Dødsregalierne

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

           orangecdon                    

Dødsregalierne

Bogen er nr. 7 og dermed den sidste i serien om Harry Potter. Bogen udkom første gang i 2008 på Forlaget Gyldendal og kan købes i den lokale boghandel eller på nettet. Harry Potter og dødsregalierne er filmatiseret. Filmen er udkommet både på dvd og blu ray. Køb bøger, film og meget mere fra Harry Potter universet gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden.

 

hp 7

Fra bogens bagside:

"Harry er blevet pålagt en dyster, farlig og tilsyneladende umulig opgave: Han skal finde og ødelægge Voldemorts tilbageværende Horcruxer. Sammen med Ron og Hermione bigiver han sig ud på den håbløse jagt. Ingen af de tre har nogen anelse om, hvor de skal lede. Og de har ikke meget tid, for Voldemort leder også - efter Harry."

 

Resume:

Under et bryllup i Weasley-familien bliver gæsterne pludselig overfaldet af dødsgardister og alle må flygte for livet. Harry, Ron og Hermione ender i Grumsted Plads, som nu efter Sirius' død tilhører Harry. Fra den gamle husalf, Kræ finder de ud af, at Regulus Black (Sirius' bror), der engang havde været dødsgardist, havde forbyttet Voldemort's medaljon i grotten til den kopi Harry og Dumbledore havde fundet. Desværre er medaljonen nu kommet i Dolores Nidkjær's besiddelse, så Harry, Ron og Hermione er nødt til at bryde ind i selve Ministeriet for Magi, som nu er under Voldemort's kontrol. Det lykkedes dem med nød og næppe at stjæle medaljonen. De begiver sig så på jagt efter de resterende horcruxer (dele af Voldemort's sjæl gemt i objekter). Undervejs hører de om Dødsregalierne, som er 3 objekter, der tilsammen gør ejeren uovervindelig; en usynlighedskappe, en sten der kan bringe de døde tilbage og den mægtigste tryllestav i verden. Netop denne tryllestav er Voldemort på jagt efter, da hans egen stav ikke slår til overfor Harry's.

Harry ikke har nogen bestemt plan for, hvordan og hvor de skal finde horcruxerne. Dette og den konstante rejsen, mangel på mad og succes går Ron på nerverne, kommer det til et opgør mellem de to venner, og Ron forlader Harry og Hermione. Nedtrykte fortsætter Harry og Hermione deres søgen efter horcruxer, og det bringer dem blandt andet til Harry's fødeby, Godrich's Hollow, hvor de kun med nød og næppe undgår at blive fanget af Voldemort. De finder sammen med Ron igen, men kort efter bliver de alle tre taget til fange og bragt til familien Malfoy's gods. Hermione har i sidste sekund nået at forhekse Harry, så hans ansigt er svulmet helt op og næsten uigenkendeligt. Familien Malfoy er ikke sikre på, at det virkelig er Harry, så de torturerer Hermione for at få at vide, hvem det er de har fanget. Husalfen Dobby dukker op og redder dem alle i sikkerhed, men dør selv under redningsaktionen. De tre venner finder ud af, at en horcrux befinder sig i Bellatrix Lestrange's boks i troldmandsbanken Gringotts. Sammen med en af nisserne fra banken, der også blev reddet ud af familien Malfoy's hus, lykkedes det dem at bryde ind i boksen, men nissen forråder dem og de må flygte på en drage, nisserne har holdt fanget i bankens dyb.

Den sidste horcrux viser sig at være på Hogwarts, og de tre venner når lige ind på slottet, inden Voldemort og hans dødsgardister ankommer til slottets porte. Alt mens Harry, Ron og Hermione leder efter horcruxen, bølger kampen frem og tilbage i og udenfor skolen. Det lykkedes dem at finde og tilintetgøre horcruxen. De mangler så bare 'en foruden Voldemort's store slange, Nagini. Under jagten på Nagini kommer Harry endnu engang til Det Hylende Hus. Her overværer han Voldemort dræbe sin trofaste dødsgardist, Severus Snape for en tryllestavs skyld. Voldemort forlader huset og efterlader den dødeligt sårede Snape. Harry kommer frem fra sit skjul og den døende Snape beder Harry se nogle opsamlede erindringer, der siver ud fra den døende Snape. Her ser Harry, at Snape siden han var helt ung dreng har været forelsket i Harry's mor, en kærlighed, der aldrig er ophørt. Da Voldemort slog Harry's mor ihjel, gik Snape fra at være dødsgardist til at være loyal overfor Dumbledore og med risiko for sit eget liv spionere mod Voldemort.

Imens kæmpes der frem og tilbage mellem Hogwarts elever, lærer og medlemmerne af Fønixordenen på den ene side og Voldemort, Dødsgardisterne og deres allierede på den anden side. Der er sårede og døde på begge sider. Voldemort giver Harry en time til at overgive sig i, ellers vil alle hans venner blive dræbt. Harry går den sikre død i møde. Voldemort håner ham og kaster dødsforbandelsen over ham. Men hvad Voldemort ikke har regnet ud og hvad Harry selv er blevet klar over er, at Harry er den syvende horcrux, som Voldemort lavede den dag han dræbte Harry's forældre og forsøgte at dræbe Harry. Dødsforbandelsen slår kopien af Voldemort ihjel og Harry er uskadt, men lader som om han er død. I triumf bærer Voldemort og Dødsgardisterne Harry til Hogwarts porte. Harry's venner er forfærdede ved synet af den tilsyneladende døde Harry, men vil stadig ikke overgive sig og i forvirringen lykkedes det Neville at slå Nagini - og dermed den allersidste horcrux - ihjel. Så går Harry til angreb på den forbløffede Voldemort. De andre fra Hogwarts neutraliserer eller dræber de resterende Dødsgardister og til sidst er det kun Harry og Voldemort, der stadig kæmper. Det lykkedes til slut Harry at vinde over Voldemort, da dennes dræberforbandelse ryger tilbage og rammer ham selv.

10 år senere sender Harry og hans kone, Ginny, deres to sønner afsted til Hogwarts. Der er fred i troldmandsverdenen.

 

 

hp 7-7

 

 

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

            orangecdon                    

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1627
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4362
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3402
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1919
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3969

Antal Besøgende

2639851