Artemis Fowl

Glæd en du kender med en boggave!

Køb en eller flere bøger i serien i dag via vores samarbejdspartner

 

                           orangecdon                    

Artemis Fowl

Artemis Fowl

 

Artemis Fowl er en fantasy-serie af den irske forfatter Eoin Colfer. Serien indeholder også en blanding af mild krimi og science fiction.

Seriens hovedperson, Artemis Fowl, er et 12 årigt forbrydergeni. Han nedstammer fra en lang række af storsvindlere og forbrydere. Desværre er hans familie splittet. Hans far er forsvundet, da han forsøgte sig med legale forretninger i Rusland, hvorefter Artemis' mor fik et psykisk sammenbrud. Artemis kan herefter frit udtænke diverse kriminelle planer.

Bøgerne er udgivet af forlaget Carlsen og kan købes gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden..

 

artemis fowl 1

Bøger i serien:

Artemis Fowl.

De fleste kender Artemis Fowl, men ved de egentlig, hvordan det unge geni begyndte sin kriminelle løbebane? I denne første historie om Artemis hører vi om, hvordan han opdagede feernes underjordiske verden og besluttede sig for at udnytte sin viden til at samle masser af rigdomme. Uden at tøve lagde han sig ud med en hær af bevæbnede og farlige feer, pruttende dværge og ekstremt avanceret teknologi. Vi møder også Butler, Artemis´ kampsportstrænede livvagt, der viser sig at være en god hjælp under kidnapningen af kaptajn Holly Short fra Nedre Imperiums Sikkerhedspoliti og de efterfølgende kampe.

Artemis Fowl: Det arktiske intermezzo.

Den kriminelle mesterhjerne Artemis Fowl har opdaget en ferace, der lever under jorden. Han har afpresset dem og tvunget dem til at udbetale guld og fepolitien har haft under stærk mistanke for at sælge højteknologi til småtroldebanderne.

Men det er skam ikke det hele. Den russiske mafia holder hans far fanget og forlanger løsepenge og kun Artemis' bodyguard, Butler, beskytter ham mod en ond småalf. Da en sprængfarlig situation truer hele feernes civilisation, indser Artemis Fowl at nogle gange har selv et ondt gene brug for hjælp. Og den kan komme fra den mest uventede side......

Artemis Fowl: Evighedskoden.

For en hvilken som helst genial ung mesterforbryder, der planlægger at blive lovlydig, er der to regler:

1. Der er altid tid til et sidste kup

2. Aldrig nogensinde under nogen omstændigheder forsøge "et sidste kup".

Med teknologisk viden, som han har stjålet fra fefolket, har Artemis Fowl konstrueret en kraftig ny supercomputer, og den må under ingen omstændigheder falde i de forkerte hænder. Så da den falder i de forkerte hænder - den hensynsløse og magtfulde forretningsmand Jon Spiros hænder - ved Artemis, at han må have computeren tilbage. Ellers vil de få forfærdelige konsekvenser for både mennesker og feer.

Med farer lurende om hvert hjørne og med bodygarden Butler sat ud af spillet, beder Artemis kaptajn Holly Short fra det Nedre Imperiums Sikkerhedspoliti om hjælp. Men kan Holly stole på Artemis, fefolkets farligste fjende?

Artemis Fowl: Opals hævn

Fefolket har slettet al viden om deres verden fra Artemis´ hjerne, så nu kan de forhåbentligt være i fred for hans udspekulerede kriminelle planer. Uheldigvis vågner feernes og Artemis´ ærkefjende op fra koma, og nu befinder de sig pludselig alle i dødsfare. Artemis har brug for at få sin hukommelse tilbage og det skal helst gå hurtigt, men hans eneste allierede i feverdenen, kaptajn Holly Short, er anklaget for mord og på flugt fra politiet. Men så er der jo også Smulder, dværgen med det voldsomt eksplosiver tarmsystem ...

Artemis Fowl: Den tabte koloni

Kan det virkelig passe at der findes et andet ungt geni, der kan overgå Artemis Fowl i luskede planer?

Artemis må erkende, at han måske har fundet sin ligemand, da Minervar Paradizo dukker op ud af det blå. Også hun har opdaget feernes eksistens, og nu har hun tænkt sig at fange en af dem. Men ikke hvilken som helst fe - næ, det skal være en dæmon, den farligste og mest menneskehadende af alle feerne.

Sammen med sin feveninde Holly Short må Artemis finde på helt usædvanlige snedige planer for at bevare både menneskenes og feernes verden. Det bliver ikke lettere af, at dæmonen Abbott og lejemorderen Billy Kong blander sig med hver deres egen grusomme dagsorden.

