forbrydelser i Clonmel, og Halt er fast besluttet på at standse ham, inden han overskrider den scottiske grænse og trænger ind i Araluen.

Will besejrede ganske vist en af Tennysons genovesiske snigmordere i Clonmel – men der er stadig to tilbage. Vil Will og Halts fantastiske evner som bueskytter kunne redde dem frelst gennem en konfrontation med genoves­erne … eller står Wills gamle mentor nu over for sin allersidste kamp?

 

skyggens9

 

10. Kejseren af Nihon-Ja

Horace er meldt savnet. Der er gået tre måneder siden han blev sendt ud på en militær mission til kejseren af Nihon-Ja's hof, og han er endnu ikke vendt tilbage. Evanlyn er urolig, og i selskab med Will og Alyss begiver hun sig af sted for at finde ud af, hvad der er sket med deres gamle kammerat

11. De tabte historier

Inspireret af de mange spørgsmål og breve John Flanagan har modtaget i årenes løb, fortæller han i DE TABTE HISTORIER alle de historier læserne har »manglet« i de øvrige bind i Skyggens lærling.

Man kan bl.a. læse beretningen om, hvordan Will blev forældreløs, og hvad hans virkelige forhold til Halt er. Ligeledes fortæller bogen om hvordan diplomatiske Alyss fra Araluen bliver den perfekte spion. Og meget mere.

 

 skyggens 1

 

 

12. Kongens ranger

Will aflagde en ed i sin tid, da han sluttede sig til Rangerkorpset. Betyder den ingenting for ham nu?
Da en meningsløs tragedie ødelægger Wills liv, bliver han sygeligt besat af tanken om at straffe de ansvarlige - også selv om det kan føre til hans afsked fra Rangerkorpset. Hans venner er bekymrede. De må finde på noget, der kan forhindre ham i at bevæge sig ned ad denne mørke sti.
Det er Halt, der finder en løsning: Will må tage sig en lærling. Den kandidat Halt har i tankerne, overrasker alle - det er et forslag, Will ikke kan afslå.
Det er hårdt arbejde at træne en oprørsk lærling. Og da en rutinemission afslører en chokerende forbryderring, må Will afgøre, hvad der er vigtigst for ham - at gennemføre sit personlige hævntogt eller redde uskyldige menneskers liv?
I det afsluttende bind af Skyggens Lærling står rigtig meget på spil. Er Will kommet på sin sidste mission for Rangerkorpset? 

 

kongens ranger

Glæd en du kender med en boggave!

Køb en eller flere bøger i serien i dag via vores samarbejdspartner

 

                             orangecdon                    

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1630
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4368
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3406
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1920
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3971

Antal Besøgende

2642340