Funkelborg serien

Glæd en du kender med en boggave!

Køb en eller flere bøger i serien i dag via vores samarbejdspartner

 

                           orangecdon                    

Funkelborg serien

 

Funkelborg serien er en fantasy serie for børn i alderen 10 år og opefter, skrevet af Jessica Day George. Serien handler om prinsessen Celia og det magiske slot, Funkelborg. Serien udgives af forlaget Alvilda. Køb bøgerne i dag gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden.

Bøger i serien:

1. Tirsdage på slottet

En ny trappe, en hemmelig gang … hvad mon slottet finder på næste tirsdag?
Hver uge udvikler Funkelborg Slot nye rum, laver hemmelige gange og opfinder nye fløje – helt af sig selv! Ingen ved hvorfor eller hvordan, og kun prinsesse Celia tager sig tid til at optegne de mange kringelkroge.
Da hendes forældre pludselig bliver overfaldet af banditter og erklæret døde, ankommer den mistænkelige prins Khel fra det tilstødende kongerige for at “rådgive” Celia og hendes søskende. Der begynder at ske sære ting på slottet, og selv Funkelborg fornemmer, at der er fare på færde – fare, som vil kunne ødelægge hele kongeriget.
Kun Celia er i stand til at beskytte sin familie og sit hjem, men kan hun nå det, før det er for sent?

 

tirsdage på slottet

 

2. Onsdage i tårnet

Onsdagene på Funkelborg Slot er helt almindelige og lidt kedsommelig dage. Der vokser ingen nye gange eller ekstra tårne frem – der sker i det hele taget ingenting. I hvert fald ifølge Celia, som kender slottet bedre end nogen anden.
Derfor bliver Celia overrasket, da hun en onsdag opdager et nyt tårn med et rum, hvori der ligger et gigantisk orange æg. Slottet fortæller Celia, at hun skal tage sig af ægget og det væsen, det gemmer på – men også, at hun skal holde det hemmeligt for sin familie.
Det viser sig at blive en meget vanskelig opgave, ikke mindst da troldmanden Arkas ankommer uanmeldt til slottet. Celia får mistanke om, at han, ægget og selve mysteriet om slottets hemmelighedsfulde fortid hænger nøje sammen. Men hvordan? Hvad er det, slottet forsøger at fortælle Celia?

 

onsdage i tårnet

 

3. Torsdage i ruinerne 

Det magiske slot Funkelborg har opført sig besynderligt på det sidste.
Derfor kommer det ikke som en overraskelse, da et af slottets tårne transporterer Celia og hendes søskende til et ukendt land – en verden fuld af vilde griffer, dunkle skove og slotsruiner.
Børnene begiver sig – sammen med giffen Rufus – ud på en farefuld færd for at finde ud af, hvor de befinder sig, hvad der er blevet af deres elskede slot og ikke mindst for at finde den forsvundne del af slottets øje. Her støder de på to troldmænd og et fortabt folk, som gennem århundreder har ligget i strid med hinanden om Funkelborg – og som viser sig at være slottets første beboere. Hvorfor har slottet sendt Celia og hendes søskende hertil, og vil de nogensinde komme hjem igen? 

 

torsdage i ruinerne

 

Billeder: copyright forlaget Alvilda

Glæd en du kender med en boggave!

Køb en eller flere bøger i serien i dag via vores samarbejdspartner

 

                             orangecdon                    

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1633
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4380
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3410
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1924
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3974

Antal Besøgende

2645756