Der kan kun være én vinder i denne kamp, og for en gangs skyld er det ikke sikkert, at det bliver mestergeniet Artemis Fowl.

Artemis Fowl: Tidsparadokset.

Artemis Fowl står over for sin hidtil farligste fjende - sig selv.

Artemis er mere end vant til at håndtere problematiske situationer. Faktisk synes han at fungere som en magnet for den slags. Menneskeædende trolde, bevæbnede og farlige, for slet ikke at tale om højteknologiske, feer og flammekastende småtrolde - skulle det være noget særligt? Artemis havde egentlig tænkt sig at ophøre med sine kriminelle aktiviteter af den mere magiske slags, men nu.......

Nu er hans mor alvorligt syg, og Artemis Fowl rejer tilbage gennem tiden for at stjæle en kur ud af kløerne på et vist kriminelt geni - ingen andre end: Artemis Fowl! Du læste rigtigt. Med sin allierede, feen kaptajn Holly Short, ved sin side, rejser Artemis tilbage i tiden for at bekrige sig selv.

Velkommen til katastrofen!

 artemis fowl 3

Artemis Fowl: Atlantis komplekset.

Et liv i kriminalitet har langt om længe indhentet Artemis Fowl.

En opvækst som forbrydergeni, uforsigtig omgang med femagi og løgne og bedrag har givet Artemis Fowl en omgang af den frygtede sindssyge, som feerne kalder Atlantis Komplekset. Artemis er ikke længere sig selv: Han er blevet rar! Og det kan ikke være godt.

Mens Artemis kæmper for at blive rask, arbejder andre, farligere forbrydere, på at flygte fra det topsikrede, undersøiske Atlantis-fængsel, hvor fefolket gemmer deres mest frygtede artsfæller væk. 

Tidspunktet kunne ikke være værre: En rumsonde fyldt med altødelæggende robotter er på vej med kurs direkte mod Jorden ......... og Atlantis. Kun et geni kan overvinde den morderiske bagmand. Men kan Artemis undslippe sit eget syge sind, inden hans fjende undslipper fængslet - med frygtelige konsekvenser for både feer og mennesker?

Artemis Fowl: Den sidste vogter.

Det er dommedag for Artemis Fowl … Den magtgale alf, Opal Koboi, har planlagt at undslippe fængslet i Atlantis, udslette menneskeheden og blive feernes dronning. Hvis alt går efter planen, vil sjælene af længst afdøde fekrigere genopstå fra jorden lige under Artemis Fowls herresæde, besætte de nærmeste kroppe og sprede død og ødelæggelse i hele verden. Men hvad sker der, hvis de nærmeste kroppe indbefatter krager, hjorte og grævlinge? Eller to nysgerrige, små drenge ved navn Myles og Beckett Fowl? Ja, du læste rigtigt. Det kriminelle geni Artemis Fowls fireårige brødre kan være indblandet i menneskeracens endeligt. Spørgsmålet er, om Artemis Fowl kan regne med hjælp fra sine gamle fevenner og forhindre verdens undergang – i det der meget vel kan blive hans sidste slag? Ottende og sidste bind i serien om Artemis Fowl.

 

Persongalleri:

Artemis Fowl II. 12 årigt forbrydergeni. Bortfører Holly Short og forlanger et ton guld i løsepenge. Giver halvdelen tilbage for at hans mor kan blive rask.

Demovoi Butler. Artemis' bodyguard. Blev ansat da Artemis blev født.

Kaptajn Holly Short. Første kvindelige NIS-officer. Er meget moralsk, gør det der er rigtigt - ikke nødvendigvis det mest passende i en given situation.

Foaly. Paranoid kentaur, der har designet næsten alle NIS' våben, dragter og sikkerhedssystemer. Yderst intelligent, men også noget arrogant.

Kommandant Julius Root. Holly's chef og sikkerhedsansvarlig i Haven City. Har på grund af et iltert temperament fået øgenavnet "lava-klumpen".

Smulder Muldwerfe. Kleptomanisk dværg med gode graveegenskaber, da hans kæber kan gå af led på kommando.

Opal Koboi. Uhyre intelligent og magtsyg alf med et kæmpe ego. Fesamfundets værste trussel under jorden.

Minerva Paradizo. 12 årig pige. Artemis nærmeste konkurrent som verdens klogeste barn. Den første pige Artemis bliver forelsket i. Dukker op første gang i bog nr. 5.

 

 

Vil du vide mere, se blandt andet den danske fanside www.artemis-fowl.dk

 

 

Glæd en du kender med en boggave!

Køb en eller flere bøger i serien i dag via vores samarbejdspartner

 

                             orangecdon                    

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1629
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4362
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3405
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1920
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3970

Antal Besøgende

2640910