Arven triologien

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

           orangecdon                    

Arven triologien

Arven

 

Arven er en romanserie i fantasy-genren skrevet af Christopher Paolini. Paolini skrev første del, Eragon, som 15 årig og fik den publiceret nogle år efter. Bøgerne er blevet solgt i det meste af verden og filmatiseret i 2006. Bøgerne udgives af forlaget Carlsen og kan købes i den lokale boghandel eller på nettet.

Filmen er udkommet på dvd og blu ray. Køb den gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden.

Bøger i serien:

1. Eragon

Eragons liv ændres for altid, da han under en jagt i skoven finder en smuk blankpoleret sten. Snart udklækkes en drage fra stenen, og Eragon indser, at han er stødt på en arv næsten lige så gammel som Riget selv. Han og dragen Saphira må flygte fra hjemegnen og hovedkulds ud i en verden, hvor magi og ukendte kræfter råder. Med sig har eragon landsbyens gamle historiefortæller, der indvier ham i Rigets historie og hemmeligheder. Efterhånden forstår Eragon, hvorfor Rigets konge jar sendt sine emørke tjenere ud efter ham, og hvorfor han for enhver pris må kæmpe mod konges grusomheder. Kan Eragon påtage sig sit hverv som arvtager fra de ledendariske Drageryttere? Fejler han, er det ikke blot ham selv, men alle frie mennesker, dværge og alfer i Riget, der vil gå til grunde.

arven 2

2. Den ældste

Mørket falder ....
     Sværd tordner ....
        Ondskaben hersker ....

Eragon og hans drage Saphira har overlevet slaget om Tronjheim, men ikke alle har været så heldige. I de mange magtkampe, der bryder ud efter oprørslederens død, må Eragon manøvrere med al sin snilde, for ikke at bringe spinkle alliancer ud af balance. Nu mere end nogensinde er Eragon det eneste håb for oprørerne, men hvem kan han stole på, og hvad betyder hans uheldsvangre syner? Disse spørgsmål plager Eragon under  rejsen til elvernes land, hvor han skal færdiggøre sine evner som Rytter. Mens Eragon optrænes i brugen af magi, overfalder de afskyelige Ra´zac landsbyen Carvahall. De er ude efter Eragons fætter, Roran, som har oplysninger, der kan blive skæbnesvangre for Eragon og hele Alagaësia.

Ikke alle vil kunne slippe fra Galbatorix' mørke kræfter ....

arven 4

3. Brisingr

Eder aflægges … 
Alliancer sættes på en prøve … 
Styrker tørner sammen …

Det er kun ganske få måneder siden, at Eragon for første gang sagde ordet "brisingr", der betyder ild på det gamle sprog. I mellemtiden har han ikke blot lært at fremsige besværgelser, men er også blevet udsat for uhyrlige prøvelser. I det kolossale slag på Den Brændende Slette slap Eragon og hans drage, Saphira, med nød og næppe med livet i behold, men der er ingen tid til hvile. Eragon må sande, at han er bundet af det utal af løfter, han har afgivet, men ikke nødvendigvis kan indfri. Først og fremmest har han svoret at hjælpe sin fætter med at befri hans elskede Katrina fra hendes fangenskab i Helgrind, men Roran er ikke den eneste, der har krav på hans troskab. Varden har desperat brug for hans bistand, og det samme er tilfældet for elverfolket og dværgene. Da der bliver ufred blandt oprørerne, og faren er størst, bliver Eragon tvunget til at træffe et valg. Et valg, der vil være ham gennem Riget og længere endnu. Et valg, der kan føre til uforudset lidelse.

 arven 3

4. Arven

Sagaen begyndte med Eragon … 

Den fuldføres omsider med Arven … 

For få år tilbage var Eragon - Skyggedræber og Dragerytter - blot en fattig bondedreng og hans drage, Saphira, kun en blå sten i skoven. Nu hviler en hel civilisations skæbne på deres skuldre. Mange måneders hård træning og adskillige bloddryppende slag har bragt dem sejre og håb, men også medført hjerteskærende tab. Den endegyldige opgør mod Galbatorix ligger dog fortsat forude. Når den tid kommer, skal de være stærke nok til at overvinde ham. Og hvis ikke er i stand til det, er der ingen andre, der kan. Der bliver kun dette ene forsøg. Rytteren og hans drage har opnået langt mere end nogen havde turdet håbe. Men formår de at styrte den onde konge og genindføre retfærdighed i Alagësia? Og selv hvis det skulle lykkedes dem, hvor høj en pris må de så betale?

 

arven 1

 

 

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

            orangecdon                    

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1629
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4364
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3405
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1920
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3970

Antal Besøgende

2641699