Heksejægeren

Glæd en du kender med en boggave!

Køb en eller flere bøger i serien i dag via vores samarbejdspartner

 

                           orangecdon                    

Heksejægeren

Heksejægeren (Wardstenen) er en fantasy serie for de 11-15 årige, skrevet af Joseph Delaney. Bøgerne udgives af forlaget Carlsen. Køb dem gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden.

 

Bøger i serien:

1. Heksejægerens lærling

Thomas Ward er syvende søn af den syvende søn og er derfor udvalgt til at blive lærling hos heksejægeren. Han narres til at frigøre den ondeste heks af alle og må nu kæmpe for at redde et nyfødt barn

 

heksejægerens lærling

 

2. Heksejægerens forbandelse

Heksejægeren og hans lærling, Thomas Ward, må med livet som indsats gå i kamp mod det blodtørstige uhyre Varen, der slipper fri af sit århundredlange fangenskab i Priestowns katakomber

3. Heksejægerens hemmelighed

Vinteren står så småt for døren, da Heksejægeren en dag får uventet besøg. Den fremmede er højst uvelkommen, og Tom forstår ikke, hvorfor besøget i den grad generer hans mester. Men snart efter bekendtgør Heksejægeren, at det er på tide at forlade Chipeden og drage op til hans vinterresidens i Anglezarke, et dystert hus med kælderen fuld af hekse og skræmmevæsener.
Tom finder snart ud af, at den mystiske fremmede har et alvorligt horn i siden på hans mester, der går mange år tilbage.

Er Heksejægerens fortid omsider ved at indhente ham? Og hvor stor en fare vil Tom befinde sig i, når de hemmeligheder, hans mester har forsøgt at skjule, kommer for en dag?

 

heksejægerens kamp

 

4. Heksejægerens kamp

Alt for længe har heksejægeren udskudt sin tur til Pendle, selvom han ved, at tingene er ved at blive kritiske. Men nu ser det værre ud end nogensinde, og heksejægeren må tage kampen op mod den voksende trussel. Et mørke er ved at samles, og truslen fra mørkets side er større end nogensinde før. Hekseklanerne forsøger at samles så de kan tilkalde ondskaben selv, djævlen, og hvis først han sætter en fod på jorden, kan han igen regere verden som han gjorde det engang. Men det store spørgsmål er, om de kan nå at forhindre katastrofen, eller om det allerede er for sent.

Samtidig sker der det, at Toms familie bortføres af heksene, og sammen med dem, de tre kister som hans mor havde efterladt ham. Hvad der er i dem aner han ikke, og det gør heksene for den sags skyld heller ikke, men ét ved de alle, der er noget yderst værdifuldt i kisterne, noget, som vil gøre kisternes ejer meget magtfuld.

Kun Tom har nøglerne til kisterne og han finder snart ud af, at de ikke kan tages fra ham med magt, men skal gives frivilligt – noget som han ingen intentioner har om at gøre, før han pludselig må vælge mellem sin familie eller kisterne.

Nu må han finde ud af om hans samvittighed kan klare, at hans pligt for Herredet kommer i første række. For hvad det end er der er i kisterne, så må det ikke falde i de forkerte hænder, selv ikke hvis det betyder, at hans familie må lide og dø for at forhindre det.

5. Heksejægerens fejltagelse

Heksejægerens fejltagelse foregår ligeledes i Herredet, men denne gang længere nordpå - i nærheden af lake District. Byerne Coniston, Cartmel, Lancaster og bugten findes. Men som altid er omgivelserne tilpasset til historien. Vandmøllen med den hekseplagede marsk omkring er opdigtet. Jospeh Delaney bor i Lancashire, midt i skræmmevæsenernes territorium. I hans landsby har de sågar deres eget skræmmevæsen, som nu er begravet under et hus, der ligger i nærheden af kirken.

6. Heksejægerens offer

Heksejægerens offer tager endnu en gang sin begyndelse i Heksejægerens hus i Chipenden. Men Tom og hans ledsager sejler snart ud fra Sunderland Point, en gammel havneundsejlning i Lancashire, og begynder en lang og farefuld rejse til Grækenland. De græske områder, der beskrives i bogen, findes til en vis grad i virkeligheden, og deres navne kan alle findes på et kort. Meteora, hvor munkene har bygget deres kloster på toppen af stejle fristående klipper, er (ifølge forfatteren) et at de meste spektakulære steder i Grækenland.

