Alfons Åberg

Glæd en du kender!

Køb bogen, filmen eller et af de mange spændende

produkter i serien i dag via vores samarbejdspartnere 

 

orangecdon                                       redlekmer

 

Alfons Åberg

Alfons Åberg

 

Alfons Åberg er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet og illustreret af Gunilla Bergström.

Den første Alfons Åberg bog: Godnat, Alfons Åberg udkom i 1972.

Der er indtil videre udkommet 25 bøger i serien. Bøgerne udgives af forlaget Gyldendal og kan købes hos vores samarbejdspartnere via linket ovenfor.

Alfons Åberg er en ganske almindelig dreng, som bor sammen med sin far i en lejlighed.

I bøgerne oplever Alfons Åberg mange helt almindelige hverdagsting, som børn kender og kan forholde sig til. Alfons konkurrerer ofte med sin far om, hvem der klarer dem bedst.

Det helt specielle ved bøgerne er, at de er skrevet til forskellige aldersgrupper, lige fra børn fra 2-3 års alderen og op til skolestart.

Bøgerne er grundlaget for tegnefilmene af samme navn - på dansk indtalt af Thomas Winding - og alle udkommet på dvd. Køb dem gennem vores samarbejdspartenere via linket øverst og nederst på siden. 

Alfons-Åberg

 

Bøger i serien - vilkårlig rækkefølge:

 

Hvem griner sidst? sagde Alfons Åbergs far

Alfons og Mille bygger et landskab. Det skal bruges til stjernekrig, bare på riddertiden. Og de har lidt travlt, for det hele skal være færdigt, inden Alfons Åbergs store fætre kommer. Så skal de lege alle fire!
Men sådan går det ikke, i stedet bliver alle uvenner – og Alfons Åbergs far bliver ENORMT VRED

Hokus Pokus, Alfons Åberg

Alfons og Viktor er blevet gode venner med en gammel mand, der kan trylle. Alfons' højeste ønske er en hund, og dette ønske sætter for alvor Troldmandens evner på en prøve.

Er du fej? Alfons Åberg

Alfons Åberg er seks år. Han har lige så mange kræfter som sine kammerater, men alligevel vil han ikke slås. Han afskyr ballade og slagsmål. Han går sin vej. Min i børnehaven har han ikke nogen stedet at gå hen, så da tre nye børn en dag vil slås med Alfons, råber alle de andre: "Sig det, Alfons! ig det selv!" Og alfons siger: "Jeg TØR ikke. Jeg vil helst være fri..."

Alle elsker Alfons Åberg

Alfons Åberg er en helt almindelig dreng, som bor sammen med sin far. Stor er han ikke, heller ikke særlig stærk, og slås vil han helst ikke

Hurra for Alfons Åbergs far

Alfons Åberg har problemer med fars fødselsdagsgave, for far ønsker sig kun et artigt barn eller ingenting. Men så får Mille en god ide.

Fødselsdagsfest, Alfons Åberg

Alfons har fødselsdag, så der skal være fest. Faster Fiffi og Alfons har imidlertid ikke helt samme forestilling om fødselsdagsfester.

Hvad er det, der spøger, Alfons?

Alfons Åberg ved godt, at der ingen spøgelser er til. Det er han helt sikker på. Og heller ingen uhyrer eller mystiske mars-mænd. Selvfølgelig ikke! Kun i fjernsynet og på film og i eventyr-bøgerne. Men somme tider glemmer Alfons det...

Fikst klaret, Alfons

Billedbog i farver om en lille dreng, der altid får at vide, at han er så lille og ingenting forstår og derfor ikke kan være med, når de store leger, indtil han en dag viser, at han forstår en hel del.

