Hemmelighedernes kammer

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

           orangecdon                    

Hemmelighedernes kammer

2. bog i serien. Udkom i 1998 på Forlaget Gyldendal. Bogen kan købes i den lokale boghandel eller på nettet. Harry Potter og hemmelighedernes kammer er filmatiseret. Filmen er udkommet både på dvd og blu ray. Køb bøger, film og meget mere fra Harry Potter universet gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden.

 

hp 2

Fra bogens bagside:

"...... Der var helt stille, da han afsluttede historien om Hemmelighedernes Kammer, men det var ikke den sædvanlige søvndrukne stilhed. Tværtimod var det en usikker, åndeløs tavshed, der herskede blandt eleverne; de stirrede op på professor Binns og ventede på, at han skulle sige noget mere. Professor Binns så mildt irriteret ud. 'Men det hele er noget notorisk nonsens og intet andet', sagde han. 'Naturlig er skolen blevet gennemsøgt for beviser mange, mange gange. De dygtigste troldmænd og hekse har forgæves ledt efter noget, der kan indikere, at et sådant kammer eksisterer. Og det gør det ikke, kan jeg forsikre jer. Den legende har kun til formål at skræmme de godtroende.'"

Resume:

Husalfen Dobby får Harry Potter i store vanskeligheder hos sin onkel og tante, der ender med at spærre Harry inde på hans værelse. Han bliver befriet af sin ven, Ron Weasley og dennes to brødre, tvillingerne Fred og George i en flyvende bil. Resten af ferie tilbringer Harry til sin store fornøjelse hos Ron's familie i Vindelhuset. Da Harry og Rob bliver forhindret i at komme ned på perron 9 3/4 og derved komme med toget til Hogwarts, tager de den flyvende bil i stedet. De bliver desværre set af mugglere (ikke-magikere), og da de ankommer til skolen, bliver de begge idømt eftersidning. Under udførelsen af sin straf hører Harry pludselig en uhyggelig hvisken om drab og overfald, men ingen andre kan høre stemmen. Harry, Ron og Hermione er pludselig midt i en gådefuld sag om et hemmeligt kammer, en gammel legende og mystiske overfald på elever, der efterlades forstenede.

Harry finder en gammel dagbog, der viser sig at have tilhørt Romeo G. Detlev Jr. (Lord Voldemort som teenager, inden han ændrede sit navn). Dagbogen har den egenskab, at den skriver tilbage og kan endda tage læseren med tilbage i erindringerne gemt i bogen. Dagbogen bliver stjålet fra Harry's natbord at Ginny Weasley, Ron's lillesøster, der tidligere har brugt dagbogen og fortalt den alt om sin hemmelige kærlighed til Harry Potter. Det er Voldemort, der gennem dagbogen har fået Ginny til at beordre en basilisk (en gigantisk slange) til at angibe eleverne. Hermione bliver forstenet af basilisken og Harry og Ron må opklare sagen uden hende. Ginny ender selv i Hemmelighedernes kammer, hvor Voldemort fra dagbogen langsomt dræner hende for livskraft, så hans teenage-jeg kan genvinde sin menneskelige form. Harry og Ron finder indgangen til Hemmelighedernes kammer og tager derned for at befri Ginny. Et stenskred forhindrer Ron i at fortsætte, men Harry når frem til kammeret og står igen ansigt til ansigt med Voldemort. For at redde Ginny og sig selv må Harry kæmpe mod basilisken, der styres af Voldemort. Hårdt såret lykkedes det til sidst Harry at dræbe slangen og jage en af dens gifttænder i dagbogen, hvilket slår den næsten gendannede kopi af teenageren Voldemort ihjel og giver Ginny livet tilbage. De forlader kammeret og efter at have forklaret professor Dumbledore sagens sammenhæng, kan de tage til sygeafsnittet, hvor de forstenede elever er blevet bragt tilbage til deres normale tilstand og de tre venner genforenes.

hp 2-2 

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

            orangecdon                    

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1633
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4386
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3410
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1924
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3974

Antal Besøgende

2646629