De vises sten

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

           orangecdon                    

De vises sten

1. bog i serien. Udkom i 1997 på Forlaget Gyldendal og kan købes i den lokale boghandel eller på nettet. Harry Potter og de vises sten er filmatiseret. Filmen er udkommet både på dvd og blu ray. Køb bøger, film og meget mere fra Harry Potter universet gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden. 

 

hp 1

Fra bogens bagside:

"En brise strøg gennem de nydeligt trimmede hække på Ligustervænget, som lå stille og velordnet under den kulsorte himmel; det sidste sted i verden, man ville forvente, at fantastiske ting skulle finde sted .... i dette øjeblik samledes folk i hemmelighed over hele landet for med dæmpede stemmer at udbringe Harry Potters skål; 'lad os tømme vores glas til ære for Harry Potter - drengen, der ikke kunne slås ihjel!"

Resume:

Harry Potters forældre døde, da Harry var helt lille, hvorfor han har tilbragt sine første 10 år hos sin tyranniske onkel og tante og deres møgforkælede søn, Dudley, hvis yndlingshobby der er at jage og banke Harry. Familien Dursley er altid efter Harry, og får ham til at gøre alle de sure pligter i huset. Han har til at begynde med ikke engang sit eget værelse, men bor i pultekammeret under trappen. Men på sin 11 års fødselsdag får Harry overbragt et brev fra Hogwarts skole for heksekunster og troldmandsskab af skolens nøgleforvalter, halvkæmpen Hagrid. Hagrid fortæller Harry, at han ikke er nogen almindelig dreng, men en troldmand - og endda berømt i troldmandskredse for at være den eneste, der har overlevet et angreb fra den onde troldmand, Voldemort og fået denne til at forsvinde. På skolen får Harry for første gang i sit liv rigtige venner, Ron Weasley og Hermione Granger. Men han får også fjender - udover Voldemort - nemlig Draco Malfoy, søn af en af Voldemort gamle tilhængere, der nu holder lav profil. Fra Hagrid erfarer Harry sandheden om sine forældres død og får at vide, at Voldemort ikke er helt død og besejret, men lurer et sted på sin chance. Voldemort har en allieret på skolen, som er ude efter De vises sten, som giver ejeren evigt liv. Harry, Ron og Hermione efterforsker sagen. De følger efter tyven forbi en kæmpemæssig trehovedet hund, forcerer en kvælende plante, spiller med i et kæmpe spil troldmandsskak, hvor Ron bliver skadet. Hermione tilkalder hjælp, mens Harry til slut står ansigt til ansigt med Voldemort og hans alierede på skolen. Det lykkedes for Harry at redde de vises sten og Voldemort må endnu engang tage flugten. Da skoleåret slutter, drager Harry tilbage til sin onkel og tante's hus for at tilbringe sommeren der.

 

Harry Potter og de vises sten illustreret

Harry Potter og de vises sten

Denne gang i illustreret udgave med billeder af Jim Kay.

 

 

 

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

            orangecdon                    

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1633
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4377
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3409
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1924
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3974

Antal Besøgende

2645187