Usynligt med Alfons Åberg

Billedbog om Alfons og Viktor, der bygger en ø med voldgrav, diamantslot og bjerge af ting fra hele huset, men da de hører far komme hjem, skal der ryddes op i en fart, for far har lige gjort forårsrent og vil ikke have noget rod. "Ikke ét eneste stykke legetøj må tages frem!" har Alfons' far sagt. Så Alfons og Viktor må finde på lege, som næsten ikke kan ses. I hvert fald er de usynlige for far.

 

Nej! sagde Alfons Åberg

Alfons vil lege videre med katten Pusser, selvom far siger, de skal spise. Det synes far ikke om, så han prøver på flere måder at få Alfons til at spise. Men Alfons siger hele tiden nej. Så bliver far vred. Hvordan skal de blive gode venner igen?

Bind sløjfer, Alfons Åberg

Femårige Alfons Åberg har lært at binde sløjfer, og far er glad. Han binder og binder, lige indtil entredøren ikke kan åbnes for legekammeraterne, og far falder over en af snorene!

Flyv, sagde Alfons Åberg

Alfons vil gerne være som far, voksen og alvorlig. Men så glemmer han det og begynder at lege i stedet. I dag bliver far lokket med ind i legen. Og det var heldigt for ham.

Kom nu, Alfons Åberg

Alfons Åberg  har svært ved at komme afsted til børnehaven om morgenen - han skal hele tiden bare lige have ordnet noget, og far siger igen og igen "Kom nu, Alfons!" Billedbog i farver.

Novra, Alfons Åberg

En lille dreng, der bor alene med sin far, låner faderens værktøjskasse og bygger en helikopter.

Godnat, Alfons Åberg

Alfons Åberg, 4 år,  bor alene med sin far. Alfons vil ikke sove, og far er næsten for rar. Han læser historie og henter vand og gør dit og dat, men da han skal finde Alfons' bamse, kommer han ikke tilbage. Hvad skete der? 

Hvem hjælper Alfons Åberg?

Billedbog i farver om hvordan en lille dreng slipper sin opdigtede legekammerat og får en virkelig ven og legekammerat, som altid er der, når han har brug for ham.

Hvad sagde Alfons Åbergs far?

Alfons har været på storindkøb med sin far. Alt skal på plads i en fart. Men far har lidt for travlt og bytter om på isen og Alfons' nye bukser.

Lykkelige Alfons Åberg.

Julen er forbi. Alfons og hans far keder sig. De synes, man skulle have det sjovt hver dag, men farmor er klogere.

Alfons leder her og der.

Leg og lær med Alfons Åberg. Alfons Åbergs gule bil er blevet væk! og han skal lege med den i eftermiddag, når Victor kommer på besøg. Alfons må lede overalt: foran, bagved, over, under, mellem og på. ?Alfons leder her og der? handler om de ord vi bruger, når vi taler om hvor ting og personer befinder sig.

Alfons leger med ord.

Leg og lær med Alfons Åberg  Det er sjovt at lege med ord, synes Alfons Åberg. I fars aviser finder han mange bogstaver. Han klipper dem ud og hjælper far med at lave en huskeliste. Han bager bogstaver, rimer og leder efter spændende ord. Til sidst maler Alfons og Svipper deres navne i sjove alfabetfarver.

Alfons og Mille

Alfons åberg, der nu er 7 år, bliver drillet, fordi han leger med piger. Men det tager han sig ikke af, for Mille er Viktors kusine og Alfons' bedste legekammerat.

Hvor langt når Alfons?

Her er en Alfons-bog for lidt større børn! I 6-7 års alderen opstår evige spørgsmål: Hvor langt strækker vores humør sig, vores handlinger og tilfældige idéer? Det spekulerer Alfons over på sin finurlige måde. Her er rim og indfald man kan glæde sig over! Og så kan man selv fantasere videre ...

 

 

Glæd en du kender!

Køb bogen, filmen eller et af de mange spændende

produkter i serien i dag via vores samarbejdspartnere

 

orangecdon                                    redlekmer

 

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1634
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4397
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3412
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1925
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3977

Antal Besøgende

2649253