Cykelmyggen Egon

Glæd en du kender med en boggave!

Køb en eller flere bøger i serien i dag via vores samarbejdspartner

 

                           orangecdon                    

Cykelmyggen Egon

 

Historien om Cykelmyggen Egon blev skrevet i 1967 af Flemming Quist Møller og henvender sig til børn i alderen 5 år og opefter.. Bøgerne udgives i dag af forlaget Gyldendal og kan købes gennem vores samarbejdspartnere via ovenstående link.

Selve historien er en blanding af en lille smule fakta (fortællingen i begyndelsen om myggens udvikling fra æg til myg) og en masse fiktion (resten af historien).

 

cykelmyggen egon billede

Copyright: Forlaget Gyldendal

 

Bøger:

Cykelmyggen Egon

I den første historie møder vi den helt unge myg, Egon, der ikke som de andre myg kommer flyvende op af vandet. Nej Egon kommer spurtende op på sin racercykel. Han kommer ud for mange eventyr, hvor han blandt andet hjælper bierne med at samle honning og kører igennem en sovende mands næse. Til sidst slår han sig ned hos et omrejsende loppecirkus som cykelmyg.

 

cykelmyggen og dansemyggen

Copyright: Forlaget Gyldendal

 

Cykelmyggen og Dansemyggen

Egon elsker sit liv som cykelmyg. Han lærer dansemyggen, Dagmar at kende. Dagmar forelsker sig i Egon, men han er ikke klar til at slå sig til ro. Han vil ud og se noget mere af verden.

Men da myredronningen Dominella og hendes soldater overfalder de sorte myrer, må Egon og Dagmar træde til og hjælpe de sorte myrers prinsesse med at befri sine undersåtter og tage kampen op mod Dronning Dominella.

 

Film:

Cykelmyggen og Dansemyggen blev filmatiseret i 2007. Filmen kan købes på dvd gennem vores samarbejdspartnere via linket nederst på siden.

 

Cykelmyggen og Minibillen filmplakat copyright Nordisk Film

Copyright: Nordisk Film

 

Den 12. juni 2014 kommer en ny film i cykelmyggens univers. Den hedder

Cykelmyggen og Minibillen.

Minibillen Mini lokkes af loppepigen Miranda til at afbryde Dagmars dans, så Dagmar falder og kommer til skade. Forfærdet over hvad han har gjort, stikker Mini af og slutter sig til en røverbande. Men under et røveri hos bierne bliver han fanget. Bierne dømmer ham til livslang straffearbejde, men de to biprinsesser kan gode lide ham og bruger ham som kæledyr. Men Mini flygter og søger tilbage til røverbanden. Røverne har i mellemtiden stjålet Egons cykel. Tilbage i loppecirkusset fortryder Miranda, hvad hun har gjort. Hun finder Mini og sammen vil de forsøge at skaffe Egons elskede cykel tilbage.

Ud over Mini, Miranda, Egon og Dagmar, kan du også møde den bedrevidende Kålorm, hofsnogen Didrik von Drone, Larven Elvis, Kakerlak-drengen Snothas, Snudebillen, den grove Rovbille Dumrik og Musekterne Græshoppen Sensitiva og Banjobillen Børge Bøf.

 

 

 

 

Glæd en du kender med en boggave!

Køb en eller flere bøger i serien i dag via vores samarbejdspartner

 

                             orangecdon                    

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1674
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4478
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3464
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1960
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
4029

Antal Besøgende

2690700