Halvblodsprinsen

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

           orangecdon                    

Halvblodsprinsen

Bogen er nr. 6 i serien om Harry Potter. Den udkom første gang i 2006 på Forlaget Gyldendal. Bogen kan købes i den lokale boghandel og på nettet. Harry Potter og Halvblodsprinsen er filmatiseret. Filmen er udkommet både på dvd og blu ray. Køb bøger, film og meget mere fra Harry Potter universet gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden.

 

hp 6

 

Fra bogens bagside:

"Harry har tilbragt de første uger af sommerferien hos familien Dursley med at ligge på sin seng og stirre op i loftet. Han sørger over sin dræbte gudfar Sirius, mens han genoplever det grufulde opgør med Dødsgardisterne i Ministeriet for Magi og den sindsoprivende duel mellem Dumbledore og Lord Voldemort.

Nu sidder han ved vinduet og venter på Dumbledore, der har meldt sin ankomst pr. uglepost. Harry glæder sig til at slippe væk fra Ligustervænget. Måske fordi han ikke ved, hvad der venter ham."

 

Resume:

Harry, Ron og Hermione er glade for at være tilbage på Hogwarts. De har fået en ny lærer i Eleksirer, professor Schnobbevom. Han har overtaget faget, da Harry's absolut værste lærer, professor Snape, har overtaget Forsvar mod mørkets kræfter. Harry får ekstratimer hos professor Dumbledore, hvor de ved at kigge i gemte, oplagrede erindringer følger Voldemort fra barnsben og til han bliver den frygtede troldmand, han er. De finder ud af, at Voldemort har været i stand til at splitte sin sjæl i 7 dele og gemme delene i såkaldte Horcruxer, hvilket gør ham udødelig til alle horcruxerne er ødelagt. Dumbledore har fundet og ødelagt en af horcruxerne, og Harry selv havde ødelagt en anden i sit andet skoleår, nemlig den dagbog, der havde tilhørt Voldemort som teenager. Samtidig er Harry blevet forelsket i Ginny Weasley, men da hun allerede har en kæreste, er vejen til kærligheden ikke let for Harry. At han samtidig tit og ofte får eftersidninger i professor Snape's timer, hjælper ikke på sagen. En aften tager Dumbledore Harry med på jagt efter en af Voldemort's horcruxer, som han mener befinder sig i en grotte ved havet. For at få fat i horcruxen må Dumbledore drikke en forhekset væske og kun i sidste øjeblik får Harry reddet sig selv og den stærkt svækkede Dumbledore ud af grotten og tilbage til Hogwarts. 

Her venter der en slem overraskelse. Draco Malfoy, vis far er dødsgardist, har af Voldemort fået til opgave at dræbe Dumbledore, og denne aften er det endelig lykkedes ham at skabe en vej ind i slottet for sine med-dødsgardister. Dumbledore når lige at få sendt Harry afsted efter professor Snape, så denne kan hjælpe med en modgift til den væske Dumbledore har drukket i grotten, da Draco dukker op med en flod dødsgardister. Harry får fat i Snape og får tilkaldt hjælp fra de andre medlemmer af Fønixordenen. Kampen bølger frem og tilbage mellem Fønixordenen og Dødsgardisterne, men Snape når frem til Dumbledore og Draco. Harry er kun få øjeblikke efter Snape og ser til sin rædsel, at denne dræber Dumbledore. Snape, Draco og de andre Dødsgardister flygter herefter fra slottet og i sikkerhed hos Voldemort. Efter Dumbledore's begravelse fortæller Harry Ron og Hermione, at Dumbledore før sin død gav ham til opgave at finde de sidste horcruxer og ødelægge dem. 

hp 6-6

 

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

            orangecdon                    

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1630
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4368
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3406
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1920
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3971

Antal Besøgende

2642290