Narnia

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

           orangecdon                    

Narnia

Narnia fortællingerne (The Chronicles of Narnia) er navnet på en serie børnebøger af den engelske forfatter C. S. Lewis. Bøgerne regnes for en klassiker indenfor børnelitteratur. 

Bøgerne handler om det eventyrlige land, Narnia, med magi, talende dyr, prinser, dronninger og kampen mellem det gode og det onde. 

Den mest kendte af bøgerne er nok Løven, heksen og garderobeskabet. Bøgerne udgives af Borgens forlag. Køb dem gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden.

 

Narnia 1 Troldmandens nevø

 

De 7 bøger i serien:

1. Troldmandens nevø

Dette er historien om, hvordan der oprindelig opstod forbindelse mellem vores verden og landet Narnia.

Det hele begyndte, da onkel Andrew narrede Polly til at røre ved den magiske ring.

Polly forsvinder til en anden verden, men hendes ven Digory tager straks efter hende for at forsøge at få hende tilbage igen.

I den anden verden møder Polly og Digory heksen Jadis, som vil lægge hele vores verden for sine fødder. Men de møder også den mægtige løve Aslan

og bliver vidner til skabelsen af det fortryllede land, Narnia, hvor dyrene kan tale og hesten Jordbær pludselig får vinger.

Uddrag fra bogen: Troldmandens nevø

 

Narnia 2 løven heksen og garderobeskabet

 

2. Løven, heksen og garderobeskabet

En da finder de fore børn, Peter, Susan, Edmund og Lucy ved en tilfældighed indgangen til det fortryllede land, Narnia.

I Narnia hersker den onde heks, Jadis, og da det lykkedes hendes at tage et af børnene til fange, ser det sort ud. 

Men alle får nyt håb, da Aslan kommer til hjælp - Aslan, den mægtige løve, som skabte landet Narnia.

Uddrag fra bogen: Løven, heksen og garderobeskabet

 

Narnia 3 hesten og drengen

 

3. Hesten og drengen

Da Shasta finder ud af, at han ikke er søn af den hårde og ukærlige fisker, Arsheesh, der er villig til at sælge Shasta som slave, flygter han.

Under flugten møder han pigen, Aravis. De to kan absolut ikke lide hinanden, men da de begge rider på talende Narnia-heste, og de alle fire vil til Narnia, slår de følge. For at komme til Narnia skal de først gennem storbyen Tashbaan, hvor mange farer lurer, siden skal de gennem en stor ørken og over en bjergkæde.

Børnene bliver skilt i Tashbaan, og hver for sig får de oplysninger om et planlagt angreb på Narnia. Disse oplysninger må bringer til Narnia, inden fjenden når frem.

Uddrag fra bogen: Hesten og drengen

 

Narnia 4 prins kaspian

 

4. Prins Caspian

Det er onde tider i Narnia. Telmarinerne har erobret landet og styrer det med hård hånd. De gode gamle dage, da dyrene, dværgene og de talende træer levede i fred og harmoni, er forbi. 

Men den unge Prins Caspian ønsker de gode tider tilbage, og han samler alle gammelnarnianerne til et opgør med sin onkel Miraz, som uretmæssigt sidder på Narnias trone.

Men han behøver hjælp. Og derfor befinder Peter, Susan, Lucy og Edmund sig pludselig igen i det fortryllede land, de engang selv herskede over som konger og dronninger.

Og selvfølgelig kommer den mægtige løve Aslan også til hjælp, da det afgørende slag skal stå.

Uddrag fra bogenPrins Kaspian

 

Narnia 5 morgenvanderens rejse

 

5. Morgenvandrerens rejse

Hovedpersoner i historien er de to yngste af de fire børn fra de tidligere historier. Lucy og Edmund, samt en fætter til dem, Eustace.

Lucy og Edmund tilbringer sommeren hos deres rædselsfulde fætter Eustace. En dag finder de ved et tilfælde en indgang til det fortryllede land Narnia. De tre børn tages om bord på skibet Morgenvandreren, og sammen med kong Caspian og musen Rippitjip drager de videre for at finde de syv venner af kong Caspians far, som har været forsvundet i årevis. 

Det bliver en eventyrlig rejse, hvor de blandt andre møder en drage, en søslange, en flok usynlige mennesker og en troldmand og på den anden side af verdens ende venter den mægtige løve Aslan.  

Uddrag fra bogen: Morgenvanderens rejse

 

Narnia 6 Sølvstolen

 

6. Sølvstolen

Jill og Eustace ønsker sig væk fra den forfærdelige forsøgsskole, hvor kammeraterne driller. Og ders ønske g¨r i opfyldelse, for løven Aslan kalder dem til det fortryllede land, Narnia.

Sammen med den tungsindige marskmule, Muddermukke, får børnene til opgave at finde den forsvundne prins Rilian, som er den eneste arving til Narnia's trone. Det bliver en farefuld rejse, som blandt andet fører dem til de menneskeædende kæmpers borg og til et land langt under jorden, før de kan udføre Aslans instrukser.

Uddrag fra bogen: Sølvstolen

 

Narnia 7 det sidste slag

 

7. Det sidste slag

Den listige abe, Finte, har taget magten i det fortryllede land, Narnia. Alle dyrene er bange for ham og hans forbundsfæller, de onde calomenere.

Jill og Eustace kommer fra vores verden, og sammen med Kong Tirian prøver de at komme de nye herskere til livs. Det ender i et stort og voldsomt slag, hvor de gode og onde kræfter kæmper mod det døende Narnias skæbne.

Og da den magiske løve, Aslan, efter slaget kalder sejrherrene til sig, begynder sære og vidunderlige ting at ske.

 

Narnia fortællingerne er filmatiseret flere gange, både som spillefilm og tv-serie. De fleste fåes på dvd, dog ikke alle med dansk tale. 

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

            orangecdon                    

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1630
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4368
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3406
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1920
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3971

Antal Besøgende

2642268