 

heksejægerens offer

 

7. Heksejægerens mareridt

Tingene er ved at ændre sig. Heksejægerens værdifulde bibliotek er brændt ned til grunden. Ærkerivalen er undsluppet fra sine bindinger. Og for første gang ser Tom sin mester fejle, ikke kuin én gang, men to gange.

Det er mørke dage, men nætterne er endnu mørkere. Heksejægeren jages i sine natlige mareridt af forvarsler om, at Lizzie bliver almægtig, og nu ser hans frygt ud til at blive til virkelighed.

Imens er Tom og Alice gidsler i blodig grusomhed, resultatet af en mørk og magisk pagt med fjenden.

Her er stof til mareridt. Lever Heksejægeren også i morgen? Er hans lærling parat til at gå alene mod mørket?

8. Heksejægerens skæbne

Heksejægeren, Tom og Alice, der stadig er på flugt fra krigen i Herredet, er rejst til Irland. Her må Tom tage kampen op med en gruppe onde magere, som i deres bestræbelser på at forøge deres mørke kræfter desperat forsøger at komme både Heksejægeren og hans lærling til livs.

Uddrag fra bogen: Heksejægerens skæbne

 

9. Heksejægeren - jeg er Grimalkin

Grimalkin har gjort det til sin vigtigstge opgave at dræbe Djævlen. Han er på flugt med Djævlens afhuggede hoved, men djævlen lader ham ikke løbe alt for langt væk med hovedet. Lykkedes det Tom at finde en måde at dræbe det på?

 

 

heksejægeren

 

10. Heksejægerens blod

Heksejæger-lærlingen Tom er på jagt efter det tredje magiske sværd, som han skal bruge, når han skal dræbe Djævelen. Han drager ud på en farlig færd for at finde sværdet sammen med sin hekseveninde, Alice. Men det er blevet pålagt Tom at ofre Alice, når sværdet er fundet. Hvad gør Tom nu?

 

heksejægeren 10

 

11. Slithers tale

Langt uden for Herredets grænser, så langt borte, at heksejægernes beskyttelse ikke rækker, har væsnet Slither frit spil over for mennesker, og han mæsker sig i deres blod, mens de sover. Da en bonde dør, tilbyder han Slither en handel: hvis Slither vil føre bondens to yngste døtre i sikkerhed hos familie, kan han få den ældste datter, Nessa, og gøre med hende, som han vil. Slithers løfte sender ham og Nessa ud på en farlig rejse, hvor fjender lurer overalt. Fjender, der også tæller den skræmmende heksesnigmorder, Grimalkin …

 

Heksejægeren 11 Slithers tale

12. Alice

”Da jeg var ung, skete der mange mørke ting, som jeg ikke engang har fortalt min kæreste ven, Tom Ward, om. Mørke og skræmmende ting, som jeg håbede, at jeg havde lagt bag mig for altid …”

Gennem de sidste mange år har Alice bekæmpet ondskaben side om side med Heksejægeren og hans lærling, Thomas Ward. Men nu er hun alene – i mørkets verden. Og de væsener, som hun har hjulpet med at forvise dertil, har mulighed for at tage en grusom hævn. Alice må finde det sidste våben, som skal bruges til at tilintetgøre Djævelen. Hvis hun fejler, vil verden falde hen i kaos og mørke. Hvis hun derimod klarer det, kan hun selv se frem til døden for hånden af sin kæreste ven. Men kan hun på rejsen forhindre sin egen mørke magi i at tage magten over hende og kræve hende som Djævelens datter?

Det næstsidste bind i Wardstenen-serien følger Alice til det mest rædselsvækkende af alle steder.

 

heksejægeren alice

Billeder: Copyright forlaget Carlsen

 

 

Glæd en du kender med en boggave!

Køb en eller flere bøger i serien i dag via vores samarbejdspartner

 

                             orangecdon                    

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1634
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4393
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3411
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1925
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3975

Antal Besøgende

2648268