Fønixordenen

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

           orangecdon                    

Fønixordenen

Bogen er nr. 5 i serien om Harry Potter. Den udkom første gang i 2004 på Forlaget Gyldendal. Bogen kan købes i den lokale boghandel eller på nettet. Harry Potter og Fønixordenen er filmatiseret. Filmen er udkommet både på dvd og blu ray. Køb bøger, film og meget mere fra Harry Potter universet gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden.

 

hp 5

Fra bogens bagside:

"Dumbledore sænkede hænderne og kiggede undersøgende på Harry gennem sine halvmåneformede brilleglas. 'Det er på tide,' sagde han,'at jeg fortæller dig, hvad jeg skulle have fortalt dig for fem år siden, Harry. Vær sød at sætte dig ned. Jeg vil fortælle dig det hele.'"

 

Resume:

Da Harry, Ron og Hermione vender tilbage til Hogwarts på deres femte år, er intet, som det plejer at være. Ministeriet for Magi nægter at tro på Harry og Dumbledore's forsikringer om, at Voldemort er vendt tilbage. Ministeriet har brugt sommeren på at modarbejde Harry's forklaring, og flere af Harry's skolekammerater har svært ved at tro på Harry. Da Ministeriet også har sendt en repræsentant, Dolores Nidkjær til Hogwarts, for at fortsætte Ministeriets arbejde og med alle midler lukke munden på Harry, kommer til det konfrontationer, både med studenter og lærer. Harry er samtidig plaget af en mystisk forbindelse med Voldemort, hvor han kan se ind i Voldemort's tanker. Forbindelsen går begge veje, hvorfor professor Dumbledore er bekymret for at Voldemort skal plante tanker i Harry's bevidsthed, der ikke er virkelige. Af den grund får Harry ekstralektioner af Severus Snape, så han kan modstå disse indgreb i sin bevidsthed. Harry, Ron og Hermione beslutter at kæmpe mod Ministeriet for Magi og Dolores Nidkjær og danner i al hemmelighed Dumbledore's Arme (DA), hvor de elever, der vil lære virkelig forsvar mod mørkets kræfter (og ikke bare læse om det) kan melde sig. DA bliver en stor succes til trods for at medlemmerne jages af Nidkjær og hende Inkvisitationspatrulje. DA bliver i sidste ende forrådt af et af medlemmerne. Professor Dumbledore påtager sig ansvaret for dannelsen af DA. Ministeriet vil have ham sendt til troldmandsfængslet Azkaban, hvorfor han flygter fra skolen. Alle medlemmerne af DA idømmes eftersidninger. 

Under årets afsluttende eksamen sætter tvillingerne Fred og George Weasley fut i en masse af deres hjemmelavede fyrværkeri og under brag, hvin og bifald fra eleverne, forlader de skolen på deres koste. Under dette får Harry pludselig et syn af Voldemort, der torturerer Sirius for at få oplysninger om en profeti. Harry, Ron, Hermione, Ginny, Neville og Luna stikker af fra Hogwarts og tager til Ministeriet for Magi og Mysteriedepardementet. Her finder de en profeti om Harry og Voldemort - men ingen Sirius. Det er en fælde lagt af Voldemort og Dødsgardisterne. Næppe har Harry taget profetien, før det kommer til kamp mellem eleverne og Dødsgardisterne. Kampen bevæger sig fra Mysteriedepardementet til Dødens Sal, hvor dødsgardisterne får overtaget. Netop som det ser sortest ud for Harry og vennerne, kommer nogle af de voksne medlemmer af Fønixordenen til hjælp. Kampen bølger igen frem og tilbage, men det ender med at profetien knuses og Sirius bliver drægt af Bellatrix Lestrange. I raseri forfølger Harry Bellatrix til ministeriets forhal, hvor selveste Voldemort venter ham. Dumbledore kommer Harry til hjælp og kæmper mod Voldemort. Men Voldemort besætter Harry's sind og de to kæmper nu i Harry's indre. Harry får til sidst overtaget og Voldemort tager flugten for øjnene af den netop ankomne minister for magi og dennes følge. 

hp 5-5

 

 

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

            orangecdon                    

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1633
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4377
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3409
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1924
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3974

Antal Besøgende

2645118