Percy Jackson og Olymperne

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

           orangecdon                    

Percy Jackson og Olymperne

Percy Jackson og Olymperne er en bogserie på ialt 5 bøger, skrevet af Rick Riordan og udgivet af Carlsen Forlag. Bøgerne handler om halvguden Percy Jacksons mange eventyr. Forfatteren har taget væsner, guder og historier fra den græske mytologi og med succes bragt dem ind i det 21. århundrede. 

De to første bøger er filmatiseret og er udgivet på dvd/bluray.  Køb bøgerne og filmene gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden.

 

percy jackson 1

Bøger i serien:

1. Percy Jackson og Lyntyven

Tolvårige Percy Jackson er på vej til at blive smidt ud af endnu en skole. Der er et lille problem med, at han har pulveriseret sin matematiklærer. Præcis hvad der skete, kan han ikke helt forklare, men det er heller ikke første gang, at besynderlige ting sker omkring ham. Det begynder dog at give noget mere mening, da Percy efter en dramatisk flugt ender i den noget anderledes feriekoloni, Halvblodslejren.

Her møder han til sin forbløffelse væsner, der kun burde optræde i bøger om græsk mytologi, og i de højere luftlag er de gamle guder endog særdeles levende. Og vrede. Overguden Zeuz' lyn er nemlig blevet stjålet, og Percy er den hovedmistænkte.Han har nu ti dage til at bevise sin uskyld, og sammen med to venner sætter han af sted tværs over USA i jagten på tordenkilen. Men mange har interesse i at stoppe ham, og farer lurer de mest uventede steder.

Oven i det har Oraklet advaret ham om forræderi fra allernærmeste hold. Fra hans far, der har forladt ham, fra en af hans venner, eller ?? 

2. Uhyrernes hav

Percy har tilbragt et fint, men alt andet lige temmeligt begivenhedsløst år på sin skole i New York, og han glæder sig nu til sommeren, som skal tilbringes i Halvblodslejren med alle de andre halvguder. Roen og freden slutter dog noget uventet, da en helt almindelig omgang dødbold udvikler sig til  et spil på netop liv og død i kamp med et hold grimme kannibalgiganter. Aldrig så snart er denne kamp overstået, før Percys veninde, halvguden Annabeth, dukker op med foruroligende nyheder fra Halvblodslejren.

De magiske grænser, som beskytter lejren mod indtrængende, er blevet forgiftede, og hvis ikke en kur mod dette bliver fundet hurtigst muligt, vil halvgudernes eneste sikre tilholdssted blive ødelagt.

Oven i denne bekymring har Percy nok at gøre med at tænke over sine mærkeligt drømme om vennen Grover. Meget tyder på, at Grover er i fare, men vil Percy kunne regne ud, hvordan han skal komme sin ven til undsætning? 

3. Titanens forbandelse

Percy modtager et nødopkald fra sin ven Grover. Han har fundet to hidtil ukendte halvblodsbørn, men det lader til at et par af de mytologiske uhyrer også har fået øje på børnene, og Percy haster af sted for at hjælpe Grover. Men redningsaktionen går grueligt galt, og Percy må hjælpeløs se til, da et uhyre river Annabeth med ud over en klippekant og forsvinder. 

Tilbage i Halvblodslejren forbereder heltene en ny redningsaktion. For ikke alene er Annabeth forsvundet, også Artemis, jagtens gudinde, forsvandt under missionen, og det er af yderste vigtighed, at hun bliver reddet før vintersolhverv, ellers kan hele Olympen stå for fald. Percy er overbevist om, at han er selvskrevet til den nye mission, da oraklet endnu engang kommer med en tåget profeti. Percy må blive hjemme og se fem andre halvblodsbørn tage af sted. 

Men man skulle da være en dårlig helt, hvis ikke man alligevel sniger sig efter for at redde ens bedste ven!

4. Slaget i Labyrinten

Percy er begyndt på en ny skole. Igen. Og til trods for hans soleklare intention om ikke at blive smidt ud denne gang, er det bare sådan, at det at være halvgudsbarn af Poseidon har det med at tiltrække problemer og uhyrer. 

Efter ved et uheld at have sat ild til skolen må Percy stikke af til Halvblodslejren. Men heller ikke lejren er længere et sikkert helle, for alt tyder på, at den tidligere lejrdeltager Luke er meget tæt på, at kunne føre Kronos hær gennem en enorm underjordisk labyrint og direkte ind bag lejrens svækkede magiske grænser. 

For at stoppe invasionen må Percy, Annabeth, Grover og Tyson begive sig ind i labyrinten, hvis uforudsigelige gange gemmer på ondsindede overraskelser og besynderlige væsner, der endnu engang sætter halvblodsbørnenes evner på prøve på liv og død!  

5. Den sidste olymper

De fleste får gaver, når de fylder 16. Percy Jackson får en profeti, der kan redde eller ødelægge verden.

Gennem et helt år har halvblodsbørnene forberedt sig til den endelige kamp med titanerne, vel vidende, at chancerne for at vinde er skræmmende små. Kronos' hær er stærkere end nogensinde før, og med hver halvgud og gud, som den onde titan rekrutterer, vokser hans magt.

Mens olymperne kæmper for at få kontrol over monsteret Typhon, som Kronos har sendt tværs over USA med retning mod New York, påbegynder Kronos sin fremrykning mod gudernes bolig, Olympen, der nu lægger ubeskyttet hen på toppen af Empire State Building i New York. Det er op til Percy Jackson og en lille hær af unge halvguder at stoppe Tidens Herre og hans dødsensfarlige hjælpere!

PercyJacksonSea large38923490 mega

 

Persongalleri:

Percy Jackson - Hovedperson, søn af Poseidon

Grover Underwood - Satyr og Percy's vogter og bedste ven

Annabeth Chase - Datter af Athene. Percy's veninde

Sally Jackson - Percy's mor, har en forkærlighed for blå mad

Luke - Søn af Hermes

Tyson - Kyklop og Percy's halvbror

Poseidon - Havets gud. Far til Percy og Tyson

Zöe - Jæger

Bianca de Angelo - Jæger. Datter af Hades. Nico's søster.

Nico de Angelo - Søn af Hades og Bianca's bror.

Thalia - Datter af Zeus. Jæger

Chiron - Halvblodslejrens aktivitetskoordinator. Kentaur. Percy's ven og lærer

Clarisse - Datter af Ares

Medusa - Har slangehår og et blik, der forstener.

Hades - Underverdenens gud

Minotaurus - Væsen med tyrehoved og menneskekrop

Kronos - Gudernes far og dødsfjende

Ares - Krigsgud

Hermes - Gudernes budbringer

Atlas - Bærer verden på sine skuldre

Zeus - Gudernes konge

Athene - visdommens og taktikkens gudinde

Hydra - Mangehovedet uhyre

Dionysos - Vinen og ekstasens gud. Leder af Halvblodslejren

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

            orangecdon                    

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1633
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4386
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3410
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1924
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3974

Antal Besøgende

2646665