Den sorte safir

Glæd en du kender med en boggave!

Køb en eller flere bøger i serien i dag via vores samarbejdspartner

 

                           orangecdon                    

Den sorte safir

Den sorte safir er en serie på 6 bøger, skrevet af forfatterinden Cecilie Eken. Bøgerne udgives af Carlsens forlag. Køb dem gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden.  

Handlingen kort:

Aramid og Sif er sammen på jagt efter Den sorte safir - den største skat i hele sultanens rige. Men det er ikke kun gådefulde spor og farlige røverbander, som Aramid skal takle. En dreng fra det rolige oasefolk er nemlig ikke vant til de tricks, som en uforudsigelig ørkenpige kan finde på.

Se en anmeldelse af bogen på Børnelegs Blog

 

den sorte safir 

Bøger i serien:

Den sorte safir 1: Ørkenpigen

Min kære læser. 

Du skal ikke tro et ord af det, jeg fortæller her. Som Sif ville sige: "Oase-folk kan forgylde en kamellort". Men derfor må du godt læse videre. Jeg tror, du vil kunne lide historien om Sif og mig og vores jagt på Den sorte safir, den største skat i hele Sultanens mægtige rige. 

Drengen Aramiel fra den rige oaseby bliver opsøgt af ørkenpigen Sig. Hun har brug for hans hjælp til at tyde bogstaverne på en mystisk, gammel æske for at kunne åbne den. Æsken indeholder angiveligt en stor, sort safir, som en ond djin stjal fra en rig konge en gang for længe siden.

Det bliver begyndelsen på et farefuldt eventyr, hvor Aramiel får vendt op og ned på sin rolige hverdag, og må forholde sig til gådefulde spor, farlige røverbander og ikke mindst Sif, som hele tiden ændrer skikkelse og bare slet ikke opfører sig, som oasepiger gør. Og er hun overhovedet til at stole på?

Den sorte safir 2: Den mørke vej

Min kære læser. 

De døde stinker. Måske ved du allerede dette, men jeg havde aldrig før indåndet den sure lugt af et lig efterlagt under en brændende sol. Det var modbydeligt. Alligevel stod jeg bare og knugede tømmen til min kamel mellem hænderne og ikke kunne lade være med at stirre.

Aramiel har svoret hævn over Sif, som bare efterlod ham i det brændende palads, da han havde hjulpet hende med at få åbnet Visdoms-æsken. Han ved, at hun er på vej til Neibars Oase, hvor den Sorte safir angiveligt ligger gemt. Fast besluttet på at indhente hende rider han af sted mod ørkenen, men snart må han forholde sig til morderiske røvere, tørst og udmattelse. For at overleve sluttet han sig til de irriterende, bedrevidende völarer, der viser sig at gemme på en livsfarlig hemmelighed.

den sorte safir 2 

 
Den sorte safir 3: Neibars oase

Min kære læser. 

Jeg nåede det sted, hvor de levendes land ender, og så Dødens Engel i øjnene. Hvordan jeg fandt tilbage husker jeg ikke.

Turen ned ad Den Mørke Vej har ændret Aramiel for altid, men han drømmer stadig om Den Sorte Safir og venter på en lejlighed til at snyde Sif og få sin hævn. Sammen når de to frem tilo Neibars Oase, hvor "den anden vogter" Dashuvesh står klar til at modtage dem. Vogterens opgave er at hjælpe "Den som kommer" med at finde Safiren, men det viser sig snart, at Dashuvesh har andre planer ...........

Den sorte safir 4: De døde bjerge

Min kære læser. 

Jeg sad bagbundet op ad muren, der omkransede Neibars Oase, og var så flintrende arrig, at jeg glemte at være bange. Selvom jeg havde god grund til at frygte for mit liv.

Netop som Aramiel har fået hævn over Sif og tror, at vejen til Den Sorte Safir ligger åben, løber han lige i armene på Mugul og hans røvere. Men røverbanden viser sig ikke at være den sværeste forhindring. Turen over De Døde Bjerge fører gennem Frygtens Kløft og Giftige Enge, inden man når frem til Den Sidste Port, hvor endnu en livsfarlig overraskelse venter.

 

Den sorte safir 5: Dronningens gåde

Selvom rejsen over De Døde Bjerge har været hård for både Sif og Aramiel, føler de sig tættere på Den Sorte Safir end nogensinde.

Ikke mindst da de bliver gæstfrit modtaget i kong Neibars by, hvor dronning Chalanya indvilliger i at hjælpe dem. Hun stiller dog én betingelse: Inden tre dage skal de gætte hendes gåde. Ellers må de rejse tomhændede hjem. De går straks i gang med at lede efter svaret, men så forsvinder Sif...

den sorte safir 3

 

Den sorte safir 6: Safirens forbandelse

Min kære læser 
"En völars vilje er som ørkenvinden.” Sådan lyder endnu et af Sifs ordsprog. Og om ørkenvinden ved jeg, at den er umulig at kue, umulig at styre, vedholdende og strid. Sådan var Sifs vilje til at leve. Heldigvis.

Endelig er Sif og Aramiel kommet i besiddelse af den purpurfarvede bog om kong Neibar og kan læse sig til, hvordan de finder frem til Den Sorte Safirs gemmested. 

Netop som Aramiel tror, vejen er banet, dukker nye vanskeligheder imidlertid op: Sif vender ham ryggen, og det viser sig, at det nok havde været en god idé at lytte til alle advarslerne om Safirens forbandelse .....

 

 

 

Glæd en du kender med en boggave!

Køb en eller flere bøger i serien i dag via vores samarbejdspartner

 

                             orangecdon                    

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1627
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4362
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3402
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1919
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3969

Antal Besøgende

2639840