Fangen fra Azkaban

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

           orangecdon                    

Fangen fra Azkaban

Bogen er den 3. bog i serien om Harry Potter og udgivet første gang i 2001 på Forlaget Gyldendal. Bogen kan købes i den lokale boghandel eller på nettet. Harry Potter og fangen fra Azkaban er filmatiseret. Filmen er udkommet både på dvd og blu ray. Køb bøger, film og meget mere fra Harry Potter universet gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden.

 

hp 3

Fra bogens bagside:

"Harry kunne mærke, hvordan hans egen ånde næsten blev stikkende i halsen. Kulden omklamrede ham og trængte dybere ind end blot til huden. Den trængte ned i hans bryst og videre ind i hans inderste hjertekammer.....

...Og fjernt, meget fjernt kunne hørte han nogen skrige. Det var forfærdelige, angstfulde skrig - han ville gerne hjælpe, hvem det så end var, der skreg, og han prøvede at bevæge armene, men kunne ikke - en tyk, hvid tåge hvirvlede omkring ham, inden i ham ....."

 

Resume:

Harry Potter holder som vanligt sommerferie på Ligustervænget og her kommer han i raseri til at puste sin onkels søster på til en luftballon og forlader i hast sin onkel og tantes hus. Samtidig er den farlige straffefange Sirius Black flygtet fra det berygtede troldmandsfængsel Azkaban og det menes, at han er på vej mod Hogwarts og Harry. For at beskytte eleverne på skolen har Ministeriet for Magi posteret dementorer (sjælesugende væsner) fra Azkaban rundt omkring skolen på jagt efter Sirius Black. Harry, Ron og Hermione for endnu et begivenhedsrigt år på Hogwarts. De skal blandt andet lære om hipogriffer og får en ny lærer i faget Forsvar mod mørkets kræfter, Remus Lupus. Det viser sig, at Lupus kendte Harry's forældre og også den eftersøgte Sirius Black. På en udflugt til den nærliggende troldmandslandsby finder Harry ud af, at hans far og Sirius Black var bedste venner på skolen, at Sirius er Harry's gudfar og at det var Sirius, der angav Harry's forældre til Voldemort og forårsagede deres død. Under en jagt på Ron's bortløbne rotte, Scabbers, bliver Ron overfaldet af Sirius Black, der er forvandlet til en stor sort hund og Ron bliver slæbt med til Det Hylende Hus - det mest hjemsøgte hus i hele England. Harry og Hermione - og kort efter Lupus - følger efter og her erfarer de, at det ikke var Sirius, der forrådte Harry's forældre til Voldemort, men forældrenes fjerde skolekammerat, Peter Pettigrew (Ormehale). Pettigrew har siden den skæbnefulde aften levet forklædt som rotten Scabbers hos familien Weasley. Sirius var ikke brudt ud af Azkaban for at sætte efter Harry, men var kommet til Hogwarts for at hævne sine døde venner og slå den ansvarlige Pettigrew ihjel. Harry får talt sin fars gamle venner, Sirius og Lupus fra at dræbe Pettigrew, istedet skal han overdrages til de frygtelige dementorer. På vej tilbage til skolen lykkedes det dog Pettigrew at flygte og Sirius må endnu engang flygte, da Pettigrew var den eneste, der kunne bevise Sirius' uskyld. 

hp 3-3

 Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

            orangecdon                    

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1674
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4478
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3464
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1960
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
4029

Antal Besøgende

2690636