Pixi-bøger

Glæd en du kender med en boggave!

Køb en eller flere bøger i serien i dag via vores samarbejdspartner

 

                           orangecdon                    

Pixi-bøger

 

 

pixi 3

Illustrationsforlaget (i dag Forlaget Carlsen) med Per Carlsen i spidsen udstillede i 1954 den lille nye opfindelse, Pixi-bogen, på en messe i Frankfurt. Ideen havde Per Carlsen hentet fra USA, og de første små historier var da også oversatte amerikanske historier.

Navnet Pixi kommer også fra USA og betyder en lille skovtrold eller alf.

Generelt var der stor skepsis til de små bøger, men de få der i første omgang købte Pixi-bøgerne, blev ved med at vende tilbage efter flere. Det var dog først, da man i 1959 skiftede fra hardcover til den hæftede udgave, at der for alvor kom fart i salget af de små bøger, og Pixi-bogen langsomt, men sikkert udviklede sig til lidt af et begreb.

 

De første mange år havde Illustrationsforlaget ingen konkurrence på de små bøger, men ca. 8 år efter lanceringen, begyndte efterligningerne at dukke op. Forlaget gjorde dog en så stor indsats for at forsvare sine bøger, at man opnåede eneret på hæftede børnebilledbøger på det, man faktisk i dag kalder Pixi-formatet, nemlig 10 x 10 cm.

 

pixi 5

Den allerførste Pixi-bog hed Missekatte, og den er genudgivet op til flere gange, senest i serie 95 som udkom i 2009. Hvert år udkommer der nye Pixi-bøger skrevet og illustreret af kendte eller ukendte danske eller udenlandske forfattere og tegnere. 

Pixi-bøgerne har solgt i over 50 millioner eksemplarer - alene i Danmark. Derudover er Pixi-bogen udkommet i Sverige, Norge, Finland, Island, Tyskland, Polen, England, Australien og Japan.

Næsten alle børn og voksne kender i dag Pixi-bogen. Med sit lille format er bogen ideel på rejsen, i barnevognen og ikke mindst til godnatlæsning. Uanset om man foretrækker eventyr, dagligdagshistorier eller små sangbøger, er der altid en Pixi-bog, der passer.

Pixi-bøger kan også købes som samlinger:

pixi 1

Pixi-alfabetet.

Med 28 historier fra A-Å. Med bøgerne følger en plastlomme, man kan sætte bøgerne i og hænge op på væggen som en alfabetplakat. På den måde lærer barnet bogstavernes rækkefølge at kende - og det er nemt at holde styr på bøgerne.

Mit store Pixi-hus.

Luk dørene op og træd indenfor i seks små historier. De handler om alle børnene, der bor i huset. Når der bor så mange børn under samme tag, kan man være sikker på, at der er gang i den fra kælder til kvist.

Pixi-julekalender.pixi 2

Indeholder 24 indpakkede Pixi-bøger, en for hver dag i julemåneden fra den 1. til den 24. december. Læs en historie om dagen, og følg med i alle de spændende ting, der sker i Vorby op til jul. Julefreden kommer alvorligt i fare, men heldigvis er der både foretagsomme nisser, katte og børn, som kan skride til handling, når det virkelig gælder.

 

Pixi-tal - lær tal med Pixi

Kæmpe Pixi-bog i samme format som Pixi-julekalenderen. 10 Pixi-bøger samt legeplade og figurer, der kan udstanses. 

I 10 Pixi-bøger gennemgås på vers tallene fra 0-9 på en sjov og finurlig måde. Hver Pixi-bog er et lille hus, hvori der bor en karakter fra Nummervejen. Hver karakter følger med som figur, der kan stanses ud, og husene kan rejses op, så barnet kan lege med huse og figurer på Nummervejen. Der er både en pirat, en fe, et spøgelse og andre sjove figurer.

 

pixi tal

 

Hr. Struganoffs mad-alfabet.

Lær bogstaver med hr. Struganoff! Kim Fupz Aakeson har skrevet 28 finurlige Pixi-bøger om den søde kok hr. Struganoff og hans travle dag på restauranten. Vidunderligt illustreret af Siri Melchior. Kuffert med 28 Pixi-bøger, en til hvert bogstav i alfabetet, samt en plastlomme, man kan hænge op på væggen og putte bøgerne i.

 

 

 

Pixi-bøgerne udgives af Forlaget Carlsen og anbefales til børn i alderen 5-9 år. Køb dem gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden.

Glæd en du kender med en boggave!

Køb en eller flere bøger i serien i dag via vores samarbejdspartner

 

                             orangecdon                    

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1627
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4362
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3401
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1919
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3969

Antal Besøgende

